CK Jamajka - rozliczenie str.11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 03, 2008 12:22

Sa wyniki Majusi.Niestety jest niewielkie uszkodzenie watroby.Basia Horz mowi ze jest nadzieja ze to sie cofnie po leczeniu - oby tak bylo!
Majus bedzie dostawal Zentonil 100 hepachol i Neo-Pankreatyne plus scisla dieta gotowany kurczak, gotowana chuda rybka.Po dwoch tygodniach pobierzemy krew do kontroli i zobaczymy jak poszla na leczenie.
Obrazek Obrazek

Anna G-R

Od: Pon lis 12, 2007 19:55

Post » Śro wrz 03, 2008 20:03

Kciuki za leczenie :ok:

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Czw wrz 04, 2008 0:41

Dzisiaj tez dowiedzialam sie ze kreatynina i mocznik sa podniesione.Kurka wodna czy wszystko sie musi walic na glowe temu kotu???Malo w zyciu przeszla??
No nic bedziemy walczyc ile sil mam zeby Majeczka wrocila do zdrowia.Prosze tez o kciuki za zdrowko dla MAjuni.To bardzo potrzebne i wazne.
Obrazek Obrazek

Anna G-R

Post » Czw wrz 04, 2008 7:12

Kciuki! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Czw wrz 04, 2008 8:23

Mocno trzymamy wszystkie łapki :ok: :ok: :ok: i ogonki w supełki ;)

Almacita

Od: Czw sty 11, 2007 11:18

Post » Czw wrz 04, 2008 22:40

A wczoraj okazalo sie ze nerki tez fiksuja jest podniesina kreatynina i mocznik.Niech to .....!!!
Na nerki Majus dostaje IPAKITNE i diete.Teraz sobie wyobrazcie jak wyglada dieta cukrzycowo- watrobowo - nerkowa.
Ale czego sie nie robi dla najpiekniejszej dziewczynki na swiecie???
Obrazek Obrazek

Anna G-R

Post » Czw wrz 04, 2008 22:59

Aniu,

a jakie są wyniki fosforu i wapnia? Bo jeśli fosfor za wysoki, a wapń po środku normy, to dla Ipaktinine nie byłoby w zasadzie żadnych przeciwskazań. Wszystko zależy od wyników elektrolitów, o których nic nie piszesz. Jak wyglądają wyniki potasu?

Piszesz o diecie? Dieta nerkowa i cukrzycowa to wielgaśny szpaaagat. Jaką dietę nerkową zaleciła wetka?

Pozdrawiam ciepło
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Pt wrz 05, 2008 1:28

Tinko

Majka to specyficzny przypadek.Juz tlumacze dlaczego - Chcialysmy zrobic wszystkie parametry krwi ale niestety Majka byla w takim stresie ze z trudem pobralysmy krew na te cztery parametry gdyz tak sie skurczyly naczynia krwionosne.Probowalysmy z obu zyl niestety nie udalo sie.Za dwa tygodnie moze trzy bedziemy powtarzac badania w celach kontrolnych i moze wtedy sie uda pobrac tyle zeby zrobic wszystko.
Majusia nie daje sobie pobrac krwi ani z ucha ani z lapki przewaznie konczy sie tym ze ze strachu sika pod siebie i ani jednej kropelki nie ma.Pamietasz jak pisalam o Bazylu i jego strachu i stresie to Majki stres i lek jest stokrotnie wiekszy.Ja jeszcze czegos podobnego nie widzialam.Tego nie da sie opisac.Nawet jezeli do glukometru uda sie wziasc kropelke to wynik jest dwu lub trzykrotnie wyzszy.Krzywa cukrowa to jest marzenie bo i tak wynik jest zafalszowany.
Wytlumacz mi /moze na PW/o co chodzi z tym wapniem fosforem i potasem bo powoli zaczynam sie gubic a jak zrobie pelny wachlarz badan to przynajmniej bede wiedziala czego pilnowac.Moze Ty sie orietujesz co moze jeszcze Majka jesc przy takim dietowym "szpaaagacie"???
Jak pisalam o kombinacji diet to oczywiscie nie ma opcji watrobowo - cukrzycowo - nerkowej i dlatego Majus jest na gotowanym kurczaczku i gotowanej rybce.Zadnych puszek , suchej karmy itp.Tak zadecydowala wetka.Dodatkowo Majka dostaje witaminy zeby uzupelnic niedobory przy monotonnej diecie.Dostaje Wita-Vet SEnior bo tam jest duza zawartosc witamin z grupy B ktore jak wiesz sa potrzebne przy watrobie jak i przy cukrzycy.Reszta ktora u nas jest dostepna nie jest odpowiednia dla niej.
Nie wiem czy wszystko robie dobrze ale jak sama widzisz caly czas musze sie uczyc bo do tego zmusza mnie sytuacja.
Pamietaj tylko zawsze o tym ze ta trojka Bazio ,Majka i Sfinks to sa koty po przejsciach strasznych i kazde z nich ma inna kukulke do ktorej trzeba sie dopasowac bo dodatkowo/po za Bazylem/te koty sa starsze a trudno prostowac stare drzewo..Majus teraz uczy sie zazywania lekow dopyszcznie bo to tez ja przeraza i paralizuje, ale nie mamy wyjscia trzeba i juz.
Obrazek Obrazek

Anna G-R

Post » Sob wrz 06, 2008 21:15

Aniu, teraz mam mnóstwo pracy. Postaram się wkrótce odpowiedzieć Ci na pw na zadane pytania.

Pa, pa
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Nie wrz 07, 2008 23:44

Maja znowu dzisiaj wymiotowala.Zaczynam sie bac.Jutro jade do wetki z Majusiem i zobaczymy co sie dzieje.Dzisiaj nie jadla tylko dostala kroploweczke.
Obrazek Obrazek

Anna G-R

Post » Pon wrz 08, 2008 5:22

Aniu, nie martw się, jesteśmy z Tobą, czekamy na wiadomości.Grubcia moja też Ipaktine dostaje, i jest lepiej od tego czasu.
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Sob wrz 27, 2008 0:58

Nie wiem czy ktos jeszcze zaglada na watek Majuni ale pisze bo bedziemy potrzebowac Waszej pomocy!
Otoz tak : wiecie ze przez kilka miesiecy z Majusia bylo w miare ok do czasu jak pojawily sie wymioty.Potem byly badania wyniki i nie najlepsze wiesci - Majka ma uszkodzone nerki , watrobe!
Dla mnie zabrzmialo to jakl wyrok choc wetka pocieszala ze moze sie to cofnac po leczeniu.Minelo kilka tygodni Majka dostala leczenie diete i wszystko co potrzeba i owszem wyniki watrobowe sie poprawily natomiast nerkowe/kreatynina i mocznik/nieznacznie wzrosly.Teraz Majus musi byc na scislej diecie nerkowej-co jej wcale nie odpowiada-i oprocz leczenia do smierci cukrzycy trzeba bedzie leczyc nerki i watrobe oraz utrzymywac scisla zalecana diete.
Schronisko y ktorego Majusia jest Cichy Kat nie ma jednego kotka na utrzymaniu a Majki leczenie jest drogie i tu prosba o pomoc dla Cichego Kata tu kazdy grosz sie liczy kazda zlotowka da pomoc nie tylko Majce.

Bede ogromnie wdzieczna ja Majusia oraz inni tak samo wazni podopieczni schroniska!!!!!!!

Moze mozna zmienic tytul watku Majki?
Obrazek Obrazek

Anna G-R

Post » Sob wrz 27, 2008 11:25

Napisz prosze co jest potrzebne dla Jamajki. Jaka diete stosujesz. Mamy w azylu jeszcze po Mefisto diete nerkowa hills'a wiec to jest do Twojej dyspozycji.

Wsparcie dla Jamajki mile widziane, bo jej potrzeby sa wielkie. Kazdy kto zechcialby wesprzeć jej leczenie, może wplacac pieniazki na nasze konto z dopiskiem "dla Jamajki". Co do wsparcia rzeczowego czekam na info od Anki, co aktualnie jest potrzebne i jak diete zalecil wet. Mysle wiec, ze jak sie pojawi na forum to nam napisze.

Jakie Jamajka ma wyniki? Mozesz je wkleic albo przeslac mi. Jaki ma obecnie poziom cukru? Czy miala robione USG nerek, watroby ?

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Sob wrz 27, 2008 15:38

Wyniki zabire w poniedzialek z lecznicy i napisze jak to wyglada zebyscie mieli jasnosc :D .
Majka ma zalecona diete nerkowa/niskobialkowa/:
Renal saszetki , Integra Protekt Animondy Nieren,Hils k/d ostatecznie moga byc tez diety urynaryjne typu urynary, c/d Hilsa oraz wszystko co ma niska zawartosc bialka/jestem w fazie poszukiwan/.Z suchych karm Majeczka niestety nie chce Renala ale chetnie je K4 Vetconceptu.Samo K4 3 kg kosztuje 90 zl.Szalki i saszetki 4 zl szt/w detalu/.A leczenie Majki to sa sumy bardzo duze: stala opieka weterynaryjna leki ktore musi miec: insulina,strzykawki insulinowe, Ipakitina, Esentiale Forte, Hepachol,paski do glukometru, Ketodiastic /to sa paski do badania poziomu cukru w moczu/.Pieniazki sa potrzebne rowniez na badania kontrolne co pare tygodni zeby monitorowac stan ogolny Majki - samo dokladne badanie krwi wszystkie parametry to koszt ok 130 zl.Nie wiemy jeszcze co z serduszkiem bo mielismy robic USG i EKG za jednym zamachem ale zepsul sie aparat do USG i czekamy az go przywioza naprawionego.Nie chcemy Majki stresowac jezdzeniem do weta w te i z powrotem bo Majka kazda wizyta bardzo sie denerwuje i podnosi sie ze stresu poziom cukru a to dla niej nie jest dobre.

KTOKOLWIEK BY CHCIAL POMOC MAJCE LUB PRZEZNACZYC PIENIAZKI NA CICHY KAT/SCHRONISKO DZIEKI KTOREMU MAJKA ZYJE/ BEDZIE OBDARZONY NASZA DOZGONNA WDZIECZNOSCIA I PODOPIECZNYCH CICHEGO KATA,A POTRZEBUJACYCH W SCHRONIE JEST BARDZO WIELU!!!!!POMOZCIE JESLI MOZECIE!!!!Kazdy grosik jest baaaardzo wazny i potrzebny!
Obrazek Obrazek

Anna G-R

Post » Sob wrz 27, 2008 22:25

Podnoszę, bo ważne.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

[poprzednia][następna]