*LENTILKA&PRZYJACIELE* Tymczas i ogonobójca

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 06, 2008 10:01

czyli dziewczyna z pazurem :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon sie 11, 2008 18:04

No to mam problem :(
Lentilka sika. Nie zawsze, tylko czasami. Jakiś czas temu siknęła TŻtowi na plecak w nocy - ale myślałam, że to dlatego, że miała problemy z wejściem do kuwety. Teraz już ma full wypas dostęp, łącznie ze schodkiem do wejścia. Dziś w nocy siknęła TŻtowi na spodnie - w dodatku tego nie zauważył i je rano założył :twisted: no piękne słowa zna, naprawdę :D Jak wróciłam z pracy, to bezczelnie, patrząc mi w oczy zaczęła sikać na poduszkę, która leży koło łóżka. Zaniosłam ją do kuwety, natychmiast z niej wyskoczyła. Chwilkę później nalała koło niej :evil: oczywiście w to wlazła i przebiegła się po całym mieszkaniu :evil: A jakieś pół godziny temu normalnie weszła do kuwety i tam zrobiła co trzeba.
Nie wiem, dlaczego tak robi. Sika i wtedy, kiedy jest zamknięta w sypialni z łazienką i ma własną kuwetę i wtedy, kiedy jest razem z dużymi i kuweta jest wspólna. Sika i w nocy, kiedy śpimy i w dzień, kiedy widzę. Zastanawiam się, czy próbuje coś zademonstrować, o czymś nam powiedzieć? Zachowuje się całkowicie normalnie poza tym, czyli zasuwa jak każdy maleńki kociak, bawi się, apetyt ma wielki. Dopieszczona jest, zawsze śpi z nami.
Ma ktoś pomysł, o co może chodzić?

Patsy

Od: Wto sty 15, 2008 22:12

Post » Pon sie 11, 2008 19:14

Brak koncepcji. :?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon sie 11, 2008 20:26

na dojrzewanie raczej za wcześnie.. Murka mi sikała ale to były hormony..
Hmm, może by złapać te siuśki i zbadać. Wykluczyć choćby to, a potem się dalej zastanawiać...

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Wto sie 12, 2008 8:43

Dziś wszystko ok, zero siknięć poza wyznaczonym terenem.
Ale oczywiście budziłam się w nocy ze 100 razy i sprawdzałam, czy wszędzie sucho :twisted: :D mała się chyba obraziła za coś, bo w nocy w ogóle do mnie nie przyszła spać :( :(
A kotuchy dziś takiej grupowej pizgawicy mózgowej dostały w nocy, że wyleciały z hukiem nad ranem z sypialni przy asyście słów nieparlamentarnych :D

Siku będę łapała - ale niestety dopiero po urlopie, bo teraz nie ma szans - nie dam już rady pojechać do weta. A po powrocie i tak jestem umówiona na gruntowne badania wszystkich 3 sztuk i doszczepienie młodej.

Patsy

Post » Wto sie 12, 2008 8:44

albo cos się dzieje ,może warto złapać siki i sprawdzic ,jakies badania zrobic...to troszke dziwne jak czyścioszek raptem nim przestaje byc....
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sie 13, 2008 9:11

Dziś rano nasikała na kołdrę - pod którą leżałam :twisted:
Kupę robi normalnie do kuwety, z sikaniem różnie jest. Wczoraj od rana aż do mojego powrotu z pracy w ogóle nie korzystała z kuwety, nic nie zrobiła :(
W dodatku zaczęła ni to pokichiwać, ni to chrząkać...i raz na jakiś czas się jej woda leje z nosa albo pysia - trudno stwierdzić, bo cała mokra jest. Je, ale mało, podchodzi do miski, obwącha, skubnie i sobie idzie. Za to dużym chętnie wyżera. Poza tym niezmiennie full energii, bawi się, gania. Po pracy jadę do weta.

A w piątek mamy jechać na urlop....szlag by to trafił :twisted:

Patsy

Post » Śro sie 13, 2008 9:17

Moje też łamią umowę, że w weekendy się nie choruje :evil:
Patsy... Współczuję.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro sie 13, 2008 22:28

Dziewczę zostało gruntownie zbadane.
RTG nawet wykonany, coby wykluczyć ewentualne - tfu tfu - pooperacyjne zawirowania.
Temperatury niet, prycha i sapie jeno czasem.
Możliwości dwie są: reakcja na szczepienie lub klasyczne przeziębienie.
W dupkę została załadowana Tolfinka, będziemy szamać Scanomune i obserwować.
Apetyt wrócił - jak wszytskie 3 koty dostały to samo do jedzenia :twisted: no ręce opadają.
Próba kolejnego nalania na łóżko została zduszona w zarodku, potwór włożony do kuwety z radością odsikał się we żwir i ochoczo zakopał :twisted: no ręce jeszcze bardziej opadają.
Tak więc podła symulacja stanu przedśmiertnego (założę się, że plan był uknuty razem z Szyszką i Furią) została wykryta i napiętnowana. I kotopotwory nie powstrzymają nas od wyjazdu i odpoczynku na łonie.
Aczkolwiek przerażenie mnie ogarnia, jak sobie pomyślę, jaki foch nas czeka po powrocie. Potrójny foch z posikiem i przykupem ;)

EDIT: a jeśli o sikanie chodzi, to wetki zdaniem jest to "coś" w kociej głowie. Jak nie przestanie, to sugerowała Feliwaya, coby małą wyluzować.

Patsy

Post » Śro sie 13, 2008 22:30

Pociesz się, że ja mam teraz w domu futer 5! I jedno psie jeszcze.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro sie 13, 2008 22:55

villemo5 pisze:Pociesz się, że ja mam teraz w domu futer 5! I jedno psie jeszcze.

no, to jak taka banda coś zacznie knuć, to może być spisek stulecia ;)

Patsy

Post » Śro sie 13, 2008 23:00

Patsy - wypocznij dobrze i nabierz sił do dalszej "walki" z sikaczami, lujkami i innymi odmianami futrzastych :lol: :lol: :lol:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt sie 15, 2008 16:18

Dziękuję :D

Odmeldowuję się, kociaste teraz w rękach Micolli :)
Ale już rano jak się pakowaliśy, to takie niespokojne bidoki chodziły :( długo z nimi rozmawiałam i tłumaczyłam, że ich nie porzucamy, że je kochamy i tylko na trochę wyjeżdżamy. Mam nadzieję, że zrozumieją

Do zobaczenia za 2 tygodnie :)

Patsy

Post » Pt sie 15, 2008 16:21

Udanego urlopu! 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt sie 15, 2008 16:40

baw się dobrze troszke i zamnie wypocznij :wink:
Obrazek

dorcia44