chore oczy potrzebne dobre rady

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 20, 2008 13:50

tropicamid wiem, ze się stosuje przez 3-5 dni jak wrzody są właśnie, poza tym działa też przeciwbólowo
na cofanie się wrastających naczynek też były jakieś krople

Tobrex czy Tobrosopt, bez różnicy, byle zawierało Tobramycynę
Floxal który stosowałam zamiennie u Tuli nie pomaga właśnie nic a nic, a nawet stan oczu się pogorszył :( Przechodzimy na tobrosopt.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie lip 20, 2008 13:52

Bardzo dziękuje za wszystkie rady.Wyjęłam ulotkę z opakownia Dexamethazonu a tam o zgrozo !!! napisane jest że nie należy stosowac tego leku w przypadku wirusowych chorób spojówek i rogówki wywołanych przez Herpes simplex i inne wirusy czyli stad prosty wniosek,że ja jej po prostu szkodzę !!!
Jutro z samego rana idę do weterynarza aby wypisał mi inne leki z sugestią aby były to te leki o których mówicie.
Jeszcze raz bardzo dziekuję.Kicia się do Was usmiecha :)

Obrazek

satva

Od: Sob lip 19, 2008 13:43

Post » Nie lip 20, 2008 13:57

Sava, właśnie zauważyłam, że jesteś z Łodzi.
Może zajrzyj do lecznicy Sfora - Przybyszewkiego chyba 12
lub do Tesco przy Pojezierskiej (Centrum Dr Seidla) - na konsultacje z fachowcami.

A Szarotkowe oczy leczyli - skutecznie dr Kalisz i Gierulski z lecznicy Animal.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie lip 20, 2008 14:10

Własnie kicia Oczko podobnie jak wszystkie moje pozostałe zwierzaki jest leczona w lecznicy na Franciszkańskiej głównie u dr.Kalisza (którego zamęczam setkami pytań a on ma do mnie anielską cierpliwość).Zawsze pozytywnie oceniałam jego metody leczenia wielu przeróżnych chorób,które przytrafiały się moim pupilom.Ale tamte problemy były takie "zwyczajne" i na szczęscie nigdy nie dotyczyły spraw życiowych jak widzenie czy nie.Pojade tez jutro do Tesco zobaczę co powiedzą.Dzieki :)

satva

Od: Sob lip 19, 2008 13:43

Post » Nie lip 20, 2008 15:06

annskr pisze:Szarotce pchałam do oczu optimune, prawie stówka za malutką tubeczkę. Ale to już po wyleczeniu stanu zapalnego, maść hamuje wrastanie naczyń krwionośnych w "gryzioną" przez wirusa rogówkę - tak zapamiętałam tłumaczenie fachowca

Ale Optimmune jest immunosupresantem...

Cyclosporine belongs to a class of drugs known as immunosuppressants.
(informacja ze strony petplace).

Tak samo podają w wikipedii...
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

[poprzednia]