Jako właścicielka wątku o moich kotach i mówiąca czasam z braku czasu tylko dzień dobry nie wiem czy powinnam się odzywać
Nigdy nie byłam zarejestrowana i nie udzielałam się/nie udzielam nadal na żadnym forum prócz miau - to co mnie tu urzekło to właśnie ciepłe opowieści o zwierzętach, tych domowych, kochanych i wychuchanych po których wiedziałam że są tu ludzie myślący podobnie jak ja
wątków osób mających koty, borykających się z różnymi problemami zdrowotnymi itp, przyjmującymi do siebie tymczasy, leczących je i oddających w dobre ręce
Przez długi czas nie zaglądałam do wątków osób pomagajacych na zasadzie to nie dla mnie, ja nic nie mogę zrobić, gdzie mnie maluczkiej pchać sie między te wspaniałe kobiety. W między czasie ktoś z wątku "pogaduszkowego" wziął kota na tymczas, ktoś zaczął pisać o sterylkach podwórkowców i wtedy dotarło dla mnie że mogę coś zrobić na własnym podwórku, np. wysterylizować kotki
Dotarło do mnie ze pomagać kotom mogę także wysyłając pieniadze, i przez edukowanie osób posiadajacych lub noszących się z zamiarem posiadania kota
O problemach ze zdrowiem mojego kota piszę w moim wątku - na zasadzie nie zaśmiecania forum tysiącem tych samych wątków
Czasami w wątku typowo pogaduszkowym nastepuje choroba i co wtedy - przenieść taki wątek na Koty

założyc nowy do którego nie trafi nikt z zaprzyjaźnionych forumowiczów

a w starym udawac że jest wszystko ok i mówić dalej dzień dobry
Ze swojego doswiadczenia widzę że łatwiej pomaga sie osobom których sytuację znamy, znamy kota którego dotyczy cała sytuacja, lub domek w którym są tymczasy
Nie wiem czy zamkniecie osób kochających swoje koty, i piszących o ich zyciu codziennym na oddzielnym forum nie będzie prowadziło do marginalizacji forum

i właśnie gubienia się na nim osobom nowym
ale to tylko moja opinia osoby mówiącej czasami dzień dobry