Koty z kielc...maluchy, młodziaki i troche starsze :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 03, 2008 19:13

Piękne! :D

Kinga - Kociara

Od: Wto gru 18, 2007 13:02

Post » Śro wrz 03, 2008 19:37

No nie.. Nie widziałam małych Gemciusiów !! Dopiero Never mi pokazała, no prześliczne chłopaki !!

Do góry kociaczki !!
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Śro wrz 03, 2008 20:10

Whiskasaka i rodzina pingwinków pilnie szukają tymczasów.
Tymczasu potrzebuja tez Mrówka i dwa dymne kocurki...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro wrz 03, 2008 22:14

Podrzuciłam babsi ibakalie a takze rafke z siostra do tegowatku- poznan
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3456630#3456630
Obrazek
Obrazek

Mi_mi

Od: Pon gru 10, 2007 1:38

Post » Śro wrz 03, 2008 22:17

Dzięki mi_mi za wklejenie dzierwczyn...ja nie zawsze wysledze watek pt "przygarne" :oops:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw wrz 04, 2008 1:40

Gem pisze:XAgaX, zapewniam Cię, że gdy tylko uda nam się przejąć whiskaskę, będziemy chcieli ją natychmiast wysterylizować.

cieszę się, że zgadzamy się w tej kwestii :)

Problemem jest w tym wypadku brak tymczasu dla kotki i jeśli ktoś miałby chęć ów tymczas zaproponować, to będziemy bardzo wdzięczni.

osobiście niestety nie mogę pomóc, ale podlinkuję prośbę w podpisie, może ktoś się zgłosi :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw wrz 04, 2008 8:13

Na zdjęciach nie widać brzucha bo były one robione jakis miesiac temu...
Teraz moze byc juz za późno na sterylkę a po drugie i tak nie mamy jej gdzie zabrać.

XAgaX nie rozumiem twojej wypywiedzi...dlaczego kotka miałaby się meczyć ??

"Na zdjęciach ciąża nie wygląda na wysoką... a tak- kolejne kociaki, kotka się męczy, zupełnie niepotrzebnie. "
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw wrz 04, 2008 9:27

Myślę, że XAgaX pisząc, że kotka się męczy miała na myśli to, że ciąża i poród, później opieka nad kociętami jest bardzo obciążające dla kociego organizmu..

Trinity36

Post » Czw wrz 04, 2008 12:35

Sorki za OT, ale potrzebna wizyta przedadopcyjna w Kielcach. Ja nigdy nie byłam, może ktoś chętny albo pójdzie ze mną?
Tu wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3458482#3458482

Trinity36

Post » Czw wrz 04, 2008 22:34

Trinity36 pisze:Sorki za OT, ale potrzebna wizyta przedadopcyjna w Kielcach. Ja nigdy nie byłam, może ktoś chętny albo pójdzie ze mną?
Tu wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3458482#3458482

Dopiero teraz wszedłem na forum, ale widzę, że jest Was już troje do tej wizyty ;) W takim razie nie będę się wcinał, natomiast z ciekawością przeczytam relację :)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Czw wrz 04, 2008 23:07

Trinity36 pisze:Myślę, że XAgaX pisząc, że kotka się męczy miała na myśli to, że ciąża i poród, później opieka nad kociętami jest bardzo obciążające dla kociego organizmu..

dokładnie tak (wytłuszczenie moje) . A i kolejne kocięta do adopcji to chyba nie najlepsze wyjście, zdaję sobie też sprawę, że nie każdy jest psychicznie w stanie uśpić miot. Lepiej więc zapobiec porodowi, szczególnie, jeśli miałby się odbyć na tzw. wolności.
Może macie chociaż dostęp do lecznicy, która przetrzyma kotkę 7-10 dni po sterylce, skoro z DT krucho?

Tak sobie jeszcze pomyślałam abstrahując od kotki w ciąży: wiem, że bardzo wiele zwierząt znajduje domy przez portal(e) gumtree, niestety mój niewiele ode mnie młodszy komp nie ładuje zdjęć do ichniego systemu, jeśli i bez zdjęć mogłabym coś zdziałać, poproszę o krótkie ogłoszenia do każdego kota (może być na maila: wega_shg@wp.pl ), a wstawię i będę odświeżać ze swoimi.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt wrz 05, 2008 8:13

No to hop do góry!

Trinity36

Post » Pt wrz 05, 2008 14:08

@XAgaX
Opisy i zdjęcia naszych kotów są w pierwszych postach tego wątku, jak również na portalu www.adopcje.org/ By dotrzeć do tych drugich, wystarczy kliknąć w banner widoczny np. w mojej sygnaturze.
Z góry dziękujemy za pomoc ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Sob wrz 06, 2008 8:37

Ogłoszenia dla naszych kotów robi Ewelinka_m ale chwilowo nie ma doetepu do kompa.
Na gumetree też ogłasza.

XAgaX jeśli ciąża i poród sa aż tak obciążające dla kociego organizmu to dlaczego hodowcy rozmnazaja a organizaje prozwierzęce nie wprowadziły zakazu rozmnazania kotek...sorki ale nie rozumiem. Wydawało mi się, ze ciąża to pewien stan fizjologiczny organizmu może i obciążajacy organizm, ale kotki rodziły od lat i jakos z tym obciażeniem zyły...

Kolejne kocieta do adopcji to oczywiście nie najlepsze wyjście i z tym moge się zgodzic.

Dlatego jesli kotka bedzie w wysokiej ciąży to znaczy kilka dni przed porodem, nie zdecyduje się na sterylke aborcyjna.
Po drugie nasz wet nie robi aborcyjnych.
Jeśli okaże sie, ze ciąża nie jest zaawansowana to kicia bedzie miała sterylkę.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob wrz 06, 2008 15:53

Pilnie potrzebujemy dt dla kota, którego znalazła dziś rano moja mama i...przywlekła go do domu. A w sumie to on ja znalazł i sam się bez małą przywlekł
Piekna dymna kicia a w sumie to srebrno-dymna...
Później wstawie zdjecia, kicia jest młodziutka.
POMOCY !!!

Zaraz idziemy z nia do weta więc później napisze coś więcej...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

[poprzednia][następna]