znalazłam w necie olej z wiesiołka, ale tylko w kapsułkach, a ciekawa jestem czy można go kupić w buteleczce
zajrze w poniedziałek do sklepu herbapolu, bo mam taki po drodze do pracy i zapytam.
buziaki i miłęgo weekendu
Irenka
Moderator: Moderatorzy
Tinka07 pisze:Akineko, a jakie kroplówki dostaje Bizu? Mam nadzieję, że bez potasu, bo wyniki były w końcu maja podwyższone. Najlepsze byłoby NaCl. W płynie Ringera np. jest potas w płynie wieloelektrolitowym zresztą chyba też.
Tinka07 pisze:Zrobiłabym chyba porządne badania moczu, bo hiperkalemia mogłaby ewentualnie wskazywać na jakieś problemy z drogami moczowymi, tym bardziej, że Bizu nie siusia do kuwety. Nie wiem, czy rzeczywiście dobrze myślę, ale przy każdej zmianie w zachowaniu, związanej z siusianiem poza kuwetę, przychodzi mi na myśl układ moczowy. Za dużo potasu we krwi nie jest dobre dla serducha.
Tinka07 pisze:Trochę niepokoją mnie też wyniki wątrobowe Bizutka.
Tinka07 pisze:Bizu od kilku miesięcy waży 1,7 kg. Kupki są luźne. Czy są też duże? Może ma to jakiś związek z zewnątrzwydzielniczą niewydolnością trzustki? Zrobiłabym badania specjalistyczne, pozwalające wykluczyć tę przyczynę (badania kału lub test TLI, ale koniecznie z oznaczeniem witaminy B12 i kwasu foliowego). Test TLI robi w Warszawie Laboklin.
Tinka07 pisze:Często zdarza się niestety, że im więcej insuliny, tym gorsze wyniki. Pani wet chyba jeszcze o takim zjawisku nie słyszała, więc uparcie zaleca zwiększenie dawki.
Czy masz jakąś aktualną krzywą cukrową?
Tinka07 pisze:Ornipural 1ml
Cocarboxylasum 1amp
Intravit 1ml
Lincospectin 0,4ml
Proszę napisz mi, na co to wszystko?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości