Schron Wro - zamykamy i zakładamy nowy wątek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 04, 2008 13:30

Na Metalowców nie prowadza szpitalika.
Niedzielscy jak wyżej - nie mam dobrego zdania o tamtejszych wetach niestety :?
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw wrz 04, 2008 13:37

marcjannakape pisze:Na Metalowców nie prowadza szpitalika.

potwierdzam
- ja mam bardzo złe zdanie(wątek "wdrapała sie na 4 pietro")-kotke dziewczyna wyciagnęła w stanie beznadziejnym, a obniżona temp. do 33 stopni,1,30kg wagi, gdzie w tym stanie podano jej spota,a sparaliżowana uśpiono do rtg :evil: kotkam nie pzreżyłaby dwóch dni tam :evil: -miała podawane leki, które wchodza wzajemnie w interreakcje
że nie wspomnę , jak policzyli za podarnie RC dla watrobowców- tylko że RC takiej karmy nie produkuje!
p.s. uratowali ją "prowincjonalni"weci o mniejszym ego, a wiekszej wiedzy

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw wrz 04, 2008 13:52

alessandra pisze:
marcjannakape pisze:Na Metalowców nie prowadza szpitalika.

potwierdzam
- ja mam bardzo złe zdanie(wątek "wdrapała sie na 4 pietro")-kotke dziewczyna wyciagnęła w stanie beznadziejnym, a obniżona temp. do 33 stopni,1,30kg wagi, gdzie w tym stanie podano jej spota,a sparaliżowana uśpiono do rtg :evil: kotkam nie pzreżyłaby dwóch dni tam :evil: -miała podawane leki, które wchodza wzajemnie w interreakcje
że nie wspomnę , jak policzyli za podarnie RC dla watrobowców- tylko że RC takiej karmy nie produkuje!
p.s. uratowali ją "prowincjonalni"weci o mniejszym ego, a wiekszej wiedzy

Większośc wetów ma upadki i wzloty. Nawet ci uważani za najlepszych.
Mogłabym podawać ciekawe przykłady w nieskończoność.

Kotka z temperatura 33 stopnie nie uratowali mi nawet na UP, chociaż udało mu sie podnieść temperaturę do normalnej, a RC nerkowy nadaje sie także dla watrobowców(i tak jest opisany w ich katalogu-watrobowcy go wcinają,aż miło z korzyścia dla zdrowia).

Rok temu dwa kociaki MOPS spedziły 10 dni w klinice na Energetycznej, potem poszły DT i do dziś dzięki temu żyją. Wyszły w lepszej formie niz weszły co widziałam na własne oczy.

Nr 400 i nr 408 na pewno maja tam szansę, w schronie nie.

Jak uważacie, żeby lepiej ekonomicznie umarły, bo nie będą je leczyc wrocławskie sławy weterynaryjne czy też zaufani weci z prowincji to trudno.

Jednak miejsce dla nich w klinice na Energetycznej jest.

Dzwoniłam właśnie. Można zawozić. Wiedzą ,że ze schroniska.

Doba 35 + jedzenie (można przynieść swoje) + zastrzyk (na kk).
Ostatnio edytowano Czw wrz 04, 2008 13:56 przez ossett, łącznie edytowano 1 raz

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Czw wrz 04, 2008 13:55

Spokojnie ossett - kazdy może mieć swoje zdanie i się go trzymać.
Ja obstaje przy takim, a nie innym.

ossett pisze: Jednak miejsce dla nich w klinice na Energetycznej jest.

Dzwoniłam właśnie. Można zawozić. Wiedzą ,że ze schroniska.

Doba 35 + jedzenie (można przynieść swoje) + zastrzyk (na kk).

Cieszę się! :ok:

Podjedź więc do schronu i zabierz na Energetyczną.
Wystawie jakis bazarek na ten cel, a dziewczyny wpłaca kasę.

Dzieki wielkie za załatwienie sprawy.
Jestes Wielka! :P
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw wrz 04, 2008 13:59

Marcjanno, wrzuc , please, na pw nr konta, coś podeślę dla nich
prosze , dajcie znać, czy udało sie kotki zawieźć do szpitalika, czy w ogóle jeszcze są :( i jaka jest diagnoza odnosnie buraskowego kręgosłupa
Ostatnio edytowano Czw wrz 04, 2008 14:02 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw wrz 04, 2008 14:01

marcjannakape pisze:
Podjedź więc do schronu i zabierz na Energetyczną.
Wystawie jakis bazarek na ten cel, a dziewczyny wpłaca kasę.

Dzieki wielkie za załatwienie sprawy.
Jestes Wielka! :P

Nie kpij Marcjanno. Myślę, że akurat Tobie w stosunku do mnie to nie wypada. Nie załatwiłam sprawy, tylko się dowiedziałam.
Nie mogę załatwiać wszystkich spraw...
Może znajdziesz kogoś innego, komu zlecisz podjechanie do schroniska.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Czw wrz 04, 2008 14:10

To moze tak,czy ktos moglby pojechac do schronu i przewiezc kota?

I mysle,ze w takich sprawach zadna z nas sobie nie kpi.
Bez urazy.

atiwoj

Od: Nie sie 27, 2006 14:54

Post » Czw wrz 04, 2008 14:11

dziewczyny czyli co, oba kociaki jadą na Energetyków? To 35 zł za dobę to za oba?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw wrz 04, 2008 14:15

wszędzie kłótnie :(

Za co oni chcą 35 zł? :evil: za bezdomnego kota?
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw wrz 04, 2008 14:19

jak 35 zł za oba, to naprawdę przyzwoicie.... jak za jednego -to faktycznie tragedia. Ale w W-wie normą jest stawka 50 zł za dobę bez leczenia :evil:
naprawdę też mi szkoda maluchów, ale nie pomogę tutaj... ale jak marcjanna kupi mi więsze mieszkanie (bo coś ostatnio na brak gotówki nie narzeka :twisted: ) to obiecuję ten dodatkowy pokój przeznaczyc na wroclawskie tymczasy.... bo teraz jedynym miejscem gdzie mogę odizolować kota jest balkon (nie zabudowany :evil: )

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw wrz 04, 2008 14:22

Nigdy nie będę bogata :roll: nie mogłabym brać pieniędzy z nic, za trzymanie w klatce chorego, bezdomnego kota.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw wrz 04, 2008 15:49

Marcjannie życzę cierpliwości :roll:

iiwka

Od: Pt kwi 04, 2008 14:05

Post » Czw wrz 04, 2008 17:09

Dziewczyny. Jeśli naprawdę nie ma nikogo kto mógłby wziąć koty na DT, podejmę się opieki nad nimi. Ale jest kilka warunków które muszę spełnić :( Wybłagałam możliwość zabrania kotów na czas leczenia maksymalnie do 18 września. Opiekuję się pustym mieszkaniem do którego za 2 tygodnie wprowadzają się jego przyszli mieszkańcy. Nie mam możliwości zatrzymania kotków dłużej i jeśli je przygarnę na ten czas to potrzebuję wsparcia i czyjegoś zobowązania że po tym czasie znajdzie się inny DT lub DS. Niestety w tej sytuacji będę pod murem a nie chciałaby oddawać kociaków z powrotem do schronu. Myślę, że będzie to jakieś rozwiązanie. Mieszkanie jest w mojej klatce więc będę opiekować się kotkami i spędzać z nimi czas, na ile mój wolny czas pozwoli. Będą miały do dyspozycji jeden pokój, nieumeblowany i będzie czas na wyleczenie no i nie ponoszenia kosztów 35zł/ dobę w lecznicy ( co jest wg mnie przesadą). Będę miała również prośbę o pomoc finansową, częściowo też pomogę ale mój TZ i tak ledwie się zgodził, więc nie chciałabym "przeginać". Maluchy będą musiały się dobrze odżywiać a karma weterynaryjna i leczenie trochę kosztują. Co wy na to? Kotki mogłabym odebrać jutro po pracy, i od razu do weta, chyba że ktoś mógły je zabrać wcześniej (tutaj liczy się każdy dzień) a ja bym jutro po pracy je odebrała? Naprawdę błagam żeby w między czasie szukać DT bo aż boję się co będzie za 2 tyg jak nikt się nie znajdzie.... szkoda kociaków!

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw wrz 04, 2008 17:11

A co znaczy w temacie "Ossett jest Aniołem" ? Czyżbym coś przegapiła? A może Ossett już załatwiła jakieś DT w międzyczasie? :D a ja nie wiem...?

Agness78

Post » Czw wrz 04, 2008 17:30

Właśnie dowiedzialam się że kotki można odbierać ze schronu do 17 :( Ja mam jutro w pracy szkolenie zaplanowane do 17 i boję się że jak się nie skończy wcześniej to nie zdążę ich odebrać? :? A może znajdzie się jedna ktoś kto je zabierze ze schronu wcześniej? Jestem zmotoryzowana więc będę mogła odebrac z dowolnego miejsca, zaraz po pracy.

Agness78

[poprzednia][następna]