Czarny romantyk o temperamencie pantery ma dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 26, 2008 22:41

moje indiańskie maleństwo z pióropuszem na pyszczku ma na imię Chayenne (czyli po prostu Czejen). Jest straszną gadułką i mruczaskiem :1luvu:. Już dawno się zaaklimatyzowała i zakumplowała z moimi psami (ciągle je testuje czy przy którymś pacnięciu łapką zaczną się wreszcie z nią bawić albo chociaż zrobią coś więcej niż tylko przestaną na chwilę chrapać). Akcje wąchania się nosek w nosek są przesłodkie a obwąchując psie syrki odnalazła psie łaskotki. Niestety kocia starszyzna jeszcze jej nie pokochała - mała się strasznie narzuca ze swoją przyjaźnią więc Rezydentka Pierwsza albo przed nią zwiewa albo syczy by maleństwo przestało ją szpiegować i zaczepiać. Na razie dom jest podzielony: mój pokój to terytorium Chayenne a reszta domu należy do starszyzny, która nie chce z nami spać w jednym pokoju, ale przychodzi do nas na przeszpiegi (z każdym dniem coraz dłuższe). Jak mała zajmie się zabawą to sytuacja się odwraca - to starszyzna jest zaaferowana szpiegowaniem. Dziewczyny potrzebują jeszcze czasu.

mój mały bąbelek coś za bardzo mi kichał, więc byłyśmy wczoraj na "przeglądzie" u weta - było odrobaczonko i zastrzyk na wzmocnienie (dostałyśmy 2 zastrzyki "na wynos" więc trochę mam cykora bo mam praktykę tylko na psach a ten bąbelek ma takie małe udko 8O no ale najwyższa pora bym się przekwalifikowała z psiary na psiokociarę). Jak wszystko pójdzie dobrze to robimy szczepienia w przyszłym tygodniu.

Byłam wczoraj oddać adze-lodge transporterek. Wzięłam aparat ale mimo szczerych chęci ani Małgoś ani nowy czarnulek nie chcieli ze mną gadać więc z narzucania się adze-lodge nic mi nie wyszło :evil:
Obrazek

malaria

Od: Nie maja 11, 2008 18:05

Post » Nie cze 29, 2008 23:19

Mewciu wracaj na górę!!!

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon cze 30, 2008 8:06

I co? Jakieś telefony chociaż były?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto lip 01, 2008 10:38

Podniosę Lalę i Mewę-Malgośkę
i nowego diabełka :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto lip 01, 2008 15:14

o Lalę i Małgośkę nikt nie pyta :crying: :crying:
mam kłopot z Lalą: w domu jest nieco napięta atmosfera, nie ma krzyków i aktów agresji, ale napięcie wisi w powietrzu- Lala jest w mega panice, próbuje się chować, panicznie się boi, na nasz widok ucieka, a jednocześnie chowa się za nami...
jak ja ją wydam jak ona taki nerwus :?: :?:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Wto lip 01, 2008 15:17

mały czarny to Karol junior junior potocznie zwany dżuniorem dżuniorem :lol: :wink:
młody nam chorował i niepokoił, bo nie za bardzo chciał jeść, teraz ma się całkiem nieźle i dokazuje z Małgośką
spokojne czasy odeszły w siną dal :wink:
szuka domu, jest w pełni oswojony i kuwetkowy,
zaszczepiony id odrobaczony, mam nadzieje, że zdjęcia będą niedługo
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Post » Wto lip 01, 2008 21:53

To czekamu na fotki kociastych :)

gosiaa

Post » Śro lip 02, 2008 21:27

Podrzucę. Małgoś do domu chyba już czas się zmywać :wink:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Sob lip 05, 2008 20:32

Małgoś do góry
Obrazek

malaria

Od: Nie maja 11, 2008 18:05

Post » Wto lip 08, 2008 11:36

Dawno nie zaglądałm - a tu wieści o Karolku :wink:
I Małgosi, i jemu chyba już pora na swoje :?:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto lip 08, 2008 14:01

Karol junior junior buszuje z Małgośką :D dają czadu strasznie o nieziemskich porach :wink: moim zdaniem to świetny team :wink:
fajnie byłoby gdyby był wspólny dom, ale takie cuda się chyba nie zdarzają :roll:

zapadła też wielka decyzja
LALA zostaje z nami, żaden dom nie był zainteresowany kotem po próbie ujrzenia go, zawsze uciekała :(
wiemy, że dla niej każda zmiana miejsca byłaby ogromnym stresem, więc nie ma co kota męczyć, ona jest pierdołka i strachulec :(

aga-lodge

Post » Wto lip 08, 2008 15:00

Wielka decyzja.
Gratuluję Lali dobrego domu :ok:

kalewala

Post » Śro lip 09, 2008 14:24

Lala ale Ci się super domek trafił, dopięła dziewczyna swego, może teraz, jak już zapadła decyzja Lala sie odmieni :)

gosiaa

Post » Pon lip 14, 2008 8:09

Jak koty po weekendzie?

kalewala

Post » Pon lip 14, 2008 18:11

nie było nas parę dni
nasze koty stęsknione bardzo 8O chodzą za nami sprawdzają czy jesteśmy :D
Karol nam zdziczał :twisted: zaczynamy od początku 8) Karol nawet zdjęcia nie ma :twisted: ale nadrobimy to
Małgośka oczywiście jak zawsze cała szczęśliwa, ma już wstępnie zaklepany dom do którego pójdzie ok 5 sierpnia

Lala stęskniona dotyku, przez te parę dni kiedy nas nie było ona biedna tylko przemykała, karmiciele jej nie widzieli tylko metodą "macanego" sprawdzali czy jest

aga-lodge

[poprzednia][następna]