Wrocław- zaginął czarno-biały Pierrot-KTO COŚ WIE-nagroda!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 07, 2008 11:06

Zauważyłam ,że w niektórych miejscach (a nawet z tyłu mojego bloku) ktoś zrywa moje ogłoszenia o Pierrocie.
To na pewno przypadek, że właśnie tam pobiegł Pierrot według relacji sąsiada, ale już przerózne myśli mi przychodzą do głowy...
Widac jak na dłoni wszystkie koty wychodzące: wolnożyjące i domowe.
Tylko Pierrot zginął jak kamień w wodę...
Co komu przeszkadza plakat o zaginionym kocie na śmietniku, albo na słupie na którym wiszą inne informacje...
Zreszta w innych miejscach tez są zrywane...Miło, ze nie we wszystkich
Jednak spróbuje przyczepiać do drzew, licząc na to, ze ekolodzy tego nie zauważą...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Nie sie 10, 2008 8:47

A może ogłoszenie zrywa ten,kto przygarnął Pierrota :roll: :?: :?: :?:

Kinga-Kotki

Od: Pon lip 03, 2006 15:52

Post » Nie sie 10, 2008 8:48

I nie chce go oddać.

Kinga-Kotki

Post » Nie sie 10, 2008 10:24

Ludzie są po prostu wredni :evil:
W zeszłym roku "wprowadził się" do mnie bury kocurek. Porozwieszałam ogłoszenia w całym bloku, bo myślałam, że komuś uciekł z domu. Rano ogłoszeń na dole już nie było, nawet słyszałam przez zamknięte drzwi, jak któryś z "uczynnych" sąsiadów zrywa ogłoszenie z windy. Nie tylko koty im przeszkadzają, ale i ich właściciele, a nawet wszystko, co z nimi związane.
Basiu, rozglądam się na swoim osiedlu, bo przecież to za parkiem, ale nigdzie nie widziałam Pierrota.
Kciuki za zgubę :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Czw sie 14, 2008 10:43

To sa zdjęcia Pierrota i jego mamy Markizy wzajemnie sie wylizujących zrobione dwa tygodnie przed jego zaginięciem:
Mniejsza iraczej brunatna to Markiza;

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten wylizywany to Pierrot:
Obrazek

ossett

Post » Czw sie 14, 2008 10:49

Zaginął bez śladu w okolicy, w której żaden kot w potrzebie nie zostaje bez pomocy... Widać każdego kota domowego wychodzącego lub wolnożyjącego.
Widać każdego kota przejechanego przez samochód.
Jest w tym jakś straszliwa ironia losu...

ossett

Post » Pt sie 15, 2008 9:27

Wczoraj zobaczyłam w końcu kotka czarno-białego widywanego regularnie na Wejherowskiej (miałam informacje o nim od trzech osób!)-sama myślałam już, że to Pierrot dopóki nie wstał-jednak przednie łapki miał jednakowe:w połowie białe, w połowie czarne.

Jest bardzo punktualny i ostatnio codziennie o 18 pojawia sie na podwieczorku dla bezdomnych kotów u pani mieszkającej na Wejherowskiej.
Jest to kot mieszkający obecnie w zajezdni, ale chyba od niedawna, bo nie wszyscy tam o nim wiedzieli.

W zajezdni mieszka także kot (kotka!) podobny do Pirata-byłego schroniskowca.
Koty w zajezdni są ładne i dobrze odzywione,dość ufne, lubiane przez ludzi tam pracujących. Czasem, zwłaszcza młodszym członkom tej małej kociej społeczności zagrażaja jednak jakies dwa młode psy -wilki...

Mam nadzieje, że nie zaczna tam robić porządków i budować czegoś...
Narazie prawie 100% kocia sielanka. Sa to koty zyjące tam od co najmniej 30 lat. Każda wizyta w zajezdni jest bardzo krzepiąca - jest to miejsce bardzo przyjazne kotom, w którym pracuja mili i mądrzy ludzie.

ossett

Post » Pt sie 15, 2008 9:31

Od panów z zajezdni słyszałam o lisie przebiegającym w nocy ul. Legnicką-moze Pierrot został napadnięty przez lisa? Na pewno w okolicy są tez kuny. Pani dr M twierdzi, że dorosły kot poradzi sobie i z kuna i z lisem-ale niektórzy twierdzą, że jednak nie...

Dużo jest ludzi nie lubiących kotów i wyjatkowo nieżyczliwych dla tych którzy ich szukają.

Ale sa także tacy ,którzy chca pomóc.

Informowano mnie o każdym kocie w okolicy podobnym choc trochę do Pierrota:

1)o czarnej z białymi łapkami wolnożyjącej kotce z sąsiedztwa

2) o tych domowych z Kłodnickiej

3) o tych z zajezdni

4) o tym biegnącym przebiegającym jezdnię i biegnącym w kierunku byłego targowiska pilnowanego prze firme ochroniarską Skorpion

5) o tym wskakującym na teren byłego targowska od strony Astry

6) O przestraszonym w szelkach na Kwiskiej

Wystarczy parę osób lubiących koty aby zauważyc każdego kota w okolicy.

Dlaczego nikt nie zauważył Pierrota?

Chyba, że to także on, oprócz tego który złapał sie do klatki łapki był na terenie byłego targowiska...

Ale przy wejściu na jego teren ciagle wiszą plakaty z jego zdjęciem i obietnicą nagrody-więc gdyby go tam widziano, to chyba by mnie powiadomiono...

ossett

Post » Sob sie 16, 2008 18:04

Dalej złe wieści :( :( :( Czy miałaś jeszcze jakieś nowy sygnały :?: :?: :?:

Kinga-Kotki

Post » Nie sie 17, 2008 10:13

Nie , juz nie.
Może oprócz ogłoszeń gdzieś zawieszanych i przypinanych, powkładam je ludziom razem z reklamówkami do koszyczków przed drzwiami.
To, że okolicy jest parę podobnych kotów (a nikt się nie przygląda im od przodu-Pierrot jest asymetryczny-połowa przodu biała, połowa czarna) utrudnia sprawę, bo ciagle informuja mnie ludzie o tych samych kotkach.

No i może założę, że jednak gdzies dalej się oddalił...

ossett

Post » Nie sie 17, 2008 12:16

:( Szkoda :( :( :(

Kinga-Kotki

Post » Pon sie 18, 2008 15:18

Dopiero dziś trafiłam na wątek - strasznie smutna historia,ale nie trać nadzieji ,może jeszcze się odnajdzie :ok:
Zrobiłam dla Pierrota banerek - kto może niech wkleja ,choćby na kilka dni ,może ktoś wypatrzy - kto widział kotka ,albo coś o nim wie... :ok:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/2vdv][img]http://upload.miau.pl/3/125280.png[/img][/url]

Kod z ramki skopiować i wkleić do podpisu :ok:

Kciuki za odnalezienie :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sie 19, 2008 10:38

Piękny banerek,oby Pierrot wrócił :!:

Kinga-Kotki

Post » Wto sie 19, 2008 11:05

Osset, moze nie doczytałam, gadałaś z karmicielkami, mój znajomy szukał w okolicach Wejherowskiej kota ( znalazł )/ zajezdnia tramwajowa. Może zagadnąć go - moze ma jakies namiary.
W Tozie moze znaja karmicielki.

Rozmawiałaś z p. Anią, nie znam jej osobiscie, to karmicielka właśnie z tamtych rejonów. Wrzucić Ci na PW je kontakt.

Nie było mnie długo na miau - syndrom wypalenia kociego :wink: , ale moze teraz też Ci się przydadzą te namiary.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Wto sie 19, 2008 21:02

mamucik pisze:Osset, moze nie doczytałam, gadałaś z karmicielkami, mój znajomy szukał w okolicach Wejherowskiej kota ( znalazł )/ zajezdnia tramwajowa. Może zagadnąć go - moze ma jakies namiary.
W Tozie moze znaja karmicielki.

Rozmawiałaś z p. Anią, nie znam jej osobiscie, to karmicielka właśnie z tamtych rejonów. Wrzucić Ci na PW je kontakt.

Nie było mnie długo na miau - syndrom wypalenia kociego :wink: , ale moze teraz też Ci się przydadzą te namiary.

W zajezdni na Wejherowskiej żyje podobny kotek, ale to nie Pierrot -widziałam go(ją). Przednie łapki ma symetryczne.

Pani Ania M. (znam ja bardzo dobrze i innych karmicieli też) w ogóle dziwi się ,że ja go jeszcze szukam...

Zaginął jak kamień w wodę.

Wszystkie koty wolnozyjące i domowe wychodzące tu widać...

Te przejechane przez samochody też...

ossett

[poprzednia][następna]