Nigdy uchlnego nie zostawiam bez nadzoru, ale przeczytalem gdzies na forum o takim oknie jakie mam, czyli szpary sa niewielkie, tylko na trzy palce ( kojarzy mi sie pewna polska komedia ). Ale faktycznie lepiej nie ryzykowac Czy ktos moze napisac gdzie moge kupic ograniczniki? Zaloze i nie bedzie problemu
o oknach uchylnych ( takich ze góra sie odchyla a dół nie) jest sporo na forum i o tym co jezli kociak sie w takim oknie zaklinuje tez. Bezpieczniej juz jest zainwestować w takie blokady , ktore sie stosuje jak sie okno otwiera normalnie w bok. np ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30098967 Ja ma okno uchylne ( też zasiatkowane), ale otwarte jest w ten sposob tylko jak ktos jest w tym pokoju. Klusek lubi siadac na górze skrzydla okna wiec trzeba uwazać.
Ostatnio edytowano Czw lip 17, 2008 10:17 przez świetlik, łącznie edytowano 1 raz
Na gorze skrzydla??????? O w morde, jeszcze duzo sie musze nauczyc. Ale na szczescie moja TŻ mowi ze mam chora wyobraznie Lepiej tak niz by mialoby sie cos moim Kiciom przytrafic
Chora wyobraźnia doskonale się sprawdza kiedy mamy do czynienia z istotami nieobliczalnymi, czyli na przykład małymi dziećmi i/lub kotami I tak nie da się przewidzieć wszystkiego złego, co może się zdarzyć, ale lepiej się starać i zapobiegać, niż potem żałować.
Panowie Kocurowie "Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"
Dokladnie masz racje, wlasnie kupilem, zamontowalem i spokoj Koszt niewielki, 15 minut zakladania i jest cacy. Jeszcze raz piekne podziekowania dla Świetlika za link
Tzn jaki koszt i chyba trzeba wiercić? Dorosły kot też się potrafi zaklinować, moich znajomych stracił w ten sposób łapkę. Nigdy nie wolno zostawiać uchylonych okien, gdy wychodzi się z domu!