Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewaa6 pisze:Sprawy wygladaja nastepujaco
TZ pojechal wczoraj po odbior lekow. Zastrzyki kosztowaly nas razem z preparatem dla Bruna 150 zl
Bylo nam wstyd, ze nie mial tyle pieniedzy, na szczescie litosciwa doktor S zgodzila sie, ze reszte dolozymy nastepnym razem
Nie mielismy tez pieniedzy na zakup Intestinalamimo, ze dla nas go sciagneli. Drugi lekarz S dal nam troche darmowych probek tej karmy, zeby chociaz na pare dni bylo
Teodor ma dostawac 3 zastrzyki, specjalna karme
ma tez dostawac tabletki dopaszczowe
w tym ma antybiotyk, homeopatie i jeszcze jeden preparat no i dieta
Bruno od dzisiaj dostaje ten preparat, ktory ma zmniejzyc zachowania lekowe i agresywne.
U niego wygladaja napady niesamowicie. Oczy mu sie rozszerzaja tak, ze zrenica jest na cala galke oczna. zaczyna prawdopodobnie widziec jakies rzeczy bo zaczyna sie w sposob zupelnie nieprzewidziany zachowywac - rzuca sie na sciane, na jakis mebel, probujac cos na niej zlapac. zdarza mu sie z calej sily uderzyc w sciane w poszukiwaniu czegos, co widzi, na co miauczy
w trakcie tych napadow biega w ogromnym tempie. Jezeli ktos lezy na tapczanie a on musi w tym napadzie przeskoczyc, to nie przeszkadza mu osoba lezaca, nie zauwaza, stad tez zdarza mu sie calym rozpedem i pazurami wskoczyc komus na glowe albo na twarz
w ciagu tych atakow jest bardz silny - ostatnio zrzucil z parapetu taki kombajn biurowy
zniszczyl takze nowa szafe, ktora TZ przyniosl z poprzedniego domu - zryl ja pazurami na calej dlugosci
jest wtedy niezwykle pobudzony, nic nie slyszy, galopuje tratujac wszystko co na drodze, wydaje przerazliwe dzwieki - cos miedzy placzem a krzykiem, zrenice calkowicie rozszerzone
nie chce nawet wchodzic na poslanie, wybiera wtedy do lezenia regal kuchenny
potem to mija, jest normalnym wesolym kotem
Byl badany na zarobaczenie, nic nie wyszlo, nie widac takze w kuwecie zadnych problemow robakowych
Co do Teda jest kochanym, futrzastym miziakiem.Nie widzimy mozliwosci adopcji poniewaz bardzo sie oswoil, jest bardzo przyzwyczajony. przeprowadzka bylaby ogromnym stresem, ktory prawdopodobnie by go zabil
przerazaja nas koszty - w tydzien poszlo ponad 300 zlotych...
ale walczymy
Ewa
Mała1 pisze:piekny Dziurkacz![]()
a propos maluchów to nie wiemy nic na pewno, kto wie, moze janka miała jeszcze jakiegos szkraba pod pazuchą.
mika-xx -niedobrze,ze biegunka tak długo trwa, niedobrze, malce bardzo szybko sie odwadniaja, moze trzeba kupe zbadac?.
idz chyba do weta
U Milusia lepiej, ufffffffffffffffffffffffffffffffffff
w nocy juz nie wymiotował, rano maciupenko skubnął.
Przejrzeli jego panstwo ksiazeczke i chyba Milus jest alergikiem-beda probowac z róznymi karmami.
ale jeszcze na 100% nie mozna odetchnac, bo nadal ciut osowiały jest.
A wiesci schroniskowe nienajlepsze![]()
znów klatki pełne-znów brak miejsc![]()
Nowa jest piekna czarna ,smukła koteczka w ciazy.
Nowa jest dzikawa starsza burasia piwniczna.
I nowe sa dwa maluchy-czarny i biało-bury-piwniczne-lekko dzikawe ,około 2,4 miesieczne, samodzielne.
W piatek beda ciachy, ale pojdzie na nie tylko częśc, nazbierało sie ogrom kotów do sterylek.
A na kociarni źle z Kredką![]()
bardzo chyba zle
wyglada to na zapalenie płuc![]()
strasznie ciezko oddycha-cos o tym wiecie ,nie
Dostała dzis silny antybiotyk, trzymajmy kciuki, bo ja nie wiem czy ona sie pozbiera.
To taka bardzo wesolutka dzikawa burasia-pamietacie ja?młodziutka
ja sie dziwiłam ,czemu tak ostatnie dwa dni ja moge nosic na rękach, a ona o pomoc prosiła![]()
Dzis normalnie na rekach biegałam z nia po całym schronie.
Wyobrazacie sobie jaka jest słaba![]()
Kiepsko tez z Kicia czarną-nadal nie je i mam wrazenie ,ze jednak chudnie.
liczylismy na to ,ze je jak nie ma ludzi.![]()
Dałam jej miejscówke z Kacperkową
kazda ma swoje pieterko.
Kacperkowa jak ma spokoj-je.
Wydaje mi sie ,ze Marianna też cos nie w sosie-ale mam nadzieje,ze tylko mi sie wydaje
![]()
co za pieronstwo sie przyplatało znów
Mała1 pisze:MOZE FUNDNIEMY IM ZYLEXIS???????/
cooo???
jesli Kredka do jutra przezyje![]()
to wprawdzie 100 zł-ale ja nie wiem jak im pomoc inaczej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 120 gości