Rózia, Dyzia, Łatka, Bazyl, Jovi - kociowieszaczek zielony

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 31, 2008 21:03

czitka pisze:A ja właśnie chciałam zapytać, czy są wieści od Wimy :P
To też chłopczyk? :D
Ślicznoty wszystkie!
Ale doszłam do wniosku, że takie długie nogi w okolicy miał tylko kiedyś jeden kot, i to był nasz Miciek, który niestety jeszcze od trzech lat nie wrócił :roll:
I to z pewnością są jego prawnuki, a ja jestem praprababcią!
Nikt nie miał takich długich, pięknych szczudeł, jak nasz Miciu, to był jego znak rozpoznawczy 8)
A Miciu uganiał się tutaj w okolicy za kotkami, oj uganiał :roll:
Ciumkamy wszystkie :love:

z tego co się domyślam to Sevenik jest chłopcem, i jeśli jest choć w połowie tak słodki jak nasze chłopaki musi być cudowny

no właśnie ja też zwróciłam uwagę na te długaśne nogi - jeśli to po Miciu to super - opowiem i o pradziadku i praprababci :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt sie 01, 2008 7:02

A tak jakos wpadłaś mi w oko z twoim watkiem i ciekawym wstepem o swoich kotach. :D
A poza tym u p. Ali mam wirtualnego Atika. Więc też jakbym miała 4 koty :D :D

A po trzecie :D jesteś niedaleko mnie , no prawie rzut kamieniem.
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Pt sie 01, 2008 9:53

razem z Zabciąrybcią opiekujemy się stadkiem Wimy, a więc też m.inn. Sevenkiem vel Juniorem (mam tendencję do nadawania "swoich" imion kotkom).
Junior ostatnio zwany Pająkiem nogi ma straaaasznie długie, główkę maleńką, a uszyska wieeelkie, ma najpiękniejsze M na czółku i śliczny makijaż na skroniach (sprawdziłam w Encyklopedii Kotów - wypisz-wymaluj Egipski Mau) :D
Charakter ma wspaniały - jest wesoły, ufny, zawsze skory do zabawy - ponieważ wszystkie koty, z którymi przebywa są większe od niego - staje na tych swoich "szczudłach" - rozkłada przednie łapki i straszy - niedźwiadek kochany :D
Pako

Post » Pon sie 04, 2008 8:18

Witamy sie po urlopowej przerwie 8)
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon sie 04, 2008 8:21

a witamy witamy - mamy nadzieję że wakacje były udane :-)

my brykamy od rana (bardzo rana) a że jesteśmy tylko sześcioma małymi kokami to wcale nie przeszkadzamy Dużym jak skaczemy im po kołdrze i tupiemy. Nie denerwują sie także kiedy zrzucamy różne rzeczy - wręcz przeciwnie, zrywają się wtedy z łóżka żeby sie z nami bawić ale senność zwycięża i kładą się znowu. Fajni ci nasi Duzi :-)

ewung

Post » Pon sie 04, 2008 17:56

ewung pisze:my brykamy od rana (bardzo rana) a że jesteśmy tylko sześcioma małymi kokami to wcale nie przeszkadzamy Dużym jak skaczemy im po kołdrze i tupiemy. Nie denerwują sie także kiedy zrzucamy różne rzeczy - wręcz przeciwnie, zrywają się wtedy z łóżka żeby sie z nami bawić ale senność zwycięża i kładą się znowu. Fajni ci nasi Duzi :-)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto sie 05, 2008 8:13

Duzi są wytrzymali
mozna skoczyć im z szafy na głowę w nocy i nawet sie nie obudzą :twisted:
S&S
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto sie 05, 2008 22:04

Obrazek

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Sob sie 09, 2008 7:46

w ten weekend Kosmo jedzie do swojego domu. Dziwnie będzie bez niego. Ale też spokojniej. Kociaki to dwa małe tornada. Kosmo wczoraj unicestwił moje perfumy, nie jakieś drogie ale je lubiłam. Dziś zamknęłam drzwi od sypialni bo trudno spać z dwoma kotami skaczącymi po łóżku. ale będę za Kosmikiem tęsknić. Jest kochanym kociakiem.
Jovi na razie nie wzbudza zainteresowania. Szkoda bo jest cudnym dzieciakiem.
Kosmo jest bardziej przytulasty niż Jovi. Uwielbia się tulić, miziać, kłaść na rękach kiedy siedzę przy kompie. Jovi mniej wylewny ale też lubi być głaskany i przyzwyczaja sie do brania na ręce. Jovi dalej jest bardzo drobny, Kosmo zmężniał i jest większy od braciszka.
Obaj fajnie się bawią z Bazylem - najlepiej na łóżku (jak jeszcze śpię )

ewung

Post » Sob sie 09, 2008 21:00

Powodzenia w nowym domku cudny maluszku!!!! Kciuki żeby wszystko dobrze poszło!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Sob sie 09, 2008 23:13

Zaraz pęknie mi serce :cry:
Kosmo własnie pojechał do swojego domku
Wiem że to dobrze, że będę miała o nim wieści, że mogę wpaść go pogłaskać ale i tak serce mi pęka. Wiem że odsapnę bo przez te dwa tajfuny w domu czasem można było oszaleć. Ale mimo to mi smutno. Jak Kosmo sobie poradzi bez Joviego, a jak Jovi bez Kosma.
Wiedziałam że tak ma być, że tak będzie ale i tak trudno oddać takiego malucha.

ewung

Post » Sob sie 09, 2008 23:17

ewung pisze:Zaraz pęknie mi serce :cry:
Kosmo własnie pojechał do swojego domku
Wiem że to dobrze, że będę miała o nim wieści, że mogę wpaść go pogłaskać ale i tak serce mi pęka. Wiem że odsapnę bo przez te dwa tajfuny w domu czasem można było oszaleć. Ale mimo to mi smutno. Jak Kosmo sobie poradzi bez Joviego, a jak Jovi bez Kosma.
Wiedziałam że tak ma być, że tak będzie ale i tak trudno oddać takiego malucha.

ojejku 8O 8O 8O
nie wiem ,jak Cie pocieszyć :( :( :(
Przytulam mocno :wink:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob sie 09, 2008 23:21

Mój kochany Kosmik
Obrazek

ewung

Post » Sob sie 09, 2008 23:22

Wiesz Trawko ja tak naprawdę się cieszę, przecież Kosmo będzie miał super domek. Tylko jakoś tak... ale cieszę sie bardzo

ewung

Post » Sob sie 09, 2008 23:38

ewung pisze:Wiesz Trawko ja tak naprawdę się cieszę, przecież Kosmo będzie miał super domek. Tylko jakoś tak... ale cieszę sie bardzo

no wiem :wink:
my też szukamy domku dla duzęgo Mietka :( .Znajomi muszą oddać kota :(
ech...
chyba pojdzie na wieś :(
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

[poprzednia][następna]