Bombilla ma DOM!!! :D :D :D gratulujemy dokocenia, mb!!! :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 13, 2008 9:27

EwKo pisze::ok: :ok: mocne

Dziękujemy :D

Ja tak piszę o tym jakby od niechcenia, ale i dla Mrusi i dla mnie, te operacje to okropne przeżycia. Dla niej, bo ona tak się tego boi i tak bardzo chciałaby mieć święty spokój, a nie może, a dla mnie - bo mi jej żal bardzo, no i zawsze denerwuję się, czy operacja odbędzie się bez problemów.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie lip 13, 2008 9:28

ryśka pisze:U nas Tynio cały dzień przespał na polarku na balkonie - na zacienionej części :)

To wspaniale, że biedny Tynio wciąż jeszcze może czerpać przyjemność z życia :D Taki śliczny, słodki kocurek.
Oby jak najdłużej mu się udawało :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Nie lip 13, 2008 11:53

No i trochę nowych fotek, jak to przy niedzieli :wink: :lol:

Na nosie Mrusi widać trochę te plamy, natomiast to, co ma u spodu noska, to taki strupek od stałego wycieku. Ja jej to okresowo zmywam, ale dla niej jest to także takie okropne przeżycie, że robię to możliwie rzadko. Mrusia nie znosi zabiegów leczniczo-higienicznych.

Co do reszty zdjęć, to szczególnie polecam Bisię, jedzącą serek (na porcelanie :wink: ) :lol:
Ogólnie widać, że Bisia jest w tym domu głodzona :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Nie lip 13, 2008 12:15

Chodząca reklama serka 8)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie lip 13, 2008 16:17

EwKo pisze:Chodząca reklama serka 8)

Nie da się ukryć - jest pyszny :smiech3:

mb

Post » Nie lip 13, 2008 20:46

Śliczne szczęśliwe koteńki :D

Ja też chcę dla moich kotków ogródek, żeby mogły wychodzić kiedy tylko chcą :crying:

Pozdrowienia od mojej ósemeczki dla Twojej czwóreczki, i dla Ciebie oczywiście też :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lip 13, 2008 20:53

kasia86 pisze:Ja też chcę dla moich kotków ogródek, żeby mogły wychodzić kiedy tylko chcą :crying:

Pozdrowienia od mojej ósemeczki dla Twojej czwóreczki, i dla Ciebie oczywiście też :D

Dziękujemy za pozdrowienia :D
A ten ogródek dobra Bozia zesłala specjalnie dla moich kotków :D Bo wcześniej nigdy takie mieszkanie mi się nie trafiło, a gdy przeprowadzałam się z Kasią, Kropcią i Mrusią, to znalazło się od razu :D

mb

Post » Pon lip 14, 2008 21:47

Zdjęcie super! Dziewczyny wyglądają ślicznie :love: I widać, że serek Bisi smakuje i służy :wink:

A oto dowód, że zdjęcia oglądaliśmy... chłopakowi się podobały i powiedział mi w sekrecie, że chętnie zamieszkałby z takimi fajnymi dziewczynaki zamieszkał i razem z nimi wylegiwał się w ogródku :wink:
Obrazek

Pozdrawiamy serdecznie i przesyłamy fotogenicznym dziewczynkom mnóstwo mizianek :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto lip 15, 2008 8:44

Co słychać u dziewczynek? :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto lip 15, 2008 21:24

anna09 pisze:A oto dowód, że zdjęcia oglądaliśmy... chłopakowi się podobały i powiedział mi w sekrecie, że chętnie zamieszkałby z takimi fajnymi dziewczynaki zamieszkał i razem z nimi wylegiwał się w ogródku :wink:
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:

kasia86 pisze: Co słychać u dziewczynek?

Przed chwilą śmiałam się sama do siebie, bo było tak: Bisia i Kropcia wyszły sobie jeszcze na wieczorny, rześki spacer. Gdy po dłuższej chwili otworzyłam okno kuchenne, to Kropcia od razu popędziła do domu, więc jeszcze zawołalam "Bisia, Bisia". I co zobaczyłam? Zza rogu wypadła Bisia i jak grzeczny piesek przybiegła prawie kłusem do mieszkania. A przy jej kształtach ten bieg wyglądał ... :roll: ... dość szczególnie :lol:

Z wetem na razie się nie konsultowałam, bo wet już na wakacjach. A że Mrusia ciągle jeszcze nie wygląda tak, jakbym sobie tego życzyła, to może i lepiej, bo mam nadzieję, że wreszcie dziewczyna nabierze jeszcze trochę ciała.
A nadzieja jest związana z faktem, że od wczorajszego wieczora moje pannice są karmione nowym zestawem jedzonek. Po długich przemyśleniach zdecydowałam się na mieszankę karm Orijen i Nutram Allergy Care i zdaje się, że trafiłam w dziesiątkę :D Wszystkim bardzo smakuje, nawet Kropcia przestała domagać się Exigenta, a Bisia zrezygnowała z białego serka :lol:, no i kupki są normalne :D
Zdecydowalam się na zmieszanie tych karm, bo moje obserwacje wykazały, że zakaz mieszania to taki trick marketingowy producentów: ciągle ta sama karma powoduje, że przewód pokarmowy reaguje rozregulowaniem na wszelkie zmiany. Natomiast mieszanka daje w efekcie bardziej elastyczną pracę przewodu pokarmowego, a koty są bardziej zadowolone, bo jedzenie jest urozmaicone smakowo. Przykładem może być karma RC Exigent, która ma 2 rodzaje "krokietów", mówiąc fachowo :lol:
Co do Acany to jest to rzeczywiście dobra karma, ale moim kotom nie smakowała. Kropcia w ogóle nie chciala jej jeść, Kasia jadła, ale bez szczególnego zapału i mniej niż zwykle, Bisia przerzuciła się na biały serek, a Mrusia jadła podobnie, jak Kasia, to znaczy bez przekonania i mniej niż zwykle, dlatego wciąż nie jest jeszcze wystarczająco "przy kości" :wink:
Zastanawiałam się, dlaczego tak było i doszłam do wniosku, że przyczyną tego jest chyba dodatek czosnku w tej karmie. Jest to dość szczególny rodzaj warzywa i jest naturalne, że nie wszystkim zwierzętom może on smakować nawet, jeśli są to tylko ilości śladowe. Potwierdzeniem tego przypuszczenia było to, że Mrusia po tej karmie robiła kupki tak koszmarnie cuchnące, że aby pozbyć się tego zapachu, musiałam myć podłogę i ściany w łazience po każdej jej kupce. A od wczoraj, po zmianie karmy, wróciła czarowna normalność zapachowa :lol: I życie znowu wydaje się piękne :ryk:

Tym optymistycznym akcentem kończę, pozdrawiam wszystkie Ciocie, kotkom przesyłam mizianki ode mnie i całusy od dziewczyn, a ponadto życzę dobrej nocki i radosnego poranka jutro :D

mb

Post » Śro lip 16, 2008 20:25

To pewno Bisia jest taka kluseczka :lol: jak moja Niunia! Też bardzo lubi biały serek. :)
Ja teraz zamówiłam też nowa karmę dla mojej ósemki Bosch Sanabelle, Adult i Kitten, oby im smakowała, wetka mówiła że dobra. Okaże się jutro lub pojutrze.

Mb, a może Mrusi pomogłaby homeopatia? :(

Miłych snów życzę :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lip 17, 2008 20:31

Mb, widzę, że po raz kolejny znalazłaś karmę odpowiadającą Tobie i kotkom :wink: :lol: Miejmy nadzieję, że tym razem na dłużej :D Chyba jakieś biedne kotki korzystają na Twoich eksperymentach żywieniowych :wink:

Jak czują się dziewczynki?

Ciebie pozdrawiamy serdecznie, a dziewczynki miziamy po brzuszkach i całujemy w czółka :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pt lip 18, 2008 19:51

kasia86 pisze:Ja teraz zamówiłam też nowa karmę dla mojej ósemki Bosch Sanabelle, Adult i Kitten, oby im smakowała, wetka mówiła że dobra. Okaże się jutro lub pojutrze.

Mb, a może Mrusi pomogłaby homeopatia? :(

Z tego, co słyszałam na ten temat, to Bosch Sanabelle jest dobrą karmą. Tylko niestety z każdą nową karmą zawsze jest to ryzyko, czy będzie smakować. Mam nadzieję, że całe Twoje kocie towarzystwo będzie z niej zadowolone.

O homeopatii dla Mrusi w ogóle na razie nie myślalam, bo sama mało się na niej znam i nie wydaje mi się, żeby była stosowana w lecznicy, do której chodzę. Ale to ciekawy pomysł i spróbuję zorientować się, jakie są możliwości w przypadku Mrusi.

mb

Post » Pt lip 18, 2008 20:05

anna09 pisze:Mb, widzę, że po raz kolejny znalazłaś karmę odpowiadającą Tobie i kotkom :wink: :lol: Miejmy nadzieję, że tym razem na dłużej :D Chyba jakieś biedne kotki korzystają na Twoich eksperymentach żywieniowych :wink:

Jak czują się dziewczynki?

Ciebie pozdrawiamy serdecznie, a dziewczynki miziamy po brzuszkach i całujemy w czółka :D

Dziękujemy za pozdrowienia, mizianki i całusy :D

Rzeczywiście, nowe karmy okazały się zdrowe dla wszystkich, a do tego bardzo, bardzo smakują - niestety szczególnie tym, którzy powinni jeść najmniej :evil: Nawet Mrusia tak się nimi zajada, że wreszcie zrobiła się trochę cięższa :D
Co do tych niezbyt udanych eksperymentów, to tym razem nikt na nich nie skorzystał, bo zmusiłam moje biedne koty do zjedzenia wszystkiego prawie do końca mimo, że nie były z tego zadowolone :twisted:

Dziewczyny czują się nieźle, ale mokra pogoda, która uprzykrza lub uniemożliwia pobyt w ogródku, wyraźnie je przygnębia. Miejmy nadzieję, że wreszcie wróci jakieś normalne lato.

Pozdrawiamy wszystkie Ciocie, koteczki i kocurki i życzymy miłego wieczoru :D

mb

Post » Pt lip 18, 2008 20:30

A to u Was brzydka pogoda? 8O
U nas fajnie, nie gorąco i nie zimno, tak w sam raz :D
Kotki moje mają największą radochę, w przeciwieństwie do Twoich, ale i na moje przyjdzie kolej :lol:

Karmy jeszcze nie mamy, bo 7 dni mają na dostawę, więc nie mogę powiedzieć czy im smakuje. Tylko niech spróbują nie jeść pasibrzuchy !!! :lol:

Dużo głasków dla dziewczynek przesyłam :D
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]