Koty z kielc...maluchy, młodziaki i troche starsze :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 01, 2008 16:17

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie wiem czy poznacie tą pania ??
To jest...nasza Erania, która tak wypiekniała w dt u Jury, ze sama az się zdziwiłam,z ę tak ładnie wygląda :)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pon wrz 01, 2008 16:19

Whiskaska pilnie potrzebująca dt...jest najprawdopodobniej ciężarna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon wrz 01, 2008 16:21

Dwa kocurki, 5 mies
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon wrz 01, 2008 16:22

Narcyz i Mojra tworzą bardzo zgrana parę i wspólny domek byłby świetnym rozwiązaniem
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon wrz 01, 2008 16:25

Na domek czeka tez ta rodzinka
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3388925#3388925
Jeden z kociaków jest juz w dt i pilnie szukamy domków dla niego i reszty rodziny...
A tak wygląda nasza panna :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[/img]
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon wrz 01, 2008 16:29

Bardzo pilnie szukamy domku dla Nero !!!

Nero
Nero to sześcioletni, wysoki, szczupły, czarny kocur, który od 8 tygodnia życia miał swój dom. Właściwie pół domu, gdyż niedługo po jego przybyciu okazało się, że Pan Domu ma alergię na jego sierść. Pani Domu pokochała jednak czarnego kotka, tak bardzo, że postanowiła go zatrzymać. Uznała, iż jej dom jest na tyle duży, że kot i Pan nie muszą sobie wchodzić w drogę. Rodzina mieszkała na górze, a kot miał do dyspozycji cały dół, czyli mieszczące się tam gabinety: fryzjerski i kosmetyczny oraz ogród.
Przez 6 lat swojego życia Nero funkcjonował jako kot trochę domowy, trochę firmowy. Jest cudnym, bardzo łagodnym kotem, który nie raz siedział mi na kolanach .
Kiedy pół roku temu okazało się, że Państwo muszą przeprowadzić się do Kielc do mieszkania w bloku, stało się jasne, że Nero nie może przeprowadzić się z nimi. Pani zawczasu poszukała mu tutaj domu, do którego miał trafić dwa tygodnie temu. Niestety, dom wycofał się z adopcji i powiadomił o tym Panią niemalże w ostatniej chwili .
Państwo mieszkają już w Kielcach, a Nero został sam w swojej pustej już połowie domu, dokarmiany przez pracownice salonu fryzjerskiego. Stan taki będzie trwał, dopóki kot nie znajdzie domu. On nie rozumie dlaczego nie może już siedzieć na swoim parapecie w gabinecie kosmetycznym i przyglądać się pracy swojej Pani, nie wie dlaczego nagle opustoszał ogród i czemu nie słyszy dobiegających z góry odgłosów rodzinnego życia. Boję się, że zdziczeje pozostawiony dłużej sam sobie.
Posiada aktualna książeczkę zdrowia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon wrz 01, 2008 16:41

No a na zakończenia dobra wiadomość
Bronx, Alwin, Camara, Czarna mamba, Otylka w nowych domach
Barbie została wydana warunkowo więc jeszcze jej nie ściągam...Sprawdzimy domek jeszcze w tym tyg i zobaczymy czy zostanie czy bedziemy musieli ją zabrac...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto wrz 02, 2008 13:15

Jak to, tyle pieknych nowych kotów a nikt nawet nie zajrzał... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto wrz 02, 2008 20:11

Na pewno ktoś zajrzał, tylko nie napisał :wink:
Kari125

Post » Wto wrz 02, 2008 23:39

Ilonko, jeśłi szybko znajdziemy domki dla moich maluchów, to możesz na mnie liczyć jako na DT dla ciężarnej whiskaski :)
Można owiedzieć, że kocie porody w szafie zaczynają być dla mnie chlebem powszednim :roll: :wink:
Teraz już wiem, co mnie powstrzymało przed wyrzucaniem legowiska :lol:

A poza tym, to wszystkie kociaste wspaniałe :) :)
Oby jak "najdłużej" wisiały na pierwszej :twisted:
Obrazek
Obrazek

Mi_mi

Od: Pon gru 10, 2007 1:38

Post » Śro wrz 03, 2008 0:49

przepraszam że się wtrącam, ale czy nie lepiej będzie- i dla ogółu, i dla whiskaski- jeśli zostanie wykastrowana jeszcze przed porodem? Na zdjęciach ciąża nie wygląda na wysoką... a tak- kolejne kociaki, kotka się męczy, zupełnie niepotrzebnie.

trzymam kciuki, żeby udało się zapobiec porodowi oraz oczywiście za dobre domy dla wszystkich kociastych :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro wrz 03, 2008 12:49

Po pierwsze trzeba sprawdzić czy kotka faktycznie jest w ciąży, bo na razie to tylko przypuszczenia.
Potem bedziemy sie zastanawiać co dalej- może problem sam się rozwiąże i okaże sie ze kocica nie jest kotna.
Obrazek
Obrazek

Mi_mi

Od: Pon gru 10, 2007 1:38

Post » Śro wrz 03, 2008 14:57

Mi_mi pisze:Po pierwsze trzeba sprawdzić czy kotka faktycznie jest w ciąży, bo na razie to tylko przypuszczenia.
Potem bedziemy sie zastanawiać co dalej- może problem sam się rozwiąże i okaże sie ze kocica nie jest kotna.

tak czy inaczej- nawet przy podejrzeniu warto kastrować, jeżeli stan kotki na to pozwala (swoją drogą jeżeli nie pozwala, to nie pozwala też na poród). Nie ma się nad czym IMHO zastanawiać.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro wrz 03, 2008 15:13

XAgaX, zapewniam Cię, że gdy tylko uda nam się przejąć whiskaskę, będziemy chcieli ją natychmiast wysterylizować.
Problemem jest w tym wypadku brak tymczasu dla kotki i jeśli ktoś miałby chęć ów tymczas zaproponować, to będziemy bardzo wdzięczni.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Śro wrz 03, 2008 17:30

O rany, te dwa małe czaniawe kotki to chyba krewni Gema :P Normalnie prawie że klony -zwłaszcza jeden z nich... czy Trinity widziała już ich? :twisted:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

[poprzednia][następna]