Karma BOZITA. Czy ktos ja ''próbował'''?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 29, 2008 13:24

moje dostaja mokra
przy piatce taki kartonik schodzi na raz
i nareszcie gaba wybredziulec cos zje
:-)
kupuje na allegro
szukam okazji
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto lip 29, 2008 13:53

Moich pięć sztuk kocich nawet nie tknęło.Za to blokowce zjadły ze smakiem :wink: Może dokonałam złego wyboru,bo chciałam coś dla urozmaicenia i kupiłam im renifera.Renifer jest beeee.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Wto lip 29, 2008 13:56

MaybeXX pisze:Moich pięć sztuk kocich nawet nie tknęło.Za to blokowce zjadły ze smakiem :wink: Może dokonałam złego wyboru,bo chciałam coś dla urozmaicenia i kupiłam im renifera.Renifer jest beeee.

sprobuj z tą
http://www.zwierzakowo.pl/produkt/bozit ... _2595.html
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Wto lip 29, 2008 14:00

BarbAnn pisze:moje dostaja mokra
to jakies juz bardziej realne liczenie bo dla moich 2 wychodzilo na 2 razy, no, 2,5 ;)
Mrux, Mrops & Mami

pluszak

Od: Wto gru 18, 2007 10:00

Post » Wto lip 29, 2008 14:10

pluszak pisze:
to jakies juz bardziej realne liczenie bo dla moich 2 wychodzilo na 2 razy, no, 2,5 ;)

czyli ekonomiczniej jest miec wiecej niz mniej
kotow
albo kartonikow ;)
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Wto lip 29, 2008 14:12

BarbAnn pisze:
pluszak pisze:

czyli ekonomiczniej jest miec wiecej niz mniej
kotow
albo kartonikow ;)
albo jednego i drugiego ;) smak był im obojętny (renifer i łupacz tez wchodziły), ale miałam tylko takie w galarecie, pasztetem ogólnie lubią paskudzić, podobnie jak zmielonym mięsem ;) no i forma galaretki chyba lepsza na lato ;)
Mrux, Mrops & Mami

pluszak

Od: Wto gru 18, 2007 10:00

Post » Wto lip 29, 2008 15:03

Ja daje mokre bozite , kawałki w galerecie, chociaż ostatnio i pasztet zjadły a innych firm nie chcą pasztetu nie rusza.
Moje za tym przepadają. Suche mają RC i purinę. Bozitę tylko wtedy jak nie mam surowego mięsa.
A opakowania mogły być mniejsze, połowa tego kartonika. Bo moje całego kartonika nie zjedzą na jeden raz.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Wto lip 29, 2008 15:19

ekonomiczna - jeden kartonik w zasadzie byl zjadany przez moje koty (6 sztuk) przez dwa dni i jeszcze z polowe wyrzucalam.
Sklad kiepsciutki patrzac na analize skladnikow odzywczych. Dodana woda, malo miesa, sporo wieprzowiny (tluste mieso wiec jest w puszce skladnik obnizajacy zawartosc tluszczu do tych 4%, w proporcji co najmniej 1 czesc wieprzowiny: 4 czesci warzyw). Dodany karmel.
Absurdalne dawkowanie swiadczace o niskiej jakosci uzytych skladnikow: kot o wadze 9 kg ma zjadac 911 g tej karmy :lol: Moj kot 9 kg je ok. 150-180 g miesa z dodatkami dziennie. 5 razy mniej.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Wto lip 29, 2008 18:42

U mnie Bozitę je 8 kotów (seniorzy 9 - 12 lat + jedna ok. trzyletnia kota). Wolą kawałki w galaretce, ale pasztety też wchodzą. Smaki najróżniejsze, faktycznie tylko renifer okazał się beee :). Na kocią kolację schodzą 2 kartoniki, oprócz tego jest suche (K-9 Feline Perfection) na stałe do pogryzania.
Kupuję na allegro, komplet 16 kartoników w róznych smakach za 55 zł to chyba najtaniej jak udało mi się znaleźć.
Póki co jesteśmy zadowoleni, kocie brzuszki zdrowe.

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Wto lip 29, 2008 21:23

U nas też kartonik długo schodził na 2 koty - pierwszą porcję pochłaniały błuskawicznie, a kolejne już coraz dłużej. Czasem biorę dla urozmaicenia.

LU

Od: Śro sty 31, 2007 19:10

Post » Pt sie 15, 2008 8:15

Aleba pisze:
catalina pisze:A wiecie może, który sklep internetowy ma ją najtaniej??

Ja kupowałam wcześniej w tym sklepie: http://www.zwierzakowo.pl
Teraz zamawiam w sklepie warszawskim z dostawą do domu.

Pasztetów moim potworom nawet nie proponuję - wiadomo, że nie ruszą.
Natomiast te kawałki w galaretce smakują im bardzo - to jest zresztą JEDYNA karma gotowa, jaką je Malucci. Co jest dla mnie najlepszą rekomendacją, bo poza tym raczy jeść wyłącznie kurze cycki ;)
A że w tej chwili kotworów do Bozity jest ósemka (najmłodsze tymczaski jadą na kocięcej animondzie), to wielkość opakowania mi nie przeszkadza.

Ja znalazłam tanio bozitę na allegro
http://www.allegro.pl/item416743150_mar ... _kota.html

ale słyszałam ze jest tam w składzie wieprzowina, która podobno nie jest zalecana dla kotów, czy może ktoś to potwierdzić ?
-------------------------------------------------------
kici, kici, kici.............miauuuuuuuuuuuuuuu

laryska1975

Od: Pt sie 15, 2008 8:05

Post » Pt sie 15, 2008 12:00

Karmię bozita moje koty od 2 miesięcy ale tylko tymi kartonikami Tetra Recart koty idealnie ją jedzą karma jest jedną z najlepszych jak nie najlepszą na rynku.

Jak ktoś nie wie gdzie kupić to polecam sklep w którym ja kupuję http://www.zwierzatkowo.pl

silent

Od: Czw kwi 10, 2008 16:25

Post » Pt sie 15, 2008 12:03

Ja znalazłam tanio bozitę na allegro
http://www.allegro.pl/item416743150_mar ... _kota.html

ale słyszałam ze jest tam w składzie wieprzowina, która podobno nie jest zalecana dla kotów, czy może ktoś to potwierdzić ?

Nie polecałbym kupowania na allegro, raz kupiłem bozitę na allegro i okazało sie że jest tak tania ponieważ ma bardzo krótki termin ważności chociaż w opisie aukcji było napisane co innego.

silent

Od: Czw kwi 10, 2008 16:25

Post » Pt sie 15, 2008 23:09

Kupując w tym sklepie tez nie ma pewnosci nie ma krótkiego terminu
a na allegro mozna chociaz wystawić komentarz
no i jest Program ochrony kupujących
-------------------------------------------------------
kici, kici, kici.............miauuuuuuuuuuuuuuu

laryska1975

Od: Pt sie 15, 2008 8:05

Post » Sob sie 16, 2008 7:33

laryska1975 pisze:

tak i nie.

W wieprzowinie moga byc zarazki róznych chorób, np wirus Aluyskiego (pseudowscieklizna). Niegrozna dla ludzi, a grozna dla kotów.

Ale w Szwecji, tzn w szwedzkiej wieprzowinie, tych zarazków nie ma!

Tak jak np nie ma salomonelli w szwedzkich jajkach, i zatem w Szwecji chetnie mozna jesc surowe jajka, albo jajka na miekko, jak sie tak chce. Albo dawac kotom surowe zóltka. Bardzo pozyteczne.

No i wieprzowine jak juz powiedzialem. :)

Czytalem kiedys na amerykanskim forum ze uwazali ze Bozita ma dobra jakosc. A w USA maja przeciez masy naprawde dobrych mokrych karm...
Chociaz na pewno cena tez miala swoja role... Bozita bedac dosc tania.

Jamusjkin

Od: Nie maja 01, 2005 9:38

[poprzednia][następna]