Marcelibu pisze:Ciekawe, kto by był taki goopi, żeby kupić....
Pewnie by mi jeszcze dopłacili, żebym tę fotkę zabrała!

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marcelibu pisze:Ciekawe, kto by był taki goopi, żeby kupić....
Pewnie by mi jeszcze dopłacili, żebym tę fotkę zabrała!
Femka pisze:ewa74 pisze:No dopszeBarszczyk też robię cymes
A ostatnio popełniłam po łódzku - z kaszanką...pyyyycha!
Ewuś, ja Łodzianka z krwi i kości, ale żeby biały barszcz z kaszanką?![]()
nigdy nie słyszałam
Femka pisze:Dorota pisze:Hm...
Jaki?
Zirael napisała, że nie jest już takim ostatnim wnukiem
zaczynamy się zakręcać Norwidem
biedny wieszcz
ewa74 pisze:Zirael pisze:o, Femko, to, to, to! Słuszna uwaga! Wy sobie kącik kulinarny urządzacie, a mnie rodzina nie chce zamrozić botwinki na grudzień.
Hm...miałam wczorajmniam....... może następnym razem Ci zamrozić? Wpadniesz przy okazji po odbiór i tyle
ewa74 pisze: Babcia mnie nauczyła, a pochodziła z podłódzkiej wsi zabitej dechamiTylko że właśnie taki barszcz to już chyba rzadkość wielka....
a robisz tak: zwykły, biały barszcz na zakwasie, z karotflamyi do tego kaszaneczka bez flaka, coby ładnie zupkę zagęściła. Spróbuj kiedyś
Zirael pisze:ewa74 pisze:Zirael pisze:o, Femko, to, to, to! Słuszna uwaga! Wy sobie kącik kulinarny urządzacie, a mnie rodzina nie chce zamrozić botwinki na grudzień.
Hm...miałam wczorajmniam....... może następnym razem Ci zamrozić? Wpadniesz przy okazji po odbiór i tyle
Leżącego się nie kopie! A ja nie dość, że leżąca, to jeszcze głodna, a ta mnie botwinką ...
ewa74 pisze:Zirael pisze:ewa74 pisze:Zirael pisze:o, Femko, to, to, to! Słuszna uwaga! Wy sobie kącik kulinarny urządzacie, a mnie rodzina nie chce zamrozić botwinki na grudzień.
Leżącego się nie kopie! A ja nie dość, że leżąca, to jeszcze głodna, a ta mnie botwinką ...
ciesz się że nie grochówkąPrzeca mówie że mogę zamrozić dla ciebie
![]()
P.S. Botwinka była z jajeczkiem na twardo
Zirael pisze:ewa74 pisze: Babcia mnie nauczyła, a pochodziła z podłódzkiej wsi zabitej dechamiTylko że właśnie taki barszcz to już chyba rzadkość wielka....
a robisz tak: zwykły, biały barszcz na zakwasie, z karotflamyi do tego kaszaneczka bez flaka, coby ładnie zupkę zagęściła. Spróbuj kiedyś
![]()
pierwsze słyszę
u mnie się kolorystcznie zapodaje - biały barszczyk na białej kiełbasie
ewa74 pisze:No kurcze nie wymyśliłam sobie tegoNa Bałutach i Marysinie tak się jadało kiedyś
![]()
Zirael pisze:jak to z jajeczkiem?a po co bowince jajeczko?
mam zamrożoną na czarną godzinę nagą pierś z polskiego indyka, idę na nią popatrzeć
Femka pisze:ewa74 pisze:No kurcze nie wymyśliłam sobie tegoNa Bałutach i Marysinie tak się jadało kiedyś
![]()
potwierdzam
Bałuty to zawsze było miasto w mieście
Zirael pisze:Bałuty potwierdzam![]()
Ewo, zwyczaje masz ekstraordynaryjne! Patent z kaszanką sprzedam mojej Mamie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Hana, haneul7, muza_51 i 863 gości