Mantra -mruczy o dom-w końcu znalazła swoje miejsce na ziemi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 14, 2008 7:51

Ja też trzymam kciuki, żeby ładnie się goiło :) :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw sie 14, 2008 8:48

Myślę, ze ranka (otarcie) mogła się zrobić od kaftanika posterylkowego, który był ciasny i wbijał się m. in. właśnie w to miejsce. A potem pewnie Mantra rozlizała sobie rankę i tak się porobiło. Ale ja też jestem przekonana, że się to szybko zagoi.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw sie 14, 2008 9:05

Myszenko, czy zechcesz wyprawke wziac od siebie (oczywiscie w kwestii organizacyjnej, nie finansowej :wink: )? I wtedy opcja sklepu internetowego... Jesli tak, przyslij mi prosze Twoj nr konta na priva.
Ciesze sie, ze Mantra tak dobrze zniosla zmiane i z calych sil trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zdrowiej kochana kiciu i zaczynaj nowe, spokojne, dobre zycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czekamy na wszelkie wiesci i pozdrawiamy goraco!!! No i oczywiscie specjalne kciuki za egzamin drogiej Przyszlej Pani Wet :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw sie 14, 2008 9:06

za szybkie zagojenie ranki :ok:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw sie 14, 2008 9:22

jolabuk5 pisze:Ta zmiana na skórze okazała się powazniejsza, niz myslałam - wet stwierdzil stan zapalny, Mantra będzie 3 dni na antybiotyku i lekach przeciwzapalnych. Na szczęście Ania - studentka weterynarii - potrafi zrobic kotu zastrzyk; ale w piątek, chociaz to święto, i tak musi pójsc z Mantrą do weta na kontrolę. W tej sytuacji wet nie zgodził się Mantry zaszczepić ani odrobaczyc. Mam nadzieję, że domek się tym nie zrazi.

Domek sie nie zrazil tylko bardzo zmartwił. Czy juz wiadomo co to jest?
No i szkoda, ze szczepienie sie przesunie. Bede czekala na wiadomosci. Gdyby mnie nie bylo, Jola ma namiary do mnie wiec bardzo prosze o jakies wiadomosci.
Pomysl ze smyczka jest bardzo dobry, Mantra bedzie absolutnie piekna w ladnych szeleczkach. Zreszta ona wogole jest piekna i taki ma madry pychal.

Bardzo chcialabym, zeby wszystko dobrze sie skonczylo. A wiadomosci od Mantry bede przekazywala. I napewno ilustrowane:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sie 14, 2008 9:32

jerzykowka pisze:Myszenko, czy zechcesz wyprawke wziac na siebie (oczywiscie w kwestii organizacyjnej, nie finansowej :wink: )?

OK 8) , biorę na siebie odpowiedzialność za zakup puszorka i smyczki dla Mantry :) Póki co sprawdzę Krakvet w wolnej chwili i dam Wam znać.

EDIT: http://www.krakvet.pl/milan-smyczka-szelki-komplet-p-382.html
Wybrałabym kolor czerwony ;)
http://www.krakvet.pl/flexi-smycz-automatyczna-kolor-czerwony-p-11301.html
I może to jeszcze :roll:, oczywiście w zależności od finansów :)
Ostatnio edytowano Czw sie 14, 2008 9:43 przez Myszeńk@, łącznie edytowano 2 razy
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw sie 14, 2008 9:35

Myszeńk@ pisze:
jerzykowka pisze:Myszenko, czy zechcesz wyprawke wziac na siebie (oczywiscie w kwestii organizacyjnej, nie finansowej :wink: )?

OK 8) , biorę na siebie odpowiedzialność za zakup puszorka i smyczki dla Mantry :) Póki co sprawdzę Krakvet w wolnej chwili i dam Wam znać.

Wielkie dzieki :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Czw sie 14, 2008 9:54

Sliczne smyczki!!! Do poniedzialku nie bede miala dostepu do sieci, wiec prosze o nr konta. Jesli dzis nie dasz rady mi podac, to przesle pieniazki w poniedzialek. Pozdrowionka!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw sie 14, 2008 9:55

a ten komplecik? albo taki i do tego koniecznie adresownik
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw sie 14, 2008 10:30

Magija pisze:a ten komplecik? albo taki i do tego koniecznie adresownik

I "ten" i "taki" sa piekne 8) Hmmm, moze jednak "ten" :wink: ?

Adresowniki sa nietrwale, proponuje obrozke (lekko elastyczna, zeby w razie czego mozna sie z niej wyswobodzic np. w razie zahaczenia o galazke), na ktorej mozna pisakiem permanentnym napisac adres albo nr tel. do domku. Proponuje niesmialo, oczywiscie... :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw sie 14, 2008 11:25

No dobra :lol: , ja się poddaję w kwestii decyzji :wink:
Póki co, podaję na pv numer konta.
Jak zdecydujecie (głosowanie czy cuś?), dajcie tylko znać, zamówię :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Post » Czw sie 14, 2008 11:57

Wypisuję przekaz a zapomniałam zapytać - po ile składka? :-)

Co do głosowania - mnie się podoba ten + smyczka automatyczna i do tego obróżka (albo adresownik)
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw sie 14, 2008 12:57

jolabuk5 pisze:Wypisuję przekaz a zapomniałam zapytać - po ile składka? :-)

Co do głosowania - mnie się podoba ten + smyczka automatyczna i do tego obróżka (albo adresownik)

To ja tez oddaje glos na "ten" i smyczke automatyczna + obrozka lub adresownik czyli dokonalam podwojnego cytatu :wink: Myszenko, jaka kwote skladki proponujesz (zeby wystarczylo!)?
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw sie 14, 2008 13:02

Za "ten" oraz automatyczną smycz: 45,59 zł.
Nie wiem ile nas jest :roll:
Jeżeli cztery osoby to po ok. 12 zł.

EDIT: osób pięć - ok. 10 zł :)

Uświadomcie mnie co to jest ten adresownik :roll: :oops:
Ostatnio edytowano Czw sie 14, 2008 13:06 przez Myszeńk@, łącznie edytowano 2 razy

Myszeńk@

Post » Czw sie 14, 2008 13:03

To i ja zagłosuję na "ten". I poproszę o numer konta.
Oj, żeby tylko Mantra szybko się zadomowiła!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]