Wybraliśmy się dziś z Dominikiem na dłuższy spacer. Po drodze mijaliśmy supermarket a przed nim na parkingu chudziutka kocia krówka-chyba młody koteczek. Poleciałam do sklepu i zakupiłam suchą karmę i wodę mineralną. Kotek po mizianku chętnie zaczął jeść. wWdę zostawiliśmy mu w kubeczku. Ochroniarz mówił, że podkarmiają tego kotka. No ok. Wracamy już do domu a na moim osiedlu szaraczek-też raczej młodziutki i nie za gruby. Całe szczęście że kupiłam dużą torbę jedzenia kociego więc mu wysypałam-on taki wystraszony, ale zaczął wciągać. W pobliżu zauważyłam w krzaczkach domek koci na maleńkim wzgórzu a tam puste pudełka po margarynie więc zabrałam jedno i wlałam wodę jaką miałam nadal w butelce. Zaniosłam koteczkowi. Zaraz za nim zauważyłam kolejne kubeczki a kiedyś widziałam tam panią karmiącą jakiegoś koteczka. No nic-wróciłam na wzgórze z którego ukradłam kubeczek i do pozostałych miseczeczek nasypałam karmę i wlałam wodę. Ale domek to był fajny i z tarasem

no i pięknie ocieplony. No i tak blisko mego bloku więc będę tam zaglądać i dokarmiać.Pod moim blokiem jest też strzeżony parking a na nim stoją pełne miseczki suchej i mokrej karmy i zawsze jest woda. A po drugiej stronie ulicy na ryneczku z warzywami w krzaczkach stoją dwa kolejne domki. Wyglądają jak małe wille

W środku styropian, dużo sianka, podusia mała no i taras.Ktoś pięknie zadbał. Miseczki były akurat pustę więc poleciałam do domu i ukradłam Kubusiowi jego suchego whiskasa, którego dostał na wyprawkę od byłej właściecielki. Zabrałam też wodę i jedną miseczkę i tak zaopatrzeni z Dominikiem poszliśmy podkarmić kotki. Wcześniej nigdy nie zauważałam tych domków ale od dziś będę je regularnie odwiedzać z jedzonkiem i wodą. Dominik mówi, że "pójdziemy z torbami" no ale co ja mam zrobić. Przecież nie zostawię ich tak samych. A poza tym skoro ktoś te domki postawił to też dokarmia-a więc we dwóch jest łatwiej

No i poza tym cieszy mnie bardzo, że moja okolica taka prozwierzęca-przed sklepem, który mam pod samym wejściem do bloku latem zawsze stoi miseczka z wodą