Bigos i Gulasz - maleńki nowy domownik, Piotruś :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 02, 2008 17:49

EwKo pisze:
czarna.wdowa pisze:szybko poszło :D
Kciuki za nowy domek Gulaszka

:strach:
Gulasz może i strachliwy, ale żeby chłopaka zaraz z domu eksmitować?

:wink:

Myślałam oczywiście o Groszku :oops: ale wpadłam na chwilkę a wiadomo jak to jest jak się robi wszystko na raz :roll:

Oświadczam zatem uroczyście że:
kciuki są za domek Groszka
i za stresiki Gulaszka
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto wrz 02, 2008 17:52

EwKo pisze:
czarna.wdowa pisze:szybko poszło :D
Kciuki za nowy domek Gulaszka

:strach:
Gulasz może i strachliwy, ale żeby chłopaka zaraz z domu eksmitować?

:wink:

O matko, a ja tak myślami przy Groszku, że nawet nie zauważyłam tej próby wyadoptowania Gulasza... :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Wto wrz 02, 2008 17:54

Sorry, takie zboczenie zawodowe :twisted: :wink:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto wrz 02, 2008 18:25

Domino76 pisze:Muszę tu oficjalnie podziękować cioci Boo77, dzięki której Groszek tak szybko znalazł swój Domek :D . Ciocia Boo osobiście napisała i rozmieściła Groszkowi po internecie ogłoszenia ze zdjęciami, była też pierwszą "skrzynką kontaktową" i odbierała telefony od zainteresowanych :D .
Ciociu Trysiu, bardzo, ale to baaardzo gorąco Ci dziękuję, w imieniu własnym i Groszka!
Obrazek

Muszę dokonać koniecznej i bezwzględnej korekty - podziękowania należą się w równym, jeśli nie większym stopniu cioci Buffy, to ona rozmieściła Groszkowe ogłoszenia w internecie, a ciocia Boo robiła za "skrzynkę kontaktową". Przepraszam Cię jeszcze raz, Haniu, Trysia mi przekazała linki do ogłoszeń i automatycznie wywnioskowałam, że ona je zamieściła... :oops: :oops: :oops:
Wielkie uściski i podziękowania dla cioci Buffy ode mnie i Grosia!
Obrazek
Obrazek

Domino76

Post » Wto wrz 02, 2008 18:38

Nasze wspólne działanie dało wspaniały efekt i bardzo, bardzo się cieszę, że Grosiu jest już w swoim nowym domku. :D

Powodzenia Maluchu. :)

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto wrz 02, 2008 19:46

Zadzwoniłam do nowych opiekunów Groszka :P .
Wygląda na to, że wszystko jest w porządku - Groszek pięknie się bawi z 15-letnim chłopcem (widziałam jak chłopak patrzył na Groszka, to była prawdziwa miłość od pierwszego wejrzenia :lol: ). Grosiu zwiedził mieszkanie, zjadł posiłek, pogrzebał w kuwecie, ale sioo ani kupki jeszcze nie zrobił. Kuwety postawili mu dwie, według mojego wskazania, bo mieszkanie jest spore, dwupoziomowe.
Jeszcze raz zapewniłam, że mogą do mnie dzwonić/pisać maile z wszelkimi pytaniami i wątpliwościami, i że będę służyć wszelką pomocą.

Cóż, pozostaje mi życzyć Groszkowi i jego nowemu, nastoletniemu opiekunowi dużo szczęścia i satysfakcji ze wzajemnego poznawania się :) .
Obrazek

Domino76

Post » Wto wrz 02, 2008 20:04

Domino76 pisze:
Domino76 pisze:Muszę tu oficjalnie podziękować cioci Boo77, dzięki której Groszek tak szybko znalazł swój Domek :D . Ciocia Boo osobiście napisała i rozmieściła Groszkowi po internecie ogłoszenia ze zdjęciami, była też pierwszą "skrzynką kontaktową" i odbierała telefony od zainteresowanych :D .
Ciociu Trysiu, bardzo, ale to baaardzo gorąco Ci dziękuję, w imieniu własnym i Groszka!
Obrazek

Muszę dokonać koniecznej i bezwzględnej korekty - podziękowania należą się w równym, jeśli nie większym stopniu cioci Buffy, to ona rozmieściła Groszkowe ogłoszenia w internecie, a ciocia Boo robiła za "skrzynkę kontaktową". Przepraszam Cię jeszcze raz, Haniu, Trysia mi przekazała linki do ogłoszeń i automatycznie wywnioskowałam, że ona je zamieściła... :oops: :oops: :oops:
Wielkie uściski i podziękowania dla cioci Buffy ode mnie i Grosia!
Obrazek

Tak jest. Haneczka odwala syzyfową pracę obsiewania netu opolskimi ogłoszeniami. W tej chwili idzie to tak szybko i z takiego "automatu", że nawet nad tym się nie zastanawiam, po prostu ogłoszenia są wszędzie :) Hania jest nie-do-pobicia!

Adopcja Groszka jest wynikiem współpracy 3 osób. Basi ponieważ go usłyszała i zabrała, Domino bo go przygarnęła i Hani bo dzięki niej ma docelowy dom. A ja to się tu tylko obijam :wink:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie wrz 07, 2008 12:05

No i niestety... właśnie przed chwilą miałam telefon od nowych opiekunów Groszka, że muszą go oddać :( . Powodem jest alergia córki, cierpiącej na porażenie mózgowe i niedrożności przegrody nosowej :( . Przywiozą Groszka z powrotem do mnie dzisiaj między 18 a 19.
Obrazek

Domino76

Post » Nie wrz 07, 2008 16:03

No nie :( Jedyna pociecha, że chłopaki się ucieszą...ale co się odwlecze to nie uciecze, będzie drugi domek, zobaczysz.

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie wrz 07, 2008 17:29

Melduję uprzejmie, że Grosiu ma zrobione nowe ogłoszenia.

Np. ofertownia.pl, eoferty.pl, Pajęczyna.pl, dwukropek.pl, ale.gratka.pl, www.24opole.pl, ogłoszenia.interpress.pl, ogłoszenia4you.pl, petsy.pl, animalia i wielu, wielu innych.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Nie wrz 07, 2008 17:34

O kurczaki :(

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie wrz 07, 2008 18:14

Dziękuję serdecznie, ciocie Boo77 i -Buffy- są jak zwykle niezawodne! :1luvu:
Groszek jest już u nas od około 10 minut, od około 5 minut szaleje na całego z Gulaszem :twisted: . Bigos stracił cały humor (odetchnął z ulgą po oddaniu małego i chodził cały w skowronkach, nawet bawić się zaczął znów jak mały kociak 8O ), najpierw obwąchał Groszka, liznął go po łebku, ale przy nieostrożnej zaczepce ze strony młodego naburczał na niego i teraz leży nabzdyczony w przedpokoju :roll: .
Obrazek

Domino76

Post » Nie wrz 07, 2008 20:19

Miał nadzieję, że już po wszystkim...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie wrz 07, 2008 20:29

Bigos jest nieznośny :x , zachowuje się jak małe, złośliwe dziecko :? .
Najpierw zaczął się dobijać do szafki, w której przechowuję zapasowe suche (nigdy tego wcześniej nie robił). Przeganiany wracał po chwili, kiedy zajęłam się czymś innym, aż w końcu udało mu się wleźć do środka i powyżerać suche (razem z fragmentami foliowego woreczka :? ). Wygoniłam go z szafki i zastawiłam ją taboretem. Zaraz potem usłyszałam "łup-łup" taboretu o drzwiczki szafki... :evil:
Wie dobrze, że mu nie wolno, zresztą do tej pory moje "nie wolno!" było skuteczne :? . Zupełnie jakby chciał mi pokazać jaki jest zbuntowany :? .

A przed chwilą to już przeszedł samego siebie 8O , nie wiem jakim cudem, ale przecisnął się przez szczelinę w oknie sypialni (mamy blokadę ze sznurka, żeby okno się nie otwierało szerzej) i o mało zawału nie dostałam, kiedy zobaczyłam go na parapecie po drugiej stronie okna w kuchni! 8O :strach: :strach: :strach:

Teraz jest już w domu, bezpieczny, a sypialnia zamknięta :roll: .

Może on chciał samobójstwo popełnić..?! 8O :wink:
Obrazek

Domino76

Post » Nie wrz 07, 2008 20:33

O Matko jedyna!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

[poprzednia][następna]