Moderator: Moderatorzy
mjs pisze:"Drzwi w podłodze" bardzo mi się podobały. Warto po filmie przeczytać książkę, bo tam dalszy ciąg historii z bardziej optymistycznym niż filmowe zakończeniem.
marcjannakape pisze:mjs pisze:"Drzwi w podłodze" bardzo mi się podobały. Warto po filmie przeczytać książkę, bo tam dalszy ciąg historii z bardziej optymistycznym niż filmowe zakończeniem.
A tak w zarysie? Gatunek, streszczenie?
Bo tytuł nic mi nie mówi, a nie chce mi siegrzebac w necie (leniwa jestem po urlopie, no i szkoda mi czasu).
A poza tym poprosze jeszcze nr 13, 14 i 16.
EDIT:
I jeszcze nr 2, bo to Woody Alen, tak?
madziaki pisze:marcjannakape pisze:mjs pisze:"Drzwi w podłodze" bardzo mi się podobały. Warto po filmie przeczytać książkę, bo tam dalszy ciąg historii z bardziej optymistycznym niż filmowe zakończeniem.
A tak w zarysie? Gatunek, streszczenie?
Bo tytuł nic mi nie mówi, a nie chce mi siegrzebac w necie (leniwa jestem po urlopie, no i szkoda mi czasu).
A poza tym poprosze jeszcze nr 13, 14 i 16.
EDIT:
I jeszcze nr 2, bo to Woody Alen, tak?
marcjannakape![]()
odnosnie 2 - tak, to Woody Allen
odnosnie "Drzwi w podłodze" to podaje opis:
"Scenariusz do filmu powstał na podstawie bestsellerowej powieści Johna Irvinga "jednoroczna wdowa". Ted Cole jest autorem popularnych ksiązek dla dzieci, a piekna Marion to jego zona. Od czasu rodzinnej tragedii ich małżeństwo nie układa się najlepiej. Pewnego dnia Ted zatrudnia do pomocy młodego asystenta Eddiego O'Harę. Początkowo chłopak jest oniesmielony sława Teda i uroda Marion, alke z czasem zaczyna się czuć w ich domu coraz pewniej. Miedzy młodym chłopakiem a doświadczoną kobietą zaczyna rodzić się namiętność, która sprawi,że życie rodziny Cole'ów zmieni sie na zawsze"
W rolach głównych Kim Bassinger i Jeff Bridges, rok prod. 2004
Ja ogladałam i mi się podobało
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości