K-ów,kolejne chore maluszki wzięte ze schronu,umierają nam:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 05, 2008 9:38

maluchy na szczęście zaczęły jeść po pierwszym dniu przymusowego karmienia. Niestety, skazane są na klatkę, bo ich mama nie żyje, brat nie żyje, cholera wie czy nie są jakieś białaczkowe ale na razie nie będę ich stresować testami, bo nawet nie ma jak im tej krwi utoczyć :( Za to są bardzo miziaste i mruczaczowe. Wykorzystują każdą chwilę na przytulanie, małe mysiorki :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob lip 05, 2008 9:42

Tweety pisze: Pewnie dojdą te 3 maluchy, bo już nigdzie ich nie wcisnę No przecież idzie się wyhuśtać z bezsilności

no i doszły, jadą dzisiaj do Kiwi z dogo ale tylko na tydzień, bo wykorzystujemy nieobecność domowników a co dalej? Eh....

Tweety

Post » Nie lip 06, 2008 20:33

Byłam dzisiaj u p. Kazi, zawiozłam jej worek karmy, no i oglądnęłam sobie ....nowe maluszki. Mają 5 dni jest czarny w białych skarpetkach, biały z plamką czarna i rudą i rudy, przecudne :1luvu:
Ale dzięki temu mamy już 41 kotów pod opieką :cry: :cry: :cry:

Tweety

Post » Pon lip 07, 2008 8:12

Moje maluchy wczoraj odstwiły głodówkę, ale w nocy sięnażarły jak bąki.
Tsknia za rodzeństwem.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon lip 07, 2008 18:20

mój czekoladowy mis pluszowy czyli Tola poszła do domu Będzie mieszkać ....razem ze swoją siostrą Lalusią :D

Tweety

Post » Pon lip 07, 2008 18:29

Tweety pisze:mój czekoladowy mis pluszowy czyli Tola poszła do domu Będzie mieszkać ....razem ze swoją siostrą Lalusią :D

czy ja dobrze kojarze? 8)
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Pon lip 07, 2008 18:47

Adrianapl pisze:
Tweety pisze:mój czekoladowy mis pluszowy czyli Tola poszła do domu Będzie mieszkać ....razem ze swoją siostrą Lalusią :D

czy ja dobrze kojarze? 8)

jak widać na znajomym wątku bardzo dobrze :wink:

Tweety

Post » Wto lip 08, 2008 10:34

Kubuś:

Obrazek

Kubuś od wczoraj w swoim domu Mieszka razem z koleżanką, okna i balkon zabezpieczony, Kubuś będzie niedługo zaszczepiony, od kastracji w stosownym wieku też się nie wywinie

W niedzielę do domu ma iść czarniutki Mietek, brat Kubusia

Na dzień dzisiejszy 39 kociuszków szuka domu!!!

Tweety

Post » Wto lip 08, 2008 10:36

Tweety pisze:Kubuś:

Obrazek

Kubuś jest przesłodki :love: :love: :love:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto lip 08, 2008 18:09

i Zosia też już ma dom także wszystkie koty ze Skawiny zostały "rozparcelowane"
opiekunowie Kubusia już nawet przysłali jego zdjęcia z koleżanką Mrunią Wkleję potem :wink:

Tweety

Post » Wto lip 08, 2008 18:13

czyli zostaje nam 37 kotów, to nadal sporo :-(

Tweety

Post » Śro lip 09, 2008 7:09

Ziutek pojechał ostatnio z nami i zapasem mleka w proszku na urodzinowego grilla mojej najstarszej pannicy Joaśki, kończyła swoje ostatnie dziecięce naście lat. oczywiście głównie spał sobie w transporterku w cieniu wiśni ale po przebudzeniu domagał się spacerów na łonie natury. Dobrze, że dzień wcześniej znajomy w strugach deszczu zasuwał po moich włościach kosiarką dzięki czemu Ziutek miał gdzie spacerować. Na wysokiej trawie od razu się klinował, na szczęście

Obrazek

Tweety

Post » Śro lip 09, 2008 13:17

Lala i Tola (--> Plamka i Kola zwana Wiewiorem)
- sprawozdanie:
dobre wiesci !!, oczy panien coraz lepiej, nawet u Koli to cieknace oczko bywa suche calymi godzinami. Zakraplam Dicortineffem i to do obu oczkow, zeby calosc kanalikow lzowych przeczyscic, i chyba to dobry sposob.
Obie wariuja, apetyt maja, sladu po tych wszystkich chorobach po nich nie widac. :)

Czekam na wyfutrzenie dorosle, bo u Toli do tej pory wlasciwie nie wiadomo, co z niej bedzie. Plamka chodzi w wieczorowej sukni caly czas,
i w kazdej pozycji nadaje sie do fotkowania. Rezydentki nie maja zastrzezen, moze umieja liczyc tylko do 4 ??

powodzenia dla malych kandydatow na czyjes koty, niech ida do dobrych domow !
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Śro lip 09, 2008 20:13

a dzisiaj wszystkie te, które wzywały na pw do bojkotu moich wątków i pomocy dla naszych podopiecznych powinny być dumne ze mnie, bo oddałam kotkę w ciąży na sterylkę. Ależ ze mnie super gościówa, co??!!! Nie dopuściłam aby urodziło się 5 kociąt, bo odstawiłam je do zabicia.Pewnie byście mi medal dały (wiem, że podczytujecie, żeby w razie czego można było temat do afery na miau znaleźć). A mnie się chce rzygać!!! I lata mi i powiewa to, że po cichutku siejecie ferment i kopiecie dołki. Ale to, że gdyby nie wasz jad i bezdenna głupota, to można było by ich więcej uratować, to mnie wkurza, bo to im wyrządzacie krzywdę a nie mnie, wy nieomylne, chore "autorytety" z miau :evil:

a z dobrych wieści to to, że dzisiaj domek znalazły 4 małe kociuszki oraz dodatkowo, kotka Tereska, którą dzisiaj ciachnięto aborcyjnie. Zostały nam 32 kociuchy szukające domu

Tweety

Post » Śro lip 09, 2008 20:36

w związku z ostatnimi adopcjami nastąpiło małe przemeblowanie. W tym momencie wygląda to tak:
- u Kiwi a od soboty u Noemik koteczka czarna i koteczka brązowa, wiek ok 2 miesiące,
- u p. Zosi od dzisiaj czarne kotka i kocurek (zabrane od Miuti), dwumiesięczne i biało bure zabrane od Justyny, dwumiesięczne,
- u Justyny kotka Kasia, czarniutka wiek ok 2,5 miesiace
- na Wenecji 3 maluszki dwumiesięczne,
- u p. Kazi dwa rude kocurki Wadim i Wasyl, ok 4 miesięczne i ich siostry Xenia bura z rudą plamką i biało-czarna, Inka czarniutka w skarpetkach dwumiesięczna i również takie dwie trikolorki Kama i Kaja, dodatkowo 8-dniowe czarno-białe, rude i białe z plamką czarną i rudą,
- u Miuti, dorosłe kotki Dalma i Wiedźmutka, Mati z nowotworem i 3 buraski 3,5 miesięczne,
- u p. Basi bura Nadia, siostra burasków od Miuti,
- u Beaty Sabry Mufasa,
- u Ines Fruzia i Bacik
- u mnie 6-tygodniowy Ziutek, biało-czarny Gizmo i czarna Bianka, wzięte od Miuti

Chyba nikogo nie pominęłam, są 32 koty

Tweety

[poprzednia][następna]