Kącik Rudych Arystokratów ;) Rude jest piękne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 01, 2008 13:24

Nelly pisze:Ślicza Jagusia :D
A skąd psinkę masz?

Hmm... z hodowli ... nie wiem dokładnie gdzie (rodzice szukali)
No w ogóle, napisz coś o niej :D

Zacznę od wyglądu :wink:
Czarny podpalany szczeniak owczarka niemieckiego. Od dwóch dni stojące jedno uszko... biała skarpetka na tylnej łapce. A charakterek? :twisted: Okropny! :lol: Gryzie ręce, nogi, buty i nogawki... Ba! Wszystko gryzie! :wink:
Nawet już nie muszę kosić trawnika - kosiarka z turbonapędem :lol:
Cinnamoncat pisze:[Tofik :roll:
Obrazek
Obrazek

Moje sliczności :1luvu: a co? Nie akceptuje sytuacji? Że taka emotikonka?

Od kiedy mamy psa Tofik jest strasznie zestresowany. Felek bawi się z Jagą, a Tofik atakuje ... :(

Cinnamoncat

Od: Pon lis 07, 2005 19:49

Post » Pon wrz 01, 2008 13:29

Aaa, zapomniałabym :D Tofik kończy rok :dance: :dance2:

Cinnamoncat

Post » Pon wrz 01, 2008 13:45

Tofficku :balony: :balony: :balony:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon wrz 01, 2008 13:46

Cinnamoncat pisze:Aaa, zapomniałabym :D Tofik kończy rok :dance: :dance2:

Wszyskiego co się kocim szczęście zwie Tofficzku kochany :birthday: :torte:

On musi się przyzwyczaić powoli do Jagusi. Będą jeszcze przyjaciółmi, będą zobaczysz :)
Owczarek, piekna jest. No owczarki mają dużo punktów w tabelce w podpunkcie "pasja niszczenia" :wink: na której ja opierałam się m.in. wybieraąc rasę psa dla nas. Będziesz ją szkolić jakoś profesjonalnie czy sami dacie radę? Ja tak pytam, bo wiesz, pies jest cudowny tylko wymaga ułożenia żeby wszystkim było ze sobą dobrze, a uczą się owczarki przecież przepięknie jak wiadomo.
To Twój pierwszy pies? :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pon wrz 01, 2008 13:54

Nelly pisze:
Cinnamoncat pisze:Aaa, zapomniałabym :D Tofik kończy rok :dance: :dance2:

On musi się przyzwyczaić powoli do Jagusi. Będą jeszcze przyjaciółmi, będą zobaczysz :)
Owczarek, piekna jest. No owczarki mają dużo punktów w tabelce w podpunkcie "pasja niszczenia" :wink: na której ja opierałam się m.in. wybieraąc rasę psa dla nas. Będziesz ją szkolić jakoś profesjonalnie czy sami dacie radę? Ja tak pytam, bo wiesz, pies jest cudowny tylko wymaga ułożenia żeby wszystkim było ze sobą dobrze, a uczą się owczarki przecież przepięknie jak wiadomo.
To Twój pierwszy pies? :D

Tak, Jaga jest moim pierwszym psem :D Podstawowych rzeczy sama będę ją uczyć. Jak będzie starsza będziemy z nią jeździć na tresurę :wink: Sunia bardzo szybko się uczy :) Umie już chodzić przy nodze :) Obecnie przyzwyczajamy ją do smyczy. Ale nie tak łatwo nauczyć szczeniaka, że smycz nie służy do gryzienia :roll:

Cinnamoncat

Post » Pon wrz 01, 2008 13:57

MaryLux pisze:Tofficku :balony: :balony: :balony:

Dziękuję Ineczko :1luvu: Dziękuję Ciociu Nelly :oops:
Toffi

Cinnamoncat

Post » Pon wrz 01, 2008 13:57

Cinnamoncat pisze: charakterek? :twisted: Okropny! :lol: Gryzie ręce, nogi, buty i nogawki... Ba! Wszystko gryzie! :wink:

O! To dokładnie jak mój koteczek Rudi :wink:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon wrz 01, 2008 13:58

Cinnamoncat pisze:[ Obecnie przyzwyczajamy ją do smyczy. Ale nie tak łatwo nauczyć szczeniaka, że smycz nie służy do gryzienia :roll:

Mój pierwszy pies za nic nie chciał w ogóle zaakeptować smyczy, chodzenia na smyczy. Wlokłam ją na niej po ulicy, aż się ludzie patrzyli. Ona na smyczy zaczynała iść do tył, a nie do przodu :D

Nelly

Post » Pon wrz 01, 2008 14:12

Nelly pisze:
Cinnamoncat pisze:[ Obecnie przyzwyczajamy ją do smyczy. Ale nie tak łatwo nauczyć szczeniaka, że smycz nie służy do gryzienia :roll:

Mój pierwszy pies za nic nie chciał w ogóle zaakeptować smyczy, chodzenia na smyczy. Wlokłam ją na niej po ulicy, aż się ludzie patrzyli. Ona na smyczy zaczynała iść do tył, a nie do przodu :D

Jaga zachowuje się podobnie... Ale bez smyczy bardzo lubi chodzić na spacery :D Ostatnio byłam z nią niedaleko domu. Stałam za drzewem więc chyba mnie nie widziała :roll: Kiedy zorientowała się, że mnie nie ma pobiegła do domu 8O :lol: Zawołałam ją i przybiegła z prędkością światła :twisted: Chodzi przy nodze, przychodzi na zawołanie, jak nikogo nie ma to biegnie do domu...a ja jej jeszcze niczego nie uczyłam! :lol:

Cinnamoncat

Post » Pon wrz 01, 2008 14:16

ewaw pisze:
Cinnamoncat pisze: charakterek? :twisted: Okropny! :lol: Gryzie ręce, nogi, buty i nogawki... Ba! Wszystko gryzie! :wink:

O! To dokładnie jak mój koteczek Rudi :wink:

Też ci kradnie kapcie? :lol:

Cinnamoncat

Post » Pon wrz 01, 2008 14:18

Cinnamoncat pisze:[. Stałam za drzewem więc chyba mnie nie widziała :roll: Kiedy zorientowała się, że mnie nie ma pobiegła do domu 8O :lol: Zawołałam ją i przybiegła z prędkością światła :twisted: Chodzi przy nodze, przychodzi na zawołanie, jak nikogo nie ma to biegnie do domu...a ja jej jeszcze niczego nie uczyłam! :lol:

Bo owczarki yntelygentne som bardzo :D
Moja pierwsza sunia to był pudel :) Taki troszku skundlony. Już nigdy psa o małej głowie :wink:
Nie, no ona była wyjątkowa, wyjątkowo opona na wiedzę - ale za to kochała nas jak szalona. Ogromną miłością, naprawdę. Kochana była, mimo, że nie uczona :wink:

Nelly

Post » Pon wrz 01, 2008 14:23

O, Toffik dostał pieska? :twisted: :lol: :lol:
I od razu takiego mądrego! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon wrz 01, 2008 18:47

Wszystkiego najlepszego Toficku. :wink: Piękny prezent dostałeś, nie ma co. :lol:
Obrazek Obrazek

Czekoladka

Od: Śro lut 13, 2008 14:45

Post » Pon wrz 01, 2008 19:23

Czekoladka pisze: Piękny prezent dostałeś, nie ma co. :lol:

A żebyś wiedziała, że tak :D
Jeszcze nie raz i nie dwa będziemy czytać o ich przyjaźni, zobaczysz :D

Nelly

Post » Wto wrz 02, 2008 6:50

Rudaski, jak na dzisiaj?Obrazek
Obrazek