Takie zachowanie trzeba promować //cała polska wysyła KARTKI

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 18, 2008 12:55

Z Radia Białystok:

"Poprawia się stan zdrowia brutalnie pobitych dziewczynek z Sokółki.
Pacjentki czują się już dobrze i prawdopodobnie pojutrze zostaną wypisane do domu - poinformował nas ordynator oddziału chirurgicznego Szpitala Wojewódzkiego w Białymstoku dr. Jacek Jurkowski."

Całe szczęście, że wracają do zdrowia :D

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pon sie 18, 2008 13:39

kartki wyslę po pracy... świetna inicjatywa :)
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Pon sie 18, 2008 16:47

Jutro o 16:15 na Polsacie w programie INTERWENCJA, będzie Reportaż o tych Dziewczynkach.
One również wystąpią , oglądałam zajawki.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon sie 18, 2008 19:47

Prokurator zdaje sie oskarza o pobicie i rozbój. Ale o znecaniu sie nad kotem nie mówia w referatach...

Niedobrze. Tym bardziej ze przeciez o to poszlo. Wysilek dziewczat idzie czesciowo na marne...

Czy forumowicze mogliby sie skontaktowac z prokuratorem i przypomniec?

Jamusjkin

Od: Nie maja 01, 2005 9:38

Post » Pon sie 18, 2008 20:24

Jutro wyślę kartki.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Wto sie 19, 2008 7:19

Jamusjkin pisze:Prokurator zdaje sie oskarza o pobicie i rozbój. Ale o znecaniu sie nad kotem nie mówia w referatach...

Niedobrze. Tym bardziej ze przeciez o to poszlo. Wysilek dziewczat idzie czesciowo na marne...

Czy forumowicze mogliby sie skontaktowac z prokuratorem i przypomniec?

Gdzieś czytałam, ze o znęcianie sie też ma być.
Skąd masz te informację,
ktoś tu chyba jest w kontakciue z TOZ Białystok, może może to ustalić. TOZ ma prawo - i sądzę, że moralny obowiazek przystąpić do sprawy jako oskarżyciel posiłkowy. Nie pozwoli to prokuraturze na zbocznikowanie tego watku czynu.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Wto sie 19, 2008 16:23

no coz, jesli ten ktos kto ma kontakt z TOZem to mialam byc ja, to w takim razie napisze swoje zdanie.
podjelam sie przeprowadzic zbiorke i kupic prezent i to zrobie (z zastrzezeniem dwoch warunkow ktore napisalam od razu). w miare mozliwosci chcialabym tez osobiscie uczestniczyc w oficjalnym podziekowaniu dziewczynkom w szkole. zadnych innych dzialan nie zamierzam podejmowac, tym bardziej ze nawet do TOZu nie naleze.

jesli chcecie moge poprosic moja znajoma ktora pilotuje w TOZie akcje zeby wypowiedziala sie w watku na ten temat.

tak od siebie jeszcze dodam ze powoli cel (czyli wysylanie kartek i kupowanie prezentu) rozmywa nam sie w debatach.

melba

Od: Wto lis 16, 2004 12:50

Post » Wto sie 19, 2008 16:43

Ja jutro wysyłam kartki, są juz zakupione wypisane, tylko wrzucic do skrzynki.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Wto sie 19, 2008 16:50

widzialam program, dzielne dziewczyny, na pytanie dziennikarki czy zrobilyby cos takiego jeszcze raz powiedzialy, ze tak. a ojciec tych gowniarzy bronil ich i twierdzil, ze oni mowili, ze wcale nie chcieli zabic tego kota, nie wierzyl ogolnie, ze zrobili cos takiego.

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Wto sie 19, 2008 16:53

To oni zabili kotka?
Rozumiem, że dziewczynek pobić tez nie chcieli i w ogóle tego nie zrobili. Dziewczynki same się na nich rzuciły i sie o nich poobijały, tak? Co za idiota ten ojciec. Ja rozumiem miłość rodzicielska ale mądrą a nie ślepą. Niech tak dalej głupio synów wychowuje a wkrótce i jemu się od nich dostanie.
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Wto sie 19, 2008 17:08

Do tego mam wrażenie, że w trakcie wywiadu ojciec był już po paru głębszych. Poza tym jego tłumaczenie - co prawda syn był już skazany za pobicie ale bał się wychodzić z domu 8O

1969ak

Post » Wto sie 19, 2008 17:19

biedactwo.. bał sie wychodzić... Czyzby pobił 5-letnią dziewczynkę, ktorej starszy brat zapowiedział zemstę oprawcy? :evil: Dramat! Takich młodych bandytów powinno się izolować zanim kogoś pozbawią życia. W tym przypadku chyba nie ma wątpliwości jaka mentalność prezentuje ta rodzina... Co bylo jeszcze w tym programie? Co powiedział prokurator?
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Wto sie 19, 2008 17:27

Tutaj można obejrzeć reportaż:
http://interwencja.interia.pl/news?inf=1164623

espana

Od: Pon sie 28, 2006 14:29

Post » Wto sie 19, 2008 17:28

Przeleciałam wątek i nie zauważyłam adresu, na jaki pisać do małych bohaterek.
Ktoś mi podpowie? Imiona są znane?
Koniecznie trzeba je uhonorować. Koniecznie!!!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto sie 19, 2008 17:33

melba pisze:z burmistrzem Sokolki zostalo ustalone ze kartki dla Agnieszki i Kingi przesylamy na adres:
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce
Oddział w Białymstoku
ul. Świętojańska 24 lok. 7
15-227 Białystok

Moje kartki już wysłane :D

A może mogłybyście umieścić info o naszej akcji na Waszych regionalnych forach GW? One są chyba najczęściej odwiedzane. Wczoraj umieściłam ok. 20 postów na różnych regionalnych i wykasowano je, bo było za dużo wiadomości o tej samej treści od jednej osoby. Ale jakby to podzielić na kilka osób, to jest możliwość, że sporo osób dowie się o akcji.

1969ak

[poprzednia][następna]