Rudy - FIV i mocznica - Błagamy... - [*] do zobaczenia za TM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 15, 2008 11:00

ja Was wszystkich przepraszam, że nie bywam na wątku. wciąż nowe kociste bidy się pojawiają i czasu i sił brakuje.

Streszczenie dla wszystkich zainteresowanych:
Rudy był bezdomny. Trzy koty w łódce znalazła go leżącego prawie bez tchu na warszawskim mokotowie. Po badaniach okazało się że ma FIV i mocznicę. Niestety FIV powoduje, że nie ma się gdzie podziać, bo wszyscy kociolubni mają u siebie po kilka kotów i brak możliwości odizolowania Rudego. Rudy cały czas tuła się po cudzych mieszkaniach. Pobędzie tam kilka dni i zmienia miejsce, bo nikt nie może go przyjąć na stałe. To źle wpływa na leczenie.

A mimo to wyniki Rudego się poprawiły od czasu jego znalezienia. Widać, że Rudy walczy.

Trzy koty w łódce pisały mi, że ma kroplówki dożylne. wcześniej miał tylko podskórne. Jest pod opieką najlepszej wetki jaką znam w lecznicy na Białobrzeskiej.

Ale wciąż nie ma domu.

Trzy koty w łódce zaproponowała bardzo dobrą rzecz. Może popytajcie wszyscy swoich zaprzyjaźnionych wetów, czy nie mają pod swoją opieką jakiegoś kota z FIV? Może ktoś, kto ma tego kota, chciałby pomóc jeszcze jednemu?

Mieliśmy jedno zapytanie - pani była z Monachium, ale taka daleka droga dla Rudego byłaby zbyt niebezpieczna. Nie przy jego wynikach. Musimy znaleźć domek w Polsce...

Pierwszym źródłem mojej wiedzy na temat Rudego jest Trzy koty w łódce.

(ps. kolejna aukcja dla Rudego na Allegro. może znowu parę grosików wpadnie na jego leczenie. Wciąż jego ogłoszenie jest na pierwszej stronie u nas. ale wciąż te przeklęte wakacje...zero zapytań, zero odpowiedzi na wołanie o pomoc)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pt sie 15, 2008 11:14

BIedny kicius :(
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt sie 15, 2008 11:18

dla tych, którzy może nie znają się na FIV. Kotek u którego w wynikach wyszedł FIV może trafić w zasadzie tylko do dwóch rodzajów domów.

Szukamy więc:

- domu bez innych kotów (pies może być, bo FIV się nie przeniesie na psa. o ile Rudy da radę zaprzyjaźnić się z pieskiem)

- domu z innym kotem z FIV. Dwa koty u których jest ta sama choroba nie mają przed sobą "żadnych tajemnic" :) Nie ma niebezpieczeństwa.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pt sie 15, 2008 12:02

Trzymam kciuki za domek dla Rudego :ok :ok: :ok: taki bidulek :cry:
ObrazekObrazekObrazek

Agata kawecka

Od: Czw kwi 24, 2008 13:23

Post » Pt sie 15, 2008 12:48

:cry: :ok:

Cinnamoncat

Od: Pon lis 07, 2005 19:49

Post » Pt sie 15, 2008 13:21

Banerki dla Rudego:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/2sn8][img]http://upload.miau.pl/3/124370.png[/img][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/2sn8][img]http://upload.miau.pl/3/124373.png[/img][/url]

Kod z ramki skopiować i wkleić do podpisu :ok:

Kciuki za domek :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt sie 15, 2008 13:27

dziękujemy amyszko, śliczne :1luvu:
Asminka, Perełka[*], Nuna[*], Zula[*], Lila
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

moniex

Od: Pt cze 15, 2007 19:52

Post » Pt sie 15, 2008 14:41

Strasznie mi przykro z powodu Rudego. Nie ma co się oszukiwać - dla niego najlepszy były domek w W-wie. Tam jednak są najlepsze możliwości leczenia. Ja będę podrzucać wątek. I liczyć na cud. :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt sie 15, 2008 16:15

villemo5 pisze:Strasznie mi przykro z powodu Rudego. Nie ma co się oszukiwać - dla niego najlepszy były domek w W-wie. Tam jednak są najlepsze możliwości leczenia. Ja będę podrzucać wątek. I liczyć na cud. :ok:

Banerek też można wkleić :wink: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt sie 15, 2008 16:45

z Rudego wielki farciarz ,trafić na ciebie to jest dopiero wygrana w totka:wink:
dzięki trzy koty w łódce za kciuki ,bardzo potrzebne :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt sie 15, 2008 18:31

Rudy szuka troskliwego domku.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt sie 15, 2008 20:03

Dziwnym trafem zmieścil mi się banerek z Rudym...
zawsze się nie mieszczą... 8O

Rudy szuka domku na cito....
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt sie 15, 2008 20:10

Poddasze pisze:ja Was wszystkich przepraszam, że nie bywam na wątku. wciąż nowe kociste bidy się pojawiają i czasu i sił brakuje.

Rudy był bezdomny. Trzy koty w łódce znalazła go leżącego prawie bez tchu na warszawskim mokotowie. Po badaniach okazało się że ma FIV i mocznicę. Niestety FIV powoduje, że nie ma się gdzie podziać, bo wszyscy kociolubni mają u siebie po kilka kotów i brak możliwości odizolowania Rudego. Rudy cały czas tuła się po cudzych mieszkaniach. Pobędzie tam kilka dni i zmienia miejsce, bo nikt nie może go przyjąć na stałe. To źle wpływa na leczenie.

A mimo to wyniki Rudego się poprawiły od czasu jego znalezienia. Widać, że Rudy walczy.

Trzy koty w łódce pisały mi, że ma kroplówki dożylne. wcześniej miał tylko podskórne. Jest pod opieką najlepszej wetki jaką znam w lecznicy na Białobrzeskiej.

Ale wciąż nie ma domu.

Trzy koty w łódce zaproponowała bardzo dobrą rzecz. Może popytajcie wszyscy swoich zaprzyjaźnionych wetów, czy nie mają pod swoją opieką jakiegoś kota z FIV? Może ktoś, kto ma tego kota, chciałby pomóc jeszcze jednemu?

Może ktoś ma kota z FIV i może wziąć drugiego???
Pomożemy obu....

kristinbb

Post » Pt sie 15, 2008 21:00

[size=7]
Poddasze pisze:ja Was wszystkich przepraszam, że nie bywam na wątku. wciąż nowe kociste bidy się pojawiają i czasu i sił brakuje.

Ale wciąż nie ma domu.

Trzy koty w łódce zaproponowała bardzo dobrą rzecz. Może popytajcie wszyscy swoich zaprzyjaźnionych wetów, czy nie mają pod swoją opieką jakiegoś kota z FIV? Może ktoś, kto ma tego kota, chciałby pomóc jeszcze jednemu?[/size]Mieliśmy jedno zapytanie - pani była z Monachium, ale taka daleka droga dla Rudego byłaby zbyt niebezpieczna. Nie przy jego wynikach. Musimy znaleźć domek w Polsce...

Pierwszym źródłem mojej wiedzy na temat Rudego jest Trzy koty w łódce.

(ps. kolejna aukcja dla Rudego na Allegro. może znowu parę grosików wpadnie na jego leczenie. Wciąż jego ogłoszenie jest na pierwszej stronie u nas. ale wciąż te przeklęte wakacje...zero zapytań, zero odpowiedzi na wołanie o pomoc)

Ja bym chyba zaryzykował. Przynajmniej nie odrzucał tej oferty pochopnie.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Pt sie 15, 2008 21:34

Podrzucę Cię koteczku na dobranoc....

kristinbb

[poprzednia][następna]