Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Hannah12 pisze:Oto adres strony, gdzie można zamówić sieć.
http://www.sieci.pkt.pl
Ja to zrobiłam mailowo. Obsługa miła i sprawna.
My mocowaliśmy siatkę na lince żeglarskiej - kupionej w sklepie z artykułami żeglarskimi - do tego zrobiono nam zakończenia, czyli takie kołki ( nie wiem jak to nazwać) które pozwoliły na naciągnięcie liny po zamontowaniu.
Dodatkowo na balustradę położyliśmy taką metalową siatkę kupioną w Praktiker - baliśmy się, że nasz Haker przegryzie siatkę. Ma gęste oczka wymiary jej to 5 m długości 50 cm wysokości - zamontowaliśmy 2 jedna nad drugą, a przyczepiliśmy je do balustrady kabelkami, które znajdują się w kablach takich od sieci komputerowej.
My nasze zabezpieczenie balkonu robiliśmy zanim się pojawił Haker. Ponieważ Pysia jest kotem przypodłogowym zabezpieczyliśmy tylko dół balkonu, potem robiliśmy zabezpieczenie góry i stąd są dwie część. Linka jest specjalnie nagwintowana tak, że można ją naciągnąć, aby wisiała sztywno. Niestety taka lina nie jest tania jedna szt. długości 490 cm kosztowała około 50 zł.
Za siatkę długości 490 cm i wysokości 180 cm płaciłam też około 50 zł z dostawą do domu.
Boki siatki mam nałożone na pręt taki nagwintowany kupiony w Praktiker.
Zarówno linka górna jak i boki są zahaczone do ściany na kołkach rozporowych takich w kształcie haczyka.
Całą konstrukcję - zakładały 2 osoby. A tych kilkanaście otworów wiercił fachowiec z ekipy, która robiła nam remont mieszkania. W życiu bym nie zrobiła żadnego otworu na balkonie na 7 piętrze, ani mojemu ślubnemu bym nie pozwoliła.widok narożnika
widok fragmentu balkonu
fragment dołu balkonu
padmestar pisze:Witam wszystkichZdjecie przedstawia siatke ktora sam wykonalem moze w poltorej godzinki. Calkowity koszt to okolo 30zl
Siatke kupilem w sklepie ogrodniczym a listewki, gwozdzie, wkrety i tasme izolacyjna w BRICO. Wystarczy dobrze wymierzyc okno, przyciac listewki,wyprofilowc tak by po zlozeniu ramki listewki zachodzily na siebie, polaczyc wbijajac gwozdzie a nastepnie zabezpieczyc rogi tasma izolacyjna. Teraz pozostaje juz tylko zamocowac siatke do ramki przy pomocy wkretow ( najlepsze male czarne pchelki ), i zamocowac calosc do okna. Mozna to zrobic za pomoca metalowych klinow. Moj kicius Tiger idealnie sie po niej wspina i wszystko jest oki. W razie pytan piszcie.
![]()
Hejka, ale w oknach zupelnie nic nie wierciszświetlik pisze:Mi tez sie podoba padmastera okno. Szkoda ze ja nie moge wiercic w swoich
padmestar pisze:Hejka, ale w oknach zupelnie nic nie wierciszświetlik pisze:Mi tez sie podoba padmastera okno. Szkoda ze ja nie moge wiercic w swoichNawet do wykonania siatki nie wyjalem wiertarki. Wszystko zalatwiasz gwozdziami i wkretami. Wstawiasz gotowa rame w okno tak by sie opieral na jego krawedziach i zakladasz blokady. Obejrzyj swoje okno i tan pomysl sam zaskoczy. Ta sama zasada co przy zabezpieczeniach na zamowienie tylko 10 razy taniej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Beanie, Blue, CatnipAnia, Google [Bot], kasiek1510, raiya i 71 gości