Minou Rudzielec Pers I-Z Gdańska do Belgii. Świat mały jest.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 17, 2008 19:12

jaki pycholek śliczny, i te oczka!
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw lip 17, 2008 22:10

To rudy już gotowy do wyjazdu. I zdrowy. :P
Przesyłam dużo głasków dla niego i pozdrowienia dla ciebie Mario.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie lip 20, 2008 11:47

Minou coraz pewniej czuje się u mnie w domu. I teraz nadszedł dla niego czas nauki jakie reguły i zasady panują w tym kocim świecie. :)

I nie ja go uczę... :lol:

U mnie teren kuchni to teren neutralny, żaden kot nie rości do niego prawa wyłączności, nie ma sporów, fukań i powarkiwań. Ale rudas o tym nie wiedział. Do niedawna. :)
Jak pisałam moje wieczorne wejscie do kuchni to czas kolacji dla futer. To Minou opanował do perfekcji. Ale też zaczął rościć sobie prawa do wyłączności tego terenu, próbując wyrzucić moje futra z kuchni w tym czasie.
I warki i fuki przechodziły bez echa u moich panienek. Ale Minou miał pecha machnąć łapką w kierunku Desny...

No i moje starsze kocice - Sońka z Bajrą natychmiast stworzyły Koci Front Jedności i ramię w ramię, niespiesznie acz energicznie ruszyły w stronę Minou. Biedny rudas natychmiast pojął jaki błąd popełnił, wiec pospiesznie schował się pod stołem w jadalni. Kocice popatrzywszy groźnie na uzurpatora zajęły się swoimi sprawami a skonfudowany Minou poburkując pod wąsem podryptał do sypialni. Tam jest nietykalny :)

I teraz burków jest coraz mniej i mniej... nauka nie idzie w las... :lol:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie lip 20, 2008 12:41

Ciekawe jak też przyjmie go kotka, która do tej pory była sama w domu. :roll:
Trochę się tym martwię, bo jak raz Balu trochę mu łapką dołożył, to on nie chciał wychodzić z łazienki.
Dużo głasków na ten rudy, goły grzbiecik. :D Ale futro pewnie juz powoli odrasta?
Obrazek

kotika

Post » Nie lip 20, 2008 12:47

Kotka byla sama ale sobie towarzystwo przyprowadzila w postaci rudego kota. Kot tam nie mieszka tylko czasami sypia...
Bedzie dobrze :)
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Nie lip 20, 2008 14:09

kotika pisze:Ciekawe jak też przyjmie go kotka, która do tej pory była sama w domu. :roll:
Trochę się tym martwię, bo jak raz Balu trochę mu łapką dołożył, to on nie chciał wychodzić z łazienki.
Dużo głasków na ten rudy, goły grzbiecik. :D Ale futro pewnie juz powoli odrasta?

U mnie się przejmuje strofowaniem tylko na parę minut. Potem znowu - pompon na ogonie w górę i jakby nigdy nic dalej rezyduje po całym mieszkaniu. :)

Moje koty są bardzo tolerancyjne do niego, aż się sama temu dziwię, ale do pewnych granic. Potem jest KFJ i ... siła jedności i spokoju. Nie ma kota, który by podskoczył dwóm niemałym kotkom MCO idącym ramię w ramię w milczeniu acz z groźnie nastroszonymi wąsami na podskakującego im kota. :)

Tak było z Balbiną i z syjamem na przechowaniu. :) I tak jest z Minou.

A że się nie przejął świadczy fakt, że wyjada im chrupki z misek. To jest dozwolone. Żadna z moich nie broni swojego jedzenia. Miski są ogólnoużytkowe. :)

Nie widzę większych problemów we współżyciu Minou z innym, przyjaźnie nastawionym kotem. :)

A futerko odrasta, ma już taką śmieszną, dłuższą szczecinkę, którą czeszę miękką szczotką.
Obrazek

MariaD

Post » Pon lip 21, 2008 17:12

Nauki wg Minou ciąg dalszy...

Nauka polowania na ćmę w gromadzie futrzanych mutantów
Należy namierzyć ćmę, dopaść jej pierwszy i nie zważając na te mutanty lecieć z nią w ustronny kącik.
Ewentualnie nie zwracać uwagi na podeptanie przez mutanty w pogoni za zwierzyną. One nie reagują na ostrzegawcze burki, fukania i nawet machanie łapą! :evil: Jedynie szybkie usunięcie się z drogi zaślepionemu żądzą mordu drapieżnikowi wagi ciężkiej pozwala na wyjście z honorem.

Nauka dobrych manier powitalnych
Jak dwunogi wchodzą do mieszkania należy też leciec pod drzwi jak te duże futra i grzecznie wystawiać grzbiecik do głaskania. Duża to lubi. :D Niestety kurczaka daje tylko wieczorem... :evil:
Obrazek

MariaD

Post » Pon lip 21, 2008 17:46

MariaD pisze:Nauki wg Minou ciąg dalszy...

Ale ten Minou będzie wyedukowany. :D
Tylko zadbaj Mario, coby gupolek za bardzo mutantom się nie narażał...
Obrazek

kotika

Post » Pon lip 21, 2008 18:09

kotika pisze:
MariaD pisze:Nauki wg Minou ciąg dalszy...

Ale ten Minou będzie wyedukowany. :D
Tylko zadbaj Mario, coby gupolek za bardzo mutantom się nie narażał...

Nie ma obaw. Moje mutanty ignorują go dość dokładnie. Nie ta kategoria wagowa 8) On swój rozumek ma, całkiem niekiepski, uczy się błyskawicznie i coraz lepiej funkcjonuje w moim stadku.
Obrazek

MariaD

Post » Pon lip 21, 2008 18:27

Minou ma cudowny kolor oczu, w ogóle przystojniak z niego :love:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lip 21, 2008 18:33

Kurcze Mario ale te twoje mutanty to dobrzy nauczyciele są nie myslałaś o tym by je na nauki wyporzyczać :twisted:
Obrazek

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś..." Antoine de Saint Exupery (Mały Książe)

Dolores

Od: Nie gru 02, 2007 19:46

Post » Pon lip 21, 2008 18:47

Kicorek pisze:Minou ma cudowny kolor oczu, w ogóle przystojniak z niego :love:

A jaki będzie piękny, gdy mu futro odrośnie, płomieniście rude. :roll: :D
Obrazek

kotika

Post » Pon lip 21, 2008 19:41

Dolores pisze:Kurcze Mario ale te twoje mutanty to dobrzy nauczyciele są nie myslałaś o tym by je na nauki wyporzyczać :twisted:

Wypożyczać? Nie, ale od czasu do czasu mogę jakiemuś tymczasowi zafundować darmowe lekcje Kociego Savoir Vivre 8)

Trudno się pisze z Minou na kolanach. Zwisa ze wszystkich stron. :) Zaczyna się też ładnie zaokrąglać. :)
Obrazek

MariaD

Post » Pon lip 21, 2008 19:47

MariaD pisze:
Dolores pisze:Kurcze Mario ale te twoje mutanty to dobrzy nauczyciele są nie myslałaś o tym by je na nauki wyporzyczać :twisted:

Wypożyczać? Nie, ale od czasu do czasu mogę jakiemuś tymczasowi zafundować darmowe lekcje Kociego Savoir Vivre 8)

Trudno się pisze z Minou na kolanach. Zwisa ze wszystkich stron. :) Zaczyna się też ładnie zaokrąglać. :)

To świetnie, lepiej żeby go było więcej niż mniej. A jak szybko cię polubił. :D Proszę wygłaszcz rudzielca ode mnie.
Obrazek

kotika

Post » Pon lip 21, 2008 21:21

Głaszczę, codziennie, kilka razy dziennie :)

PS, trudno się robi na drutach z Minou na moich kolanach ucinającym sobie drzemkę... :D zwłaszcza, że lubi bawić się włóczką i drutami... :roll:
Obrazek

MariaD

[poprzednia][następna]