Potwierdzenie z klubu na wystawe - w jakim celu?

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Czw lip 24, 2008 17:56

Możliwe, że to jakieś zabezpieczenie przed chorym kotem, z niewidocznymi objawami na zewnątrz. Lekarz wet w gabinecie powinien osłuchać kota, obmacac, sprawdzić temperaturę, dogłębnie pozaglądac tu i ówdzie.

Wet na wystawie ma średnio 1.5 minuty na jednego kota lub mniej...
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw lip 24, 2008 17:57

lrafal pisze:
Snetka pisze:Dla mnie to totalna bzdura. I tak nikt nie sprawdza tych potwierdzeń.

Ja zawsze sprawdzam w przypadku jakiś wątpliwości. Organizator czasami sprawdza wszystkie.

Ja nie spotkałam się ze sprawdzaniem potwierdzonego zgłoszenia
przy wejściu na wystawę (dlatego ich nigdy nie mam)
Organizatorzy i tak mają pełne ręce roboty z wydaniem dokumentów
pobraniem opłat etc...nikt nie pyta o potwierdzenia.
Zamiast drukować beznadziejna ilość potwierdzeń na papierze i wozić je "po nic" może rozsadniej byłobt wydawać jednorazowo legitymację członkowską którą w razie watpliwości mona okazać.
Z tego co wiem nie wszystkie kluby mają legitymacje członkowskie.

Chipy również powinny być sprawdzane na każdej wystawie.A nie są.

Snetka

Od: Nie mar 12, 2006 18:00

Post » Czw lip 24, 2008 18:36

dorozd pisze:
lrafal pisze:nie wiem czy czasami nie jest to wymóg powiatowego weta

A czy jest to negocjowalne?
Nie wiesz czy ktoś próbował?
Czy są przepisy i już?

taka była odpowiedź w Decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii ( w Szczecinie w 2007r) :
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 29.10.2002r w sprawie szczególnych warunków weterynaryjnych wymaganych przy organizowaniu lub urządzaniu targów,spędów i wystaw zwierząt (DZ.U. a dnia 20.11.2002r) organizator wystawy zapewni,że :
1.Zwierzęta uczestniczące w wystawie będą zaopatrzone w aktualne świadectwo zdrowia

w tym roku w Decyzji PLW powołał się na Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 4.01.2008r
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw lip 24, 2008 22:09

danunka pisze:
dorozd pisze:

Czy są przepisy i już?

taka była odpowiedź w Decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii ( w Szczecinie w 2007r) :
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 29.10.2002r w sprawie szczególnych warunków weterynaryjnych wymaganych przy organizowaniu lub urządzaniu targów,spędów i wystaw zwierząt (DZ.U. a dnia 20.11.2002r) organizator wystawy zapewni,że :
1.Zwierzęta uczestniczące w wystawie będą zaopatrzone w aktualne świadectwo zdrowia

w tym roku w Decyzji PLW powołał się na Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 4.01.2008r

Czy moglabys podac numer i pozycje tego Dziennika Ustaw? Z ciekawoscia poczytalabym sobie co tam pisza :wink: :lol:
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Czw lip 24, 2008 22:18

Szukajcie a znajdziecie ;)
http://www.wetgiw.gov.pl/files/3106_Dz.U.2008.11.67.pdf
O zaswiadczeniu o stanie zdrowia ani slowa :roll:
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Pt lip 25, 2008 8:35

M. pisze:Szukajcie a znajdziecie ;)
http://www.wetgiw.gov.pl/files/3106_Dz.U.2008.11.67.pdf
O zaswiadczeniu o stanie zdrowia ani slowa :roll:

Wynika z tego, że nawet nie ma co negocjować. Niepotrzebne wydanie pieniędzy, strata czasu, marnotrawienie dóbr naturalnych.

No i co teraz?

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Pt lip 25, 2008 9:32

To może jeszcze się okaże, że powiatowy nie musi wydawać zgody na wystawę, w takim wypadku można mu powiedzieć, co się o tym myśli ;)
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pt lip 25, 2008 9:59

M. pisze:
danunka pisze:
dorozd pisze:

Czy są przepisy i już?

Czy moglabys podac numer i pozycje tego Dziennika Ustaw? Z ciekawoscia poczytalabym sobie co tam pisza :wink: :lol:

niestety lekarz nie powołał się na Dz.U. (ja je sobie to Rozporządzenie również znalazłam :-) )

lrafal pisze:To może jeszcze się okaże, że powiatowy nie musi wydawać zgody na wystawę, w takim wypadku można mu powiedzieć, co się o tym myśli

może i nie musi :wink: ale za wydanie takiej "Decyzji" trzeba zapłacić ,więc nie wiem....jak do tego podejdą :wink:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

[poprzednia]