Bigos i Gulasz - maleńki nowy domownik, Piotruś :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 13, 2008 12:41

Rozumiem, że spodnie są już na zawsze groszkowe :lol:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro sie 13, 2008 13:27

No właśnie tego się obawiam, że będę musiała je oddać razem z Groszkiem :roll: . A przynajmniej wyciąć ulubiony fragment do ssania - czyli szew w kroku :twisted: .
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Wto sie 19, 2008 9:34

Fajna wyprawka :lol:
Taka oryginalna :wink:

Cisza taka, co u smacznych panów słychać?
Swoją drogą niezłe menu: Bigos, Gulasz i Groszek :lol:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto sie 19, 2008 9:54

EwKo, od 2 dni próbuję z uporem maniaka złapać ładne zdjęcie Groszka bawiącego się z Gulaszem (taki spleciony koci kłąb), i za cholerę mi nie wychodzi :? . Albo zdjęcie jest rozmazane, albo nie zdążę dobiec z aparatem, albo koty uznają, że właśnie koniec zabawy :? .
Ale nie tracę ducha, w końcu mi się uda, i wtedy zobaczycie, jak oni się cudnie ze sobą bawią :P .
Obrazek

Domino76

Post » Wto sie 19, 2008 10:05

Dobra, zatem uzbrajam się w cierpliwość ;)

EwKo

Post » Śro sie 20, 2008 20:00

Co prawda zdjęcia ze wspólnej zabawy nadal mam takie byle jakie, ale udało mi się porobić super fotki ze wspólnego spania Groszka i Gulasza :D . Chłopaki się naprawdę polubili, tak jak wcześniej Bigos przygarnął pod swoje skrzydła Gulasza, tak teraz Gulasz "ojcuje" Groszkowi :lol: .
Najpierw przedstawiam te niezbyt szczęśliwe fotki z zabawy, a właściwie jednej fotki z samej zabawy, a dwie z Groszkowego zaproszenia Gulasza do zabawy (co mu się zazwyczaj udaje :twisted: ):
Obrazek Obrazek Obrazek
A tu już mamy wspólne spanie (zaczęło się od tego, że ja się położyłam na łóżku... Grosiu dołączył pierwszy, potem Gulaszek :P ):
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Słodziaki, nie? :D
Obrazek

Domino76

Post » Śro sie 20, 2008 20:07

Właśnie adopcyjne ogłoszenia Groszka atakują internet :D
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro sie 20, 2008 20:20

Boo77 pisze:Właśnie adopcyjne ogłoszenia Groszka atakują internet :D

Super! :D Chłopaczek właśnie wczoraj został zaszczepiony, za jakieś 10 dni będzie gotowy do wydania :D .
Obrazek

Domino76

Post » Śro sie 20, 2008 20:38

Domino76 pisze:
Boo77 pisze:Właśnie adopcyjne ogłoszenia Groszka atakują internet :D

Super! :D Chłopaczek właśnie wczoraj został zaszczepiony, za jakieś 10 dni będzie gotowy do wydania :D .

O Ty! To muszę teraz przerobić wszystkie ogłoszenia :?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob sie 23, 2008 9:52

Groszek zaczepiający Gulasza - cudnie to wyglada :lol:

Słodziaki, no bez dwóch zdań :D

EwKo

Post » Sob sie 23, 2008 10:32

Uwielbiam ten wątek, Twoje Potwory niezłe charakterki maja. ;-) Jak patrzę na Grosia to mi się od razu mój Teo przypomina. ^^ W jakim dokładnie jest wieku? I jak u Ciebie przedstawia się kwestia pazurków i kanapy? Bo ja już czasem nie wyrabiam, wszystko pozaciągane jak sam skurczybyk. xDD ;-D Jak daliśmy mu taki...kołek do ścierania pazurków to nawet go nie tknął, e tam! Nie było żadnych szans.
Obrazek

POMÓŻ!
Obrazek

Paula:)

Od: Śro lip 30, 2008 9:43

Post » Sob sie 23, 2008 10:52

Kanapę spisaliśmy już na straty :twisted: . Niestety, ćwiczyły na niej pazurki już w sumie 3 dorastające koty - najpierw Bigos, potem Gulasz, no a teraz Grosiu. Na początku próbowaliśmy walczyć z tym ich zgubnym dla kanapy nawykiem, psikając ją odstraszaczem, ale skutek był bardzo krótkotrwały. W końcu jednak machnęliśmy ręką, niech sobie drapią. W dużym pokoju nie ma już miejsca na drapak, a jak się okazuje jeden w przedpokoju (nawet mega-duży, od podłogi do sufitu) nie wystarcza...
Obrazek

Domino76

Post » Sob sie 23, 2008 11:03

A w ogóle to wczoraj Bigos odstawił mega-focha :roll: . Nadal jest okropnie zazdrosny o Groszka, może dlatego, że mają podobne charaktery..? O Gulasza nigdy nie był tak zazdrosny, ale Gulaszek był dzikawy i nad towarzystwo ludzi przedkładał Bigosa, chodził za nim krok w krok i się nachalnie przytulał. A Grosiu ma duże koty w nosie, co najwyżej wujek Gulasz służy mu za worek treningowy :twisted: . Przytulać się chodzi tylko do mnie. I tu mamy chyba właśnie zarzewie konfliktu :roll: .
Wczoraj wieczorem leżałam już w łóżku, kiedy przyszedł Grosiu i zasnął na kołdrze koło mnie. Po chwili w sypialni pojawił się Bigos, najwyraźniej też chciał wskoczyć na łóżko, zobaczył jednak śpiącego Groszka i znieruchomiał... po chwili położył się na podłodze i zaczął malucha "mordować wzrokiem", co jakiś czas zerkając na mnie oskarżyciesko :twisted: . No to zaczęłam Bigosa wabić, wołając go do siebie najprzymilniej jak potrafię. Wołam, wabię, grucham... bez skutku, Bigos zastygł w pozycji Sfinksa. W końcu, po paru minutach, kiedy już chciałam dać sobie spokój, Bigos wstał i podszedł do krawędzi łóżka. Ja już pełna nadziei, że dał się przeprosić, a on tylko popatrzył na mnie ciężkim wzrokiem i... zrobił w tył zwrot, wychodząc z sypialni :twisted: .

No po prostu mega-foch, bez dwóch zdań :roll: .
Obrazek

Domino76

Post » Sob sie 23, 2008 11:38

Ooo, Bigosik się zbuntował. xD Zazdrośnik mały. ;-)
Bigosiu nie fochaj na Dużą, Ona chciała dobrze! :->
Obrazek

POMÓŻ!
Obrazek

Paula:)

Od: Śro lip 30, 2008 9:43

Post » Pon sie 25, 2008 19:11

Mam, wreszcie mam 3 fajne fotki z kocich zapasów! :lol: :dance:
Obrazek Obrazek Obrazek
To ostatnie zdjęcie - "jazda na Gulaszu" - to ulubiona forma zaczepki stosowana przez Groszka, czyli skok na grzbiet i gryzienie gdzie popadnie (najchętniej po uszach :twisted: ). Swoją drogą, Gulasz też opracował swoją własną, specjalną taktykę zaczepki - przechodząc koło leżącego Bigosa, siada mu znienacka pupą prosto na głowę :twisted: .
Obydwie taktyki, ta stosowana przez Groszka i ta przez Gulasza, są równie skuteczne - zaczepiony w ten sposób kandydat na towarzysza w zabawie nie jest ich w stanie zignorować :lol: .
Obrazek

Domino76

[poprzednia][następna]