Do Gospodarzy i Gości wątków kocio-pogaduszkowych :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 30, 2008 12:32

:) Zanim zaczęłam zadawać komukolwiek jakiekolwiek pytania, byłam po lekturze 3 książek, 3 poradników życia z kotem. I dopiero po nabyciu wiedzy teoretycznej praktycznie zaopiekowałam się kotem. Uważam, że kot to zwierzę dla dorosłego, a te wątki, o których piszę, są zakładane przez dzieci. Umiem je odróżnić od wątków zakładanych przez osoby, u których przyjaciela zdiagnozowano nietypowe schorzenie. Takie wątki czytam chętnie, bo lubię się dokształcać, a jest to wiedza niezmiernie przydatna. Ale, jak już nie jeden raz pisałam, uważam, że napływ "zielonych" wątków na "Koty" jest spowodowany wadliwą konstrukcją "Kociego ABC", a zaletą "Kotów" jest właśnie przekładaniec z wątków zdrowych i domowych oraz chorych, tymczasowych i schroniskowych. Nie podoba mi sie jakis wątek: nie wchodzę, ale wkurza mnie, jak wchodzę w wątek zatytułowany "Pomocy", bo może mogłabym się przydać i czytam np, że "pomocy, bo kot mi skacze po skórzanej kanapie"...
Mrux, Mrops & Mami

pluszak

Od: Wto gru 18, 2007 10:00

Post » Sob sie 30, 2008 12:33

O kurcze...
A zdawaloby sie, taka niewinna sugestia tylko padla...
8O :twisted:

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Sob sie 30, 2008 12:35

nie, nie jest

casica pisze:A poza tym niezmiennie się dziwię, dziwię się głównie jakimś histerycznym reakcjom, na co? Na propozycję poddaną pod rozwagę?
Więc jeszcze raz powtórze, dziwię się rozsądnym wydawało by się kobietom, które nagle czują się obrażone i chcą zamykać wątki swoich kotów. No oczywiście, żeby powiedzieć uczciwie, nie wszystkim się dziwię W każdym razie może mam skrzywione poczucie humoru, ale to w sumie troszkę śmieszne jest

skoro już trzymamy się kultury wypowiedzi, to dlaczego deprecjonujesz odczucia niektórych ludzi, którzy według twoich kryteriów emocjonalnych: zareagowali niezrozumiałą histerią na zwykły żart?

kiedy się rzuci kamyczek trzeba być przygotowanym na lawinę
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Sob sie 30, 2008 12:39

Fri pisze:...skoro już trzymamy się kultury wypowiedzi...

a to jest moim zdaniem błąd w założeniu.
bo gdyby się jej faktycznie trzymać, nie powstałby i ten wątek i kilka innych. :wink:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob sie 30, 2008 12:42

ana pisze:Rozumiesz?
W tej chwili szanse są bliskie zeru, do jutra wątek spadnie w niebyt, kot być może trafi na dwór i zaplącze się w niebezpieczne miejsce, bo forumowicz jest nowy i po prostu nie zdaje sobie sprawy z wielu rzeczy i nie umie jeszcze poruszać się po forum.

W takiej sytuacji martwienie się o spadek poczytności własnych wątków, jeśli zostaną wydzielone i umieszczone na forum bardzie towarzyskimi a mniej edukacyjno - szybkopomocowym jest niefajne raczej.

to zacytowałam i podkreśliłam a propos histerii wywołanej niewinną sugestią

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob sie 30, 2008 12:43

rozumiem, Greta, że to cały czas oboczny wątek kultury wypowiedzi? :twisted:

w sensie, że kulturalnie sobie tu dyskutujemy, a piaskownica histeryzuje :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Sob sie 30, 2008 12:45

:twisted:

Gretta

Post » Sob sie 30, 2008 12:46

ana pisze:Rozumiesz?
W tej chwili szanse są bliskie zeru, do jutra wątek spadnie w niebyt, kot być może trafi na dwór i zaplącze się w niebezpieczne miejsce, bo forumowicz jest nowy i po prostu nie zdaje sobie sprawy z wielu rzeczy i nie umie jeszcze poruszać się po forum.
Raz jeszcze powtórzę: nie rodzimy się wczoraj, a forum nie jest całym światem. Wiedzy nabywamy od urodzenia, mamy zdolność przewidywania (mniej lub bardziej rozwiniętą). Nie jest tak, że "nowy" budzi się pewnego dnia i spostrzega kota przy sobie i zupełnie nie wie co ma robić...
Mrux, Mrops & Mami

pluszak

Post » Sob sie 30, 2008 12:47

Femka pisze:
Fri pisze:...skoro już trzymamy się kultury wypowiedzi...

a to jest moim zdaniem błąd w założeniu.
bo gdyby się jej faktycznie trzymać, nie powstałby i ten wątek i kilka innych. :wink:

a, to przepraszm, mój błąd :twisted:

czasami wchodzę na fora, gdzie regulamin jest tak sztywny i restrykcyjny, że człek się porusza niezgrabnie, czuje niekomfortowo i jeszcze zbiera cięgi od starych wyżeraczy, za to, że jest nowy i niezgrabnością swą śmiał zakłócić status quo...
znikam stamtąd szybciej, niż wpisywałam adres www :twisted:

na innym forum, ktoś po 3 miesiącach istnienia forum i niecałej setce użytkowników zażądał usunięcia "martwych dusz" czyli ludzi z zerową liczbą postów, nie wiem czym mu nagrabili, bo wątpie, żeby wypisywaniem jakiś głupot... też było to spowodowane "chęcią uporządkowania i ulepszania"...

zawsze mnie zastanawiają motywacje takich propozycji, i czemu idzie się wtedy po najmniejszej linni oporu (wywalanie/przesuwanie użytkowników) zamiast - skoro ma sie już czas i ochotę na takie kombinacje - nie zająć sie poprawą strony technicznej :roll:
Ostatnio edytowano Sob sie 30, 2008 12:49 przez Fri, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Fri

Post » Sob sie 30, 2008 12:48

pluszak pisze:wkurza mnie, jak wchodzę w wątek zatytułowany "Pomocy", bo może mogłabym się przydać i czytam np, że "pomocy, bo kot mi skacze po skórzanej kanapie"...

może ta osoba nigdy nie miała w domu kota i jest to dla niej zupełnie nieoczekiwane?

Gretta

Post » Sob sie 30, 2008 12:51

Fri pisze:zawsze mnie zastanawiają motywacje takich propozycji, i czemu idzie się wtedy po najmniejszej linni oporu (wywalanie/przesuwanie użytkowników) zamiast - skoro ma sie już czas i ochotę na takie kombinacje - nie zająć sie poprawą strony technicznej :roll:

a to ja Ci odpowiem
bo jak plaskatki mośkowe mają dużo więcej dzieńdoberków niż Szczypiorki, to ja od rana kombinuję, żeby oglądalność mośce popsuć i wywalić ją poza forum :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Sob sie 30, 2008 12:51

Fri pisze:skoro już trzymamy się kultury wypowiedzi, to dlaczego deprecjonujesz odczucia niektórych ludzi, którzy według twoich kryteriów emocjonalnych: zareagowali niezrozumiałą histerią na zwykły żart?

Niczego nie deprecjonuję, wyrażam swoje odczucia.

I kto niby rzucał kamyczek????
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob sie 30, 2008 12:53

Greta_2006 pisze:
pluszak pisze:wkurza mnie, jak wchodzę w wątek zatytułowany "Pomocy", bo może mogłabym się przydać i czytam np, że "pomocy, bo kot mi skacze po skórzanej kanapie"...

może ta osoba nigdy nie miała w domu kota i jest to dla niej zupełnie nieoczekiwane?

w takiej sytuacji podforum pomocowe powinno byc podzielone na wa podfora: dla tych co się zajmuja ratowaniem życia i leczeniam i tych, co weszli po raz pierwszy i histeryzują :twisted:
szacuję, że ten właśnie pomysł pojawiłby się już w jakiś miesiąc po wydzieleniu forum pomocowego... :roll:
Obrazek

Fri

Post » Sob sie 30, 2008 12:53

Greta_2006 pisze:

ja mam zasadę: najpierw patrzę i czytam, a potem pytam, uważam, że to zasada bardzo korzystna zarówno dla mnie, jak i dla tych, którzy muszą ze mną na jakiejkolwiek płaszczyźnie kontaktu współfunkcjonować :)
Mrux, Mrops & Mami

pluszak

Post » Sob sie 30, 2008 12:56

casica pisze:
Fri pisze:skoro już trzymamy się kultury wypowiedzi, to dlaczego deprecjonujesz odczucia niektórych ludzi, którzy według twoich kryteriów emocjonalnych: zareagowali niezrozumiałą histerią na zwykły żart?

Niczego nie deprecjonuję, wyrażam swoje odczucia.

I kto niby rzucał kamyczek????

ktoś dorosły i poważny gdzieś na początku, który rzucił propozycję a potem sie zdziwił, że jednym zrobiło sie przykro, inni poczyli sie urażeni, jeszcze inni znikli, jako niemile widziani (odpowiedziałam w ten sposób, bo sie zdziwiłaś, że ludzie zrozumieli i zareagowali inaczej niz Ty)
Obrazek

Fri

[poprzednia][następna]