BURASEK USZAMI NIETOPERZA już w Lublinie! SZUKA DOMKU!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 24, 2008 12:06

ewa13 pisze:Sprawy Quwetkowe nadal tak samo, czyli tak sobie :roll:
Z powodu zgubionego sioo i tego że moja kocica której zdarzało się siknąć poza kuwetą, teraz jak czuje te jego zapachy to teraz zaczęła siusiać właśnie poza kuwetą nader często- własnie dlatego Vitopar zamówiony i czekam na przesyłkę.
Ale dywan w pokoju chyba pójdzie do wyrzucenia.

:?
Ech...miałam nadzieję, że newsy będą bardziej optymistyczne...
A tak BTW - Twoja kotka ma z pęcherzem wszystko OK?
Bo może to nie tylko reakcja na Kotoperkowe zapachy...?

Do "zwykłego" zmywania po kocim sioo polecam .... odplamiacz do tkanin białych i kolorowych "Spotless" z Biedronki. (6,50 zł za 2l).
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw lip 24, 2008 17:05

Skoro dr Zięba mówił że jest szansa to może się polepszy w końcu...
Przecież z qoopkami jest lepiej, tylko czasem bywają zgubione, na ogół lądują w kuwecie
to może i na sioo przyjdzie czas... :?

Ta kotka siusia poza kuwetą ponieważ inna kocica ją z niej wyganiała, atakowała ją po prostu, teraz jak ją widzi to też się czai a tamta jej się boi,
ale jutro planuje iść na badanie krwi i moczu to się upewnimy czy faktycznie z pęcherzem ok, kotka dostaje hormony i długo mało jadła (i siusiała) jak chorowała więc chce wiedzieć czy nerki i wątroba nadal ok, bo w lutym były w porządku.
No i jak mało siusiała to faktycznie pęcherz mógł ucierpieć.

A coś mi się wydaje że Kotoperkowi zaczyna zwisać pod brzuszkiem tłuszczyk.. :roll: nie wiem jak to możliwe, dostaje mało karmy ale on zawsze coś sobie upoluje!! :!:
Obrazek

ewa13

Od: Czw wrz 06, 2007 22:36

Post » Czw lip 24, 2008 21:47

Kilka fotek, niestety jakość nędzna.
Kotoperzyna z różnych ujęć, także stópki i doopka :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a tutaj widać jego krzywe tylne nożyny

Obrazek Obrazek
Obrazek

ewa13

Post » Czw lip 24, 2008 22:00

Obrazek

Kotoperku... :1luvu: :love: :1luvu:
Stópki są słodkie...a krzywe łapki to już w ogóle ale przenajsłodszy jest ten pycholek...
ewa13 pisze:Skoro dr Zięba mówił że jest szansa to może się polepszy w końcu...
Przecież z qoopkami jest lepiej, tylko czasem bywają zgubione, na ogół lądują w kuwecie
to może i na sioo przyjdzie czas..

Ja też tak myślę :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ale miałam nadzieję, że może już...już....
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt lip 25, 2008 18:41

Osobiście najbardziej lubię jego grube łapeczki,krótkie i grubiutkie :lol: 8)

Dziś przybył Vitopar i uważam że jest rewelacyjny, dywanu już chyba nie da się uratować ale będzie do innych rzeczy. Dywan już po wypsikaniu nie śmierdzi ale jest moooookry, fuj :roll: To dzięki Cholerze która go obsikała że przesiąkł dokumentnie :evil:

Tak sobie myślę ,że skoro teoretycznie było to pogorszenie pierwotne to polepszenie też kiedyś musi nastąpić? :? Musi bo inaczej to nie wiem co z nim będzie, kto weźmie takiego kota a u mnie to on zostać nie może niestety.

Mam też wrażenie że Kotoperek inaczej siusia, nie kilka razy dziennie ale jakby raz, dwa razy na dobę. Wnioskuję bo jego sik w ilościach ogromnych znajduję własnie raz, dwa razy.Wcześniej znajdowałam kilka razy po małych kałużkach. W jego przypadku ma to chyba związek z układem nerwowym a nie np z zapaleniem pęcherza.
Osobiście wolę tą sytuację 8) Sprzątnąć raz a porządnie niż biegać co parę godzin,
Obrazek

ewa13

Post » Nie lip 27, 2008 8:01

Obrazek

Ale piękny pychol :1luvu:
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Nie lip 27, 2008 19:03

Korzystając z Kotoperkowego snu, wycięłam mu sierści trochę po wew stronie nasady ogonka i na doopce, żeby mu się tak nie brudziła qoopalami. Nie jest to może fryzjerskie dzieło sztuki ale z Kotoperzyny przystojniak teraz że ho, ho! :wink: 8)
Obrazek

ewa13

Post » Nie lip 27, 2008 19:35

ewa13 pisze:Korzystając z Kotoperkowego snu, wycięłam mu sierści trochę po wew stronie nasady ogonka i na doopce, żeby mu się tak nie brudziła qoopalami. Nie jest to może fryzjerskie dzieło sztuki ale z Kotoperzyny przystojniak teraz że ho, ho! :wink: 8)

Fotki nie będzie...? :wink: :D

Mam nadzieję, że fakt iż Kotoperek siusia dwa-trzy razy a nie co chwilę świadczy o pewnej poprawie...A w każdym razie tego będziemy sie trzymać :ok:
Ostatnio edytowano Nie lip 27, 2008 21:24 przez pixie65, łącznie edytowano 1 raz
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Nie lip 27, 2008 20:37

pixie65 pisze:Fotki nie będzie...? :wink: :D

Spróbuję ale nie wiem czy coś będzie widać, toż to tylko aparat w komórce :)

pixie65 pisze:Mam nadzieję, że fakt iż Kotoperek siusia dwa-trzy razy a nie co chwilę świadczy o pewnej poprawie...A w każdym razie tego będziemy sie trzymać :ok:

Też mam taką nadzieję ... Bywa że on siusia i raz na dobę!! Dziś np zrobił 2 razy.
Postaram sie wygrzebać jutro coś na bazarek i wystawić, kończy się powoli
Intestinal niestety :? Na razie nie mogę kotom dac tych leków na kokcydia bo trzeba wszystkie na raz odrobaczyć a niestety Poziomki teraz nie można, musimy czekać aż ona będzie w formie do podania leku.
Obrazek

ewa13

Post » Nie lip 27, 2008 21:26

ewa13 pisze:Postaram sie wygrzebać jutro coś na bazarek i wystawić, kończy się powoli Intestinal niestety :?

Może ceramiczne kotki...? 8) :D
A ja zamówię karmę...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon lip 28, 2008 18:58

pixie65 pisze:
ewa13 pisze:Postaram sie wygrzebać jutro coś na bazarek i wystawić, kończy się powoli Intestinal niestety :?

Może ceramiczne kotki...? 8) :D
A ja zamówię karmę...

Koteczki można wystawić, ale nie trzeba na Kotoperzyka :lol:

Ja nie sprawdzam codziennie stanu konta, i w weekend odkryłam że jest na nim o 150 zł za dużo... Dziś na wyciągu zobaczyłam, że to Gagucia wpłaciła pieniądze na Kotoperzynę :aniolek:
Mamy na karmę i jeszcze tyle zostanie w skarpeteczce , dziękujemy ! :1luvu: :1luvu:
Obrazek

ewa13

Post » Pon lip 28, 2008 20:34

ewa13 pisze:Obrazek

Takie zdjęcia są najlepsze :wink:

I nie szkodzi, że aparat z komórki, zdjęcia zdjęcia!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto lip 29, 2008 9:23

ewa13 pisze:Mamy na karmę i jeszcze tyle zostanie w skarpeteczce , dziękujemy ! :1luvu: :1luvu:

Zamówić tę...tańszą :?: 8)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto lip 29, 2008 15:57

pixie65 pisze:Zamówić tę...tańszą :?: 8)

Nie bardzo rozumiem :oops: Jeśli chodzi Ci, Pixie czy zamówić Intestinala po 50 zł, jak ostatnio to nie ukrywam że będę bardzo wdzięczna bo zawsze to taniej i więcej zostanie na ewentualne leki i wizytę u weta, bo on musi jeszcze za jakiś czas przecież znowu na kontrolę u dr Zięby :!:
Obrazek

ewa13

Post » Śro lip 30, 2008 9:00

ewa13 pisze:
pixie65 pisze:Zamówić tę...tańszą :?: 8)

Nie bardzo rozumiem :oops: Jeśli chodzi Ci, Pixie czy zamówić Intestinala po 50 zł, jak ostatnio to nie ukrywam że będę bardzo wdzięczna

O to mi właśnie chodziło.To zamówię i dam znać.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

[poprzednia][następna]