CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ(72 koty) tragiczna sytuacja str.91,

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 09, 2008 21:54

Dzwoniłam do kobity, jest zskoczona i tez niz na ten temat nie wie, a brzuchol ewidentnie ogolony :evil:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie sie 10, 2008 1:35

Niefajne są takie sytuacje :? Oby tylko Negri była zdrowa :ok:

Cieszę się, że kolejne kociaki mają domy :D Ogłoszenia potrzebne, będziemy robić.
Nikt nie dzwoni ani po Oregona, ani po Tocię, ani po Mimblę, Andaluzję, Nebraskę :( o Xenie to już nawet nie wspominam...

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Nie sie 10, 2008 10:04

Mam pomysł...

1. Spośród tych ponad 60 kotów wybierzmy 10 (na początek).
2. Podzielmy się stworzeniem dla nich ogłoszeń (takich naprawdę fajnych, z opisem).
3. Potem podzielmy się portalami ogłoszeniowymi (każdy mile widziany!!!) i każdy do "swojego portalu" umieszcza wszystkie 10 ogłoszeń i dba o to, żeby nie spadły. Prosimy o pomoc - im więcej ludzi się włączy, tym lepiej.
4. czekamy na wspaniały efekt i zamieszczamy następne 10 :smokin:

Uważam, że w obecnej sytuacji trzeba "ruszyć" z adopcjami, bo Cichy Kąt pęknie w szwach albo zbankrutuje :(
Spróbujemy?

ja wchodzę 8)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie sie 10, 2008 10:42

No to ja już po dzisiejszym telefonie mogę napisać, że Włóczykij i Migotka przebywające na tymczasie u rodzeństwa maja na 100% domek. Ojciec został zbałamucony :D . Dziś albo jutro najprawdopodobniej podpiszą umowę adopcyjną. A niedługo kotki będą miały za towarzysza naszego schroniskowego Koana- pieska, który już dłuuuuugo czekał na prawdziwy domek.

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Nie sie 10, 2008 10:50

Ja też wchodzę. Właśnie odebrałam kolejny telefon, mały trikolorek :( . Jak się ludzie sami nie wykażą inwencją to pewnie trafi do nas.
Bardzo ważne jest żeby strona była aktualna, bo ja najwięcej telefoów mam od osób, które szukają na azylowej stronie. Wystawiałam kilka krotnie allegro, ale miałam same beznadziejne maile i nawet jak na nie odpsywałam to odzewu nie było. Z adopcji poszły mi na poczatku dwa kociaki, a z gratki nie miałam wogóle odzewu.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie sie 10, 2008 14:18

Ja jestem zalogowana na forum biolog.pl i tak jest osobne forum o kotach, więc proszę o linki i wkleję, a nóż widelec się uda ;)

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Nie sie 10, 2008 14:42

ogłoszenie powinno zawierać:
-tekst
-zdjecia
-namiar tel i mail

lista kotów, które chcemy na CITO reklamować (propozycje):

Tarnowskie Góry DT:
-
-

Tarnowskie Góry Kociarnia:
-
-

Kraków DT:
-
-

Bielsko DT:
- Boston i Vegas (wspólne ogłoszenie) - przygotuję ogłoszenie!

Lista miejsc, w których będziemy dawać ogłoszenia:
- nasza strona - luelka
- wątki na Kociarni - ryśka
- kupsprzedaj - Myszka Xww
- forum biolog.pl - Macho
- centrumogłoszeń.pl - magdaradek
- kupiepsa.pl - magdalradek

- http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl (trzeba często odświeżać!) - kto?
- allegro - kto?
- forum Krakvetu - kto?
- strona adopcyjna miau.pl (trzeba pamiętać, żeby wycofywać nieaktualne!) - kto?
- ogłoszenia na koty.pl - kto?
- gratka - kto?
- gumtree.pl - kto?
- adopcje.org - kto?

Trzeba też powiesić ogłoszenia w lecznicach... może nie wszystkie na raz, ale na pewno warto.
Ostatnio edytowano Nie sie 10, 2008 15:20 przez ryśka, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek

ryśka

Post » Nie sie 10, 2008 14:43

majkowiec pisze:No to ja już po dzisiejszym telefonie mogę napisać, że Włóczykij i Migotka przebywające na tymczasie u rodzeństwa maja na 100% domek. Ojciec został zbałamucony :D . Dziś albo jutro najprawdopodobniej podpiszą umowę adopcyjną. A niedługo kotki będą miały za towarzysza naszego schroniskowego Koana- pieska, który już dłuuuuugo czekał na prawdziwy domek.

Nie obawiają się połączenia Koan + koty? Czy Koan miał kiedykolwiek kontakt z kotami?
Obrazek

ryśka

Post » Nie sie 10, 2008 14:59

Ja zawsze miałam pewien odzew z ogłoszeń z gumtree. Poziom tych odpowiedzi był różny, ale a nuż się trafi ktoś rozsądny.

Do niczego poza stroną zobowiązać się nie jestem w stanie. Przepraszam:(.

"Zwierzaki" z wyborczej to to: http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl ?
Stamtąd nigdy nie miałam żadnego odzewu. Ale jak zwykle - a nuż...
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie sie 10, 2008 15:05

moge wziasc kupsprzedaj, tylko potrzebuje gotowych ogloszen (tekst + wskazowka, gdzie zdjecia+namiar tel i mail)

chwilowo tyle. Mozg mi wycieka nosem, wiec mysle w bardzo ograniczonym zakresie

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie sie 10, 2008 15:15

Dopisałam do postu.
Obrazek

ryśka

Post » Nie sie 10, 2008 15:48

ryśka pisze:
majkowiec pisze:No to ja już po dzisiejszym telefonie mogę napisać, że Włóczykij i Migotka przebywające na tymczasie u rodzeństwa maja na 100% domek. Ojciec został zbałamucony :D . Dziś albo jutro najprawdopodobniej podpiszą umowę adopcyjną. A niedługo kotki będą miały za towarzysza naszego schroniskowego Koana- pieska, który już dłuuuuugo czekał na prawdziwy domek.

Nie obawiają się połączenia Koan + koty? Czy Koan miał kiedykolwiek kontakt z kotami?

koan jest badzo lagodny do innych zwierzat, do kotow tez. Byl na tymczasie kilka dni u Ani i bez problemu dogadywal sie z Salwadorkiem, nawet pozwalal mu jesc ze swojej miski :)

Syberia pojechal do Warszawy. Ludzie bardzo dlugo juz na nia czekali. Bedzie miala dwoje kocich przyjaciol do towarzystwa. Okolo 2-letnia koteczke i rozleniwionego 5-letniegokocura. Ludzie wspaniali. Na biezaco mam swieze wiesci o postepach mojego Sybiraka.
Zachowalam sie wybitnie nie profesjonalniewczoraj, bo rozryczalam sie jak bobr :oops:
Ze mna zostala sama Aspazja i bardzo glosno dopomina sie uwagi i towarzystwa. Na szczescie mam chetnych wyprowadzaczy, ktorzy dzielnie i wytrwale ja zabawiaja 8)

W ogloszeniach narazie nie pomoge, bo zlapac tutaj polaczenie z netem graniczy z cudem :evil:

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Nie sie 10, 2008 16:03

Adria :D
Gratuluje udanej adopcji Sybiraka 8)
i przytulam

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie sie 10, 2008 16:37

Świrek i Syberia-powodzenia w nowych domkach :ok:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie sie 10, 2008 17:06

ryśka pisze:

Koan jest przyjacielski wobec wszystkich zwierząt. Był też u Ani na weekend, gdzie razem z Salwadorkiem jadł z jednaj miski :)

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

[poprzednia][następna]