Dochód z bazarku zostanie przeznaczony na pokrycie kosztów jej pobytu w lecznicy (140 zł, 100 zł już zostało zapłacone dzięki dobrej duszyczce z forum).
-------------------------------------------------------------------
Bazarek dla koteczki z wątku lubelskich tymczasów:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=77658&start=690
Kopiuję:
oleska222 pisze:HELP![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dzisiaj rano moja siostra usiłowała złapać/zgonić z jezdni małego czarnego kotka. Kotek uciekł za przystanek. Młoda wsiadajac do autobusu zadzwoniła po mnie, żebym przyszła i coś z nim zrobiła.
Poszłam - ledwie doszłam do przystanku, a tu zza kiosku wypada kotek i zapieprza pędem na dwupasmówke. Jedną część przebiegł, drugiej już nie...
KOTKA, OK 3MIES, JEST TERAZ W CHIRONIE. OBERWAŁA MOCNO W GŁOWĘ - MIAŁA OCZOPLĄS, NA RAZIE ROKOWANIA SĄ OSTROŻNE. Nie wiadomo czy ma jakieś złamania lub obrażenia wewnętrzne - na razie czekamy.
Bardzo proszę o pomoc ponieważ jestem kompletnie bez pieniędzy, a rachunek w Chironie wynosi już 93zł. Kwiatkowa na razie pożyczy mi pieniądze, ja wystawiam bazarek dla koteczki za chwilę.
Nie wiem nawet czy nadawać jej jakieś robocze imię...![]()
Koteczka dostała imię: Calineczka, rachunek w lecznicy rośnie, ja bez pięniedzy zupełnie...

ZAPRASZAM NA BAZAREK:
1. Mosiężny gołąbek kupiony na straganie ze starociami. Posiada dziurkę w główce i na skrzydełku - można go położyć lub powiesić. Można go też przybić do jakiegoś mebelka na przykład...

Cena wywoławcza: 15zł
2. Uśmiechnięty kotek - ceramiczna figurka, idealna na prezent, kotek jest śliczny, a jego uśmiech zdecydowanie poprawia humor

Cena wywoławcza: 10zł
3. Kolczyki z piórkami - ręcznie robione, w złotej tonacji, zawieszka metalowa w kolorze złotym. Dł. kolczyków 9cm

Cena wywoławcza: 15zł
4. Kolczyki czerwone - ręcznie robione, bardzo oryginalne - to cos na samym dole to owoc (orzeszek) bardzo rzadko spotykanej u nas w kraju rośliny - kotewki (Kotewka orzech wodny). Roślinka jest u nas chroniona, ale bez obaw, zasuszone owoce dostałam z zaprzyjaźnionego ogrodu botanicznego.
Zawieszka srebrna. Dł. kolczyków 6cm

5. Zawieszka z oryginalnego weneckiego szkła - przywieziona jakiś czas temu z Wenecji.
Może być dwustronna: z jednej strony gładka, błękitna, druga strona ciapata. Ma dziurkę na rzemyk lub sznureczek. Wymiary 3x2cm.

Kupujący pokrywa koszt wysyłki. Na terenie Lublina odbiór osobisty.
Koniec aukcji w poniedziałek 8 września godz. 10.00.