Do Gospodarzy i Gości wątków kocio-pogaduszkowych :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 28, 2008 17:22

Jestem na nie.Zdecydowanie.

Mam wątek swoich kotów.Nie jest często odwiedzany. Prowadzę go od początku września 07. Prawie rok,a wątek ma 42 strony.Teraz piszę o zaginięciu Fifi. Czytałam wątki,co robić w takim przypadku i staram się wykorzystywać wszystkie porady. W wątku kilka osób trzyma kciuki,i wspiera-chociaż wirtualnie. Piszę o tym,kto dzwonił z ogłoszeń,które systematycznie rozwieszam,o nowych informacjach. I obecnie tylko o tym,chociaż w domu są jeszcze 3 koty i tymczas.Czyli można to chyba uznać jako sprawy kocie-nie pogaduchy. (Nie twierdzę oczywiście,że nie ma w nim też pogaduch).
I co,do jakiego podforum "wsadzić" mój wątek?

Do wydzielonego z KŁ Zwierzyńca,zaglądnęłam może 1 raz.

Uważam,że powinno zostać tak jak jest.

A na lenistwo nowych użytkowników nic nie poradzę. Wystarczy przejrzeć forum,poczytać parę wątków,a nie tłumaczyć się niskim poziomem czytelności forum.

To tylko MOJE zdanie i proszę nie starać się go zmienić. ;)

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Czw sie 28, 2008 17:46

mb pisze:Dla mnie wszystkie wątki na Kotach sa wątkami merytorycznymi. We wszystkich znajduję cenne, czasem wręcz bezcenne, informacje dotyczące kotów: ich chorób, sposobów leczenia, badań diagnostycznych, kociego zachowania, sposobów żywienia itp. itd. Uważam, że każda, nawet na pozór niezbyt istotna informacja dotycząca kotów, może okazać się dla kogoś niezwykle przydatna. Kocie ABC jest rzeczywiście swoistą encyklopedią, ale ogromną ilość wiedzy na temat kotów zdobyłam właśnie czytując niezliczone wątki na Kotach.

ja także - nie żeby moja wiedza ogromną była :wink: ale to co wiem, wiem w dużym stopniu z wątków różnych na podforum Koty

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw sie 28, 2008 17:49

poniewaz nie mam czasu i wystarczajacej ilosci cierpliwosci napisze tylko jedno - na Kotach JUZ JEST burdel (jak to ktos wczesniej napisal)

pozdrawiam

mama007

Od: Czw lut 17, 2005 14:43

Post » Czw sie 28, 2008 17:53

Dział Koty jest działem towarzysko-informacyjnym.
Kociarnia jest adopcyjnym...

Jeżeli oba działy do tej pory dobrze działają , to w czym problem????

Na Kotach jest fajnie, bo są wątki o różnej tematyce.
I starzy forumowicze sobie radzą świetnie.

Zmiany???

Wiem ,że na początku jak weszłam na forum , to się gubiłam.
brakowało mi działu dla początkujących forumowiczów.

Uważam,że utworzenie nowego działu dla początkujacych forumowiczów
jest ważniejsze niż zmiana tego co jest dobre...

I gwarantuję,że na to forum dla nowych
bardzo chętnie będą zaglądali starzy forumowicze
i nawet nowym pomogą ... 8)
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw sie 28, 2008 17:58

mama007 pisze:poniewaz nie mam czasu i wystarczajacej ilosci cierpliwosci napisze tylko jedno - na Kotach JUZ JEST burdel (jak to ktos wczesniej napisal)

pozdrawiam

8O 8O

Jeżeli nie masz czasu i cierpliwości tutaj to skąd wiesz co tam jest???

kristinbb

Post » Czw sie 28, 2008 18:19

Według mnie rozwiazaniem jest usprawnienie wyszukiwarki, aby działała jak przystało na takową funkcje , a nie tworzenie sztucznych podziałów. Sama mam dziendobrowy watek, ale rowniez nie raz poruszalam zdrowotne tematy i nie wyobrazam sobie co rusz zawracac głowe modom zeby mi wydzielili to i tamto albo bez przerwy watek z działu do działu przenosili :roll: bo nie lubie byc upierdliwa a tak to by sie skonczyło...
A jak tak dalej beda wydzielane kolejne działy to forum zacznie wygladac jak inne kocie fora, gdzie człowiek sie zastanawia czy w dobrym dziale pisze i czy go zaraz nie opitulą :roll:

Rachelinka

Od: Czw wrz 13, 2007 22:21

Post » Czw sie 28, 2008 18:29

ana pisze:
galla pisze:
ana pisze:OK, ja już wyłożyłam swój punkt widzenia i kończę udział w tym wątku, na zastanawianie się skąd się biorą nerwowe reakcje na pomysł przeniesienia wątków mam za mało czasu i zbyt prostą konstrukcję :wink:

Nerwowe?
To, że ktoś podejmuje dyskusję i pisze otwarcie o tym, że pomysł mu się nie podoba, albo że ma wątpliwości i podaje na to swoje własne argumenty - to jest nerwowość? 8O
czitka mówiła, że się robi nerwowo 8)
moim zdaniem nie :)

ale teraz, po tym spostowaniu, już się wyłączam, bo naprawdę nie mam nic nowego do powiedzenia :oops:

Ja nie mówiłam, że robi się nerwowo, tylko, że zrobi się nerwowo 8)
Po utworzeniu podwątku i kiedy zaczną się przenosiny. Potem.
Teraz jest całkiem spokojnie, całkiem spokojnie, całkiem spokojnie :P
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw sie 28, 2008 18:47

kristinbb pisze:

ja jakoś wątpię, na tym forum nie da rady nadążyć że wszystkim, przynajmniej ja nie daję rady
nie wyobrażam sobie że prowadzę swój wątek, zaglądam tam gdzie mam zajrzeć i jeszcze idę do działu nowych forumowiczów zobaczyć czy czegoś nie trzeba (tym bardziej nie widzę osób prowadzących ważne wątki pomocowe, kastracyjne chorobowe)

tak jak wiele osób nie zaglądam na zwierzyniec, po prostu nie mam energii i czasu na śledzenie kolejnego działu

a tak na kotach wpadają mi wątki w oko, różne, raz pogaduszkowe gdzie zajrzenie sprawia mi przyjemność a raz pomocowe, czasem zupełnie początkujących osób a czasem "weteranów" forum

wydzielenie Wetów było super, można by ewentualnie kocie ABC też wyrzucić jakoś bardziej na zewnątrz ale proszę zostawcie Koty takie jakie są

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw sie 28, 2008 18:51

Pytanie: jak szacujecie, jaką część wszystkich wątków w dziale "Koty" stanowią "pogaduszki"?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw sie 28, 2008 18:57

dokladnie tak jak przedmowczyni- :!: zostawcie koty
Koty to roznorodnośc i , watki blogowe nie sa tak wcale wiekszościa- nie sadze aby przyczynialy sie do spadania tych interwencyjnych, jestem tu od dawna, mam watek dziendobrowy , no zawsze mialam i jakos to nikomu nie przeszkadzalo, wchodze na rozne watki i sie nie gubie, to kwestia wprawy , nowi tez sa dostrzegani :wink:
Watki dzieńdobrowe sa mimo wszystko o kotach i na kotach powinny zostac, nie jest ich tak duzo aby stanowily plage, ja nie wiem ale od pewnego czasu mam wrazenie ze jest jakas nagonka na te watki, dlaczego? przeciez nie trzeba tam wchodzić, to nie jest karalne! spokojnie :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw sie 28, 2008 19:04

A ja sie powolutku przekonuje na TAK.
raz ze faktycznie watki "blogowe" sa na "kotach" mniejszoscia i to słabawo widoczna
A dwa - gdyby (tfu! tfu!) Gringowi cos sie stalo powaznego , wymagajacego szybkiej interwencji - na 100% zalozylabym nowy watek tylko o tym (tfu1tfu! ponownie) choróbsku.

Ale na razie jestem na etapie - zgadzam sie na wszystko :)

zielona.ona

Od: Wto sty 29, 2008 10:15

Post » Czw sie 28, 2008 19:06

kristinbb pisze:
mama007 pisze:poniewaz nie mam czasu i wystarczajacej ilosci cierpliwosci napisze tylko jedno - na Kotach JUZ JEST burdel (jak to ktos wczesniej napisal)

pozdrawiam

8O 8O

no pewnie dlatego ze to ja zalozylam watek z tym pomyslem zeby powstalo nowe podforum... :roll:

mama007

Od: Czw lut 17, 2005 14:43

Post » Czw sie 28, 2008 19:15

ewung pisze:
kristinbb pisze:

ja jakoś wątpię, na tym forum nie da rady nadążyć że wszystkim, przynajmniej ja nie daję rady
nie wyobrażam sobie że prowadzę swój wątek, zaglądam tam gdzie mam zajrzeć i jeszcze idę do działu nowych forumowiczów zobaczyć czy czegoś nie trzeba (tym bardziej nie widzę osób prowadzących ważne wątki pomocowe, kastracyjne chorobowe)

tak jak wiele osób nie zaglądam na zwierzyniec, po prostu nie mam energii i czasu na śledzenie kolejnego działu

a tak na kotach wpadają mi wątki w oko, różne, raz pogaduszkowe gdzie zajrzenie sprawia mi przyjemność a raz pomocowe, czasem zupełnie początkujących osób a czasem "weteranów" forum

wydzielenie Wetów było super, można by ewentualnie kocie ABC też wyrzucić jakoś bardziej na zewnątrz ale proszę zostawcie Koty takie jakie są

Ewung uważam,że to nie oni będą potrzebować pomocy,
ale to Ty coś od nich będziesz chciała....

To starzy forumowicze potrzebują nowych, a nie nowi starych...

Dlaczego to chyba nie muszę tłumaczyć... 8)

Przychylam się do Twojego zdania,
zostawić Koty takie jakie są, bo mają się bardzo dobrze...

kristinbb

Post » Czw sie 28, 2008 19:18

mama007 pisze:
kristinbb pisze:

pozdrawiam

8O 8O

no pewnie dlatego ze to ja zalozylam watek z tym pomyslem zeby powstalo nowe podforum... :roll:

Słońce Ty moje, to masz czas w końcu czy nie??? 8O
Bo zaprzeczasz sama sobie... :lol: :lol:

kristinbb

Post » Czw sie 28, 2008 19:26

Jestem krótko na tym forum.
Czytam to co piszecie i cały czas się zastanawiam...

Zarejestrowałam się na tym forum, bo mam kota z wadą serca i miałam nadzieję, że znajdę tu jakieś porady osób doświadczonych w podobnych kwestiach i ewentualnie - wsparcie w trudnych momentach, bo w końcu kto czlowieka najlepiej zrozumie...jak nie ktoś kto miał podobny problem

Napisałam krótką historię moich kotów, bo uznałam, że tak będzie łatwiej komuś kto czyta, jak będzie wiedział wszystko od początku.
Mój watek nie jest jakoś szczególnie oblegany i popularny - może mało ciekawie pisze, może za krótko tu jestem i nikt mnie nie zna...

Nie wiem do jakiej kategorii miałabym zaliczyć swój wątek, chyba raczej blogowy, ale nie wydaję mi się, że choroba serca jest jakąś błahą sprawą o której mozna pisać rozrywkowo, więc może jednak merytoryczny, tym bardziej, że ja już mam parę doświadczeń w tej sprawie i mogłabym komus poradzić.

Ale czytając to wszystko co piszecie o podziale forum poczułam się trochę tak, ze niepotrzebnie to wszystko napisałam, bo Wam zaśmiecam forum jakimiś pogaduchami czy blogami... :cry:

moni_f

Od: Pt sie 08, 2008 19:59

[poprzednia][następna]