Kotków siedem+1. Kończymy seteczkę:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 20, 2008 11:42

Trzymam kciuki za Maniusie.
Bardzo mocno.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro sie 20, 2008 16:29

Dorotko, też dziękujemy.
Wróciłam właśnie z pracy. Maniusia smutna, siedzi w beżwirkowej kuwecie :( . Dobrze, że chociaż rano najadła się z apetytem. Teraz może już powoli mniej działają leki przeciwbólowe. Zaraz lecimy do weta, tym razem naszego. Zobaczymy, jaka decyzja dalej. Samego usunięcia nawet tyle się nie boję, co narkozy. Mania to starsza kotka, po przyjściu do mnie miała trochę podwyższone wskaźniki nerkowe, potem poprawiły się, ale zawsze ryzyko. Zobaczymy. Mania tak podenerwowana, że na żywca krwi to się jej nie pobieże teraz.
Nadal bardzo prosimy o kciuki jeżeli ktoś zagląda. Dziękuję też za każde ciepłe słowo, ono też w takiej sytuacji w wielkiej cenie.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro sie 20, 2008 16:52

:ok::ok:

Myslami jestem z Wami.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Śro sie 20, 2008 17:19

Aniu, zaglądam, myślę ciepło o was.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za kocinkę i za Ciebie też.

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Śro sie 20, 2008 17:47

Jutro operacja o 14-tej :( . Po prostu taka pierwszej konieczności, więc już bez dodatkowej walki z pobieraniem krwi.
Ogólnie martwię się strasznie. Mańka w chorobie nie pozwala niemal do siebie dotknąć, a po operacji trzeba będzie jej trzy razy dziennie natłuszczać ten szew. Poza tym drugie oczko też nie za ciekawe i wet zaczął się bać, że z nim też się to stanie, a dwóch oczek naraz podobno nie można zrobić, za duży uraz. Przy narkozie przy okazji przytnie się Mani pazurki maksymalnie tyle ile to możliwe, także na tylnych łapkach. Będzie w kołnierzu. Więc będzie chyba ciut łatwiejsza do spacyfikowania, poumawiam się z tym i owym i będziemy walczyć, o to drugie oczko też.
Wet widząc jej zachowanie wogole wahał się nad operacją. Istnieje szansa, że to oczko po prostu uschłoby i się obkurczyło. Ale duże ryzyko zakażenia. Jeśli nie zadfba się odpowiednio o ranę (czyt. nie pozwoli sobie) to ryzyko zakażenia takie samo. Ale jak nie będzie tak drapać i będzie w kołnierzu, to nie ma szans. Tyle, że mnie trudniej i jestem sama. Ale mam tu w pobliżu przyjaciół, jakoś będzie.

Jutro o 14-tej bardzo proszę o skomasowane kciuki.

Anka

Post » Śro sie 20, 2008 17:51

już zacznę :ok: :ok: :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro sie 20, 2008 18:02

Dziękuję

Anka

Post » Śro sie 20, 2008 18:42

Hejka!
Chociaż Mańka bywa wredna małpa, to jednak szkoda jej :( . Siedzi smutna, nawet na nas się nie złości 8O . No to my uradzili, że będziemy na własną łapę prosić wszystkie koty, żeby za naszą Mańkę trzymały pazurki. Złośnica ona straszna, ale teraz, gdy nie rządzi się, to jakoś smutno się zrobiło, nawet nie ma z kim porządnej awanturki zorganizować.
No więc niniejszym prosimy was wszystkich, trzymajcie pazurki, ogonki, co tam chcecie za naszą Mańkę.
My jutro jak tylko zjemy śniadanko (no, śniadanko to jednak być musi) to bierzemy się za trzymanie. Może i nasza duża przestanie tak się martwić?

Murzynek w imieniu całej bandy

Anka

Post » Śro sie 20, 2008 18:44

Anka pisze:Hejka!
Chociaż Mańka bywa wredna małpa, to jednak szkoda jej :( . Siedzi smutna, nawet na nas się nie złości 8O . No to my uradzili, że będziemy na własną łapę prosić wszystkie koty, żeby za naszą Mańkę trzymały pazurki. Złośnica ona straszna, ale teraz, gdy nie rządzi się, to jakoś smutno się zrobiło, nawet nie ma z kim porządnej awanturki zorganizować.
No więc niniejszym prosimy was wszystkich, trzymajcie pazurki, ogonki, co tam chcecie za naszą Mańkę.
My jutro jak tylko zjemy śniadanko (no, śniadanko to jednak być musi) to bierzemy się za trzymanie. Może i nasza duża przestanie tak się martwić?

Murzynek w imieniu całej bandy

Ja z cala druzyna bede trzymac!

Biedna Maniusia...

Musi byc dobrze! Musi!

Mru wspolczujacy

Dorota

Post » Śro sie 20, 2008 18:51

Też trzymamy kciuki, pazurki i ogonki! :ok: :ok: :ok:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro sie 20, 2008 19:38

Dziękujemy.
Mańka siedzi pod krzesłem i wogóle na nas nie fuczy. To nie w jej stylu. Ją chyba naprawdę bardzo boli.
Duża mówiła, że ten w fartuchu zrobił jej takie kłuj w doopcię żeby przestało boleć, i że jeszcze trochę i Mańka lepiej się poczuję.
No to czekamy. Ale nie będziemy jej dokuczać. Niech ma babka spokój.

Murzynek zmartwiony

Anka

Post » Śro sie 20, 2008 19:40

Dorota

Post » Śro sie 20, 2008 19:44

Biedna Maniusia - już rano czytałam i myślałam o niej.
Jutro będę mocno trzymać kciuki i słać ciepłe myśli razem z Dyzią, Rózią, Łacią, Bazylem i małym Jovim - oni tez będą zaciskać pazurki.
Pozdrawiamy Aniu serdecznie i ślemy uściski.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro sie 20, 2008 20:04

:ok: :ok: :ok:
Aniu trzymamy z całych siła za Maniusie.
Musi byc dobrze, nie ma innej mozliwości.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro sie 20, 2008 20:07

Wróciłam właśnie do netu po awarii i widzę takie wiadomości... Aniu, trzymam kciuki za Maniusię... :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

[poprzednia][następna]