Czy Szelmusia to żonusia Tymusia? Trio wcale nie egzotyczne

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 25, 2008 17:24

Witaj :-)
Ale masz sliczne kociaste!!! Nawet poznalam jednego ze zdjecia, ktore mi swojego czasu podeslalas! Szkoda, ze nie napisalas, ze ma na imie Krzys (jak moj maz), bo bym sie chyba nie oparla :-D Wlasnie budujemy dom tez o nazwie 'Krzys' ;-) Wiec moze za jakis czas znajdzie sie miejsce na kolejne kociatko? Bo to takie cudne zwierzaki...
Kocurek adoptowany 07.08.2008!!! :D
Obrazek

Havena

Od: Nie lip 20, 2008 22:37

Post » Wto sie 26, 2008 8:30

Witaj Havena :D

Krzysia wtedy nazywałam Kolumbem, bo znaleziony na dworcu PKS i pojechał z nami do Oławy i wrócił pierwszego dnia znajomości.

Kocur pięknieje a mała zadowolona ( to starsza, prawda?)

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Wto sie 26, 2008 10:12

Wima pisze:Krzysia wtedy nazywałam Kolumbem, bo znaleziony na dworcu PKS i pojechał z nami do Oławy i wrócił pierwszego dnia znajomości.

:lol:

Wima pisze:Kocur pięknieje a mała zadowolona ( to starsza, prawda?)

Tak, to starsza. Przed mlodsza, niestety, ucieka... Szczerze mowiac wolalabym, zeby raz drapnal... Kociatko by mialo u nas trudne zycie. Poczekamy pare lat, az mala zmadrzeje ;)

Pozdr.
Havena
Kocurek adoptowany 07.08.2008!!! :D
Obrazek

Havena

Od: Nie lip 20, 2008 22:37

Post » Wto sie 26, 2008 14:01

Inwentaryzacja :roll:
Przyznaj się! Chciałaś sie pochwalić!
:wink:
Nie ma to jak doborowe (kocie) towarzystwo!
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Wto sie 26, 2008 15:08

Kociaste cudniaste :D

wstydzę sie bardzo, że Krzyś pojechał do Oławy i WRÓCIŁ ale nie mozna było inaczej. Rodzice ostatnio przestali mnie odwiedzac, więc we wrześniu cóś się zorganizuje. potrzeba mi teraz zajęcia :evil:

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Wto sie 26, 2008 18:57

Znajdziemy ci jakieś kocie zajęcie :twisted:

A póki co, możesz przyjechać miziać moje.

Wima

Post » Czw wrz 04, 2008 10:16

Znalazłam! Dzisiaj za darmo do czech a w przyszłym tygodniu zrobię na Was nalot :twisted: Kurcze :!: :!: Jak ja okropnie nie chce jechać :!: :!: Ucałuj Tymusia, Krzysztofa, Szelmusię, Juni, Blusika, Mali (delikatnie i każ zdrowieć :!: :!: ) oraz Brunona :twisted:

I tak oto zorganizowałam Wimie zajęcie na pół doby.

Gutek

Post » Czw wrz 04, 2008 10:53

Gutek pisze:Znalazłam! Dzisiaj za darmo do czech a w przyszłym tygodniu zrobię na Was nalot :twisted: Kurcze :!: :!: Jak ja okropnie nie chce jechać :!: :!: Ucałuj Tymusia, Krzysztofa, Szelmusię, Juni, Blusika, Mali (delikatnie i każ zdrowieć :!: :!: ) oraz Brunona :twisted:

I tak oto zorganizowałam Wimie zajęcie na pół doby.

Zwłaszcza przy łapaniu Blusika :evil: :evil: :evil:

Jestem ciekawa, jak się czuje Mali (przydałby się podgląd), wczoraj dostałą końską dawkę kroplówki, coś p/zapalnego, antybiotyk i Bóg jeden wie co jeszcze. Mam nadzieję, że to ureguluje jej jelitka.

Dzisiaj rano, krzykiem zaordynowała śniadanie a jak stygło z głodu ukradła mi kromkę chleba z solonym masłem.

Podczas próby (zakończonej sukcesem) odbicia kromala zostałam z całej siły ugryziona w palec w staw :evil:

Wima

Post » Czw wrz 04, 2008 20:45

Bo kromka była za słona....
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt wrz 05, 2008 8:48

Mała czuje się trochę lepiej, jeszce nie biega i nie łobuzuje jak pozostałe, ale wrócił apetyt.
Trzeba widzieć Mali jak warcząc gryzie mięso i łapą odpycha wszystkich pozostałych amatorów i zagarnia do siebie całe jedzonko, Walkiria po prostu.

Wima

Post » Pt wrz 05, 2008 8:53

Wima pisze:Mała czuje się trochę lepiej, jeszce nie biega i nie łobuzuje jak pozostałe, ale wrócił apetyt.
Trzeba widzieć Mali jak warcząc gryzie mięso i łapą odpycha wszystkich pozostałych amatorów i zagarnia do siebie całe jedzonko, Walkiria po prostu.

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw wrz 11, 2008 17:49

Juni właśnie pojechała do nowego domu, będzie mieć dwa koty do towarzystwa i psa.
Nikt rano nie wepchnie mi ryjka do ucha i nie zacznie mruczeć.
Kto będzie mi spał na ramieniu, (cholera, najpierw chcę oddać a potem marudzę, schizo jakieś)

ObrazekObrazek

Powoli dochodzę do siebie, w ubiegłym tygodniu pojechała też Jakaś.

Wima

Post » Czw wrz 11, 2008 18:24

:dance: :ok: Powodzenia Juni :!:

Gutek

Post » Czw wrz 11, 2008 20:25

Wiola, pustką Ci zawiało?
Juni, jeszcze dziś miziałam cię na zdjęciu, a ty już salony zmieniłaś.
Samych mruczących dni w nowych domkach, kocie dziewczynki.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto wrz 23, 2008 22:47

W przyrodzie nie ma pustki :?
W niedzielę przywiozłam od zaprzyjaźnionej karmicielki dwa kociaki, złapane jakiś czas temu w okolicach BU. Karmicielka podupadła na zdrowiu, sama ma 9 kotów w domu, kilka w piwnicy i Bóg-wie-ile w okolicy do wykarmienia.

Nazwałam je Duszki, bo jak wypuściłam w niedzielę ok. 14 to tak naprawdę zobaczyłam je dopiero teraz. Wcześniej chowały się pod wanną albo pod meblami w kuchni, w nocy siadały tuż przy kryjówce i zmykały przy każdym szeleście.

Casper ma już dom, pojedzie do niego za dni kilka, Dunia szuka.

Zobaczcie jak są ładne
Dunia ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Casper ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Wima

[poprzednia][następna]