Łódź - tymczas potrzebny - jest! Mela juz w nowym domku!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sie 30, 2008 19:29 Łódź - tymczas potrzebny - jest! Mela juz w nowym domku!

Jacy ludzie są beznadziejni! Chodzę dokarmiać koty na Zielonej, bo ich karmicielka została potracona przez samochód i ma nogę w gipsie. Parę dni temu na jednym z podwórek usłyszałam głosne miauczenie. Od jednego z lokatorów dowiedziałam sie, że to koteczka, domowa, która własnie się przybłąkała na podwórko i przygarnęła ją jedna z lokatorek, której kotka niedawno zmarła. No, pomyslałam sobie, OK, to dobrze, ze kotka ma dom. Ale na wszelki wypadek prosiłam, żeby lokatorce wyjasnić, ze jak kotka tak miauczy, to pewnie jest w rujce. Moze domagac się wypuszczenia, może siusiać w róznych miejscach, dlatego trzeba ją szybko wysterylizowac. Ja oczywiscie załatwię wszystko, tylko żeby sie zdecydowała... Dzis tam idę, a w pustostanie obok tego podwórka siedzi kotka i miauczy. Próbowałam dawać jej jedzenie ale nie była zainteresowana, natomiast dawała się głaskać i prawie brać na ręce. Poszłam na podwórko i pytam, czy ta lokatorka ma jeszcze kotkę? A, nie, nie ma, wypusciła ją, bo kotka bardzo chciała wyjśc i w dodatku nasiusiała 2 razy poza kuwetą.... :evil: :evil: :evil:
Umówiłam się jutro z córką karmicielki, spróbujemy kotke złapac. Pojedzie do lecznicy na sterylkę, opłacę jej parę dni pobytu, ale co z nią zrobię potem - nie mam pojęcia. Pokój zajęty (na długo) przez Gunię, w drugim pokoju rezydentki... mogę ją na któtko zamknąć w łazience, ale ile kot może siedziec w takich warunkach (pewnie mi zaraz ktos napisze, że długo :twisted: ). A ja naprawdę nie mogę teraz brac nowego kota do domu, musze wyadoptować Sabcię i powoli kontaktowac Pusię z Gunią (brrrrr......). I co ja mam zrobic?
Ostatnio edytowano Wto wrz 02, 2008 19:26 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sie 30, 2008 21:47

pilnie potrzebny dom tymczasowy!!!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob sie 30, 2008 23:15

Oj tak ,bardzo potrzebny!!!!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie sie 31, 2008 17:55

Kotka juz złapana (bardzo mi pomogła córka karmicielki), dzięki Femce pojechała do lecznicy (Anetko :1luvu: )
Spróbuję opłacić jej parę dni w lecznicy, a potem chyba jedyną opcją będzie moja łazienka :twisted: Koteczka darła sie w kontenerku jak opętana, ale jak wkładałysmy z Anetką palce przez kratkę, to się miziała, więc na 100% jest domowa. Przez kratkę powąchała sie z Sabcią, Sabcia najpierw podeszła smiało, bo myslała, że to... Burasia (są podobne, w dodatku koteczka raczej drobna). Potem się przestraszyła (obcy zapach!) i wycofała, ale własciwie nawet na siebie nie zasyczały... Może jakos ją dołączę do Sabci i Pusi (nooooo, juz widzę, jak się Pusia ucieszy :twisted: ) i moze się jakoś wyadoptuje - w końcu idzie jesień, to pora adopcji.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto wrz 02, 2008 19:24

Kotka znalazła domek!!!!!!! Zadzwoniła Pani z alegratki w sprawie Burasi, a ze Burasia juz w domku, a Pani zdecydowała sie na starszą kotkę 9byle burą) więc... Mela pojechała do nowego domku! Naprawdę miała kicia szczęscie! Ale kotka przemiła, bardzo proludzka, dawała sie głaskać, A na widok Kacpra (syna Pani Joanny) prawie wyszła z transportera, zaciekawiona wielce. Domek zinternetowany, więc obiecał załozyc meli watek na miau i przysłac zdjęcia :-)
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto wrz 02, 2008 21:02

Jakie to miłe, takie wiadomości :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55