» Sob lip 26, 2008 15:30
no tak
Domek faktycznie fantastyczny się trafił! Jednak to się rzadko zdarza-opiekuje się bezdomnymi kotami i wiem jak trudno o dobry dom(czy choćby przyzwoity). W zeszłym roku szukałam domu dla starego kota i nic z tego nie wyszło(zachorował w końcu i musiałam go uśpić). W tym roku szukam domu dla 2 kotów(mam tu jeszcze jedno ogłoszenie-szary kot"whiskas", który zimą śpi pod maskami samochodów, jest piękny, ale co z tego?). Pesymistycznie myślę sobie, że wyczerpałam limit szczęścia, bo znalazłam już w tym roku dom dla chorej kotki. Ona też spała pod maskami samochodów(z tej samej grupy co "whiskas") i ruszający silnik połamał jej nogę(w kilku miejscach).Wiem zatem z doświadczenia, że cuda sie zdarzają, ale za rzadko jak na potrzeby moich podopiecznych. No ale staram się wierzyć, że coś sie da zrobić dla tej małej- jest taka kochana i ufna mimo tego co ją spotkało!Ma potworny apetyt!! Jest bardzo spokojna, uwielbia jeść i spać; ale koniecznie w towarzystwie jakiegoś człowieka!Nie lubi być sama.
Mam pytanie -co to jest wątek dla seniorów -Bunia jako 4 czy 5 latka się tam nie kwalifikuje? I drugie pytanie-Magdziak może Ty znasz jakieś inne adresy stron, na których warto jeszcze umieszczać tego typu ogłoszenia.Z wątku Franka zainteresowała mnie też informacja o budkach porozstawianych dla kotów-czy robiliście je sami?Myślę, żeby zrobić coś takiego moim podopiecznym, bo u nas (raków)nie ma mowy o tym, aby ktoś je wpuścił do piwnicy i one sie chronią w samochodach, ale to się źle kończy na ogół.Ja zrobiłam im na minioną zimę taką prowizorkę(styropian, folia), ale to przetrwało tylko jeden sezon, a zima się znowu zbliża. Może jest jakiś patent żeby zbudować coś trwałego? Też nie wiem czemu nikt się Bunią nie interesuje-może jej historia jest za mało dramatyczna?