» Nie lip 13, 2008 10:30
Dodane 13 lipiec w związku z ofiarami wakacji:
30.maja 2008 godz 18stej trasa Lubelska, ekskluzywny samochód zjeżdża na pobocze, otwierają się drzwi, wypada czarna torba foliowa....... „Majówka” młoda koteczka, ufna, już wysterylizowana, smutna czekającą na dobrego człowieka, który jak będzie jechał na wakacje poprosi rodzinę o opiekę, lub znajdzie dobry hotel. Teraz bardzo potrzebuje domu, kolan i miłości.
6 czerwca 2008 5-ta rano krajowa 7-mka za Łomiankami : pomiędzy trasą szybkiego ruchu na pasie zieleni ,koteczka, przerażona, wychudzona, na granicy wyczerpania „Puma” – na obserwacji w lecznicy, sterylizacji, okazuję się: kotka domowa, nakolankowa, kuwetowa, mrucząca i nie potrafiący żyć bez człowieka
15 czerwca 15sta Olsztyn parking pod supermarketem, głośny płacz i bieganie pomiędzy samochodami, kilkakrotne klaksony i ostre hamowanie – „Olsztynianka” wsiada do samochodów, zagląda, jedni dają kawałek szynki, inni kopią bo pobrudzi limuzynę w środku, albo zarazi czymś dziecko. Sterylizacja, obserwacja, klatka....... płacz, i wdzięczność za pogłaskanie...
28 czerwiec 18sta duże pod Warszawą – Tiry i kociak ZERO szans, czysty, zadbany, łagodny, zabrany spod kół wielkiego Tira.... za 4 sekundy nie byłoby już kociaka.... bardzo prosi o odpowiedzialnych właścicieli.
12 lipiec 14sta Ochota - pod blokiem w zakamarku tydzień leży „coś” bure – po tygodniu dozorca „szturcha” co coś patykiem, to coś ucieka pod samochód, chowa się w silnik – bo tam jest ciemno, ciepło i „bezpiecznie” wystarczy przekręcić kluczyk i po „czymś” – Bezimienna buraska, oczekuje na sterylizacje, jest na obserwacji, Buraska okazuje się całkiem domowa, całkiem oswojona – kolejna ofiara – bo człowiek nie pomyślał biorąc kota na gwiazdkę co z nim zrobi na wakacje. Czeka na odpowiedzialny dom.
ADOPCJE !!!!!!! nie ma miejsc, a wakacje dopiero się zaczęły!!!

Jeśli kupiłam i nie zapłaciłam, sprzedałam i nie wysłałam itp = zapomniałam jestem tylko człowiekiem. Napisz do mnie
g.monika@wp.pl