Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Jana pisze:Pamiętam gorączkowe zabieranie kociaków z A-Z Wetu (chyba jopop zgłaszała, nie pamiętam kto zabrał) - trzeba było je wziąć w ciągu chyba doby, inaczej uśpienie
Never pisze:jest juz strona lecznice polecane / nie polecane, ja zamierzam zrobić coś bardziej podłego...dla lecznicy....ale muszę jeszcze wykonać parę kroków... na pewno będe podrzucac ten wątek...
Never pisze:A łapke mozna było w ostateczności amputować, czy nie?
![]()
![]()
![]()
![]()
zielona.ona pisze:Never pisze:A łapke mozna było w ostateczności amputować, czy nie?
![]()
![]()
![]()
![]()
Never - nie znam lecznicy , nie wiem kto i co ale sama wczesniej napisalas ze nie masz praktycznie zadnych informacji o tej kotce.
Skad wiesz ze byla to kwestia "tylko " zlamanej łapki? :/
Ktos inny pisal o powaznych urazach i duzym cierpieniu kotki.
Bron boze nie tlumacze dzialan lecznicy ale tez uwazam ze nie wolno wyrokowac jednoznacznych sądów nie wiedzac praktycznie nic o calej sprawie. I wynajdywania rozwiazan typu "amputowac łapke" jak moze nie tylko zlamana łapka byla problemem i jej amputacja nic by nie pomogla (a moze jeszcze zwiekszyla cierpienie tego zwierzatka)
Wiem oczywiscie ze chcesz jak najlepiej i ze kierujesz sie dobrem zwierzat ale nie wszystko jest czarne albo biale (czasmi)
Dla mnie podstawa do robienia afery, wydawania wyrokow i wskazywania winnych jest przede wszystkim bardzo dobre sprawdzenie faktow (a nie domyslow etc.) To nawet nie w kwesti tego konkretnego przypadku ale tak ogólnie.
Cala sytuacje na pewno nalezalo by sprawdzic ale dopiero wtedy robic - jak sama piszesz - " coś bardzo złego dla lecznicy"
ps. jesli okazalo by sie ze lecznica faktycznie postapila jednoznacznie zle to bede pierwsza osoba ktora pomoze w "narobieniu jej zlego pijaru"- ale musze w takim wypadku wiedziec ze na 100% bylo to ewidentne zaniedbanie lecznicy i dzialanie z premedytacja
a nie jedna pani drugiej pani powiedziala przez telefon ....:/
Never pisze:Dziewczyny, ....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Agnieszka- i 7 gości