Rysiek, Mefisto, Nikita i Rudi :-) I kosmitka Nora ;-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 24, 2008 9:21

Wczoraj Rudi dostał ostatni zastrzyk - tym samym zakończyliśmy terapię antybiotykową. Jest znacznie lepiej, niż było, jak Rudiego przywiozłam, główka już mu tak nie lata i kocio nie zatacza się. Nadal nie wskakuje nigdzie i nie wiem, czy kiedyś będzie, bo chyba nie wie, jak... ale to akurat zaleta :wink:

Z Ryśkiem się piorą tradycyjnie już po łebkach... jak się mijają, to jeden drugiemu musi łapą przywalić... Nie wiem, czy będzie z tego kiedykolwiek wielka przyjaźń, ale jest już przynajmniej względny spokój :wink:

Staram się oduczyć Rudika gryzienia, bo ciągle mnie łapie zębami za ręce, nogi... Wtedy w ruch idzie spryskiwacz, ale to Rudiego nie za bardzo odstrasza... Mam nadzieję, że mu to jednak przejdzie, w końcu na razie młody on jest...

Rudi odkrył, do czego służy łóżko i kołdra na nim... :wink: Wyleguje się, jak jakiś król, takie pozy przybiera, że umrzeć można ze śmiechu :lol:

Pozdrawiamy Wszystkich,
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto cze 24, 2008 10:37

ewaw pisze:(...)
Staram się oduczyć Rudika gryzienia, bo ciągle mnie łapie zębami za ręce, nogi... Wtedy w ruch idzie spryskiwacz, ale to Rudiego nie za bardzo odstrasza... Mam nadzieję, że mu to jednak przejdzie, w końcu na razie młody on jest...

W każdym razie będzie najczyściejszym kotem w Warszawie - codziennie prysznic :)

Rudi odkrył, do czego służy łóżko i kołdra na nim... :wink: Wyleguje się, jak jakiś król, takie pozy przybiera, że umrzeć można ze śmiechu :lol:

A będą zdjęcia? Też bym sie pośmiał :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto cze 24, 2008 10:44

Wojtek pisze:

A będą zdjęcia? Też bym sie pośmiał :)

ja też :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto cze 24, 2008 10:53

Obiecuję się zaczaić z aparatem :lol:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Czw cze 26, 2008 11:43

melduje sie w watku coby wiesci o Rudim mi nie umknely! :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw cze 26, 2008 12:00

Etka pisze:melduje sie w watku coby wiesci o Rudim mi nie umknely! :D

Witamy, witamy!!! :D :D :D
Obrazek

ewaw

Post » Czw cze 26, 2008 13:54

Ja też się melduję :)

Acha, pisałaś na dwa wątki, to się napisałaś.
Przynajmniej poznam wszystkie Twoje ogonki :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw cze 26, 2008 14:06

Nelly pisze:Ja też się melduję :)

Przynajmniej poznam wszystkie Twoje ogonki :)

Wszystkie moje 4 ogonki serdecznie witają :D :cat3: :kotek: :catmilk: :kitty:
Obrazek

ewaw

Post » Czw cze 26, 2008 18:25

melduję się, głaski dla Fitusia i wszystkich kociastych!
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Czw cze 26, 2008 22:36

Muszę doczytać całość :D
Jak tam gryzoń? :wink:
Maurycy dostał przydomek Piraniuszek i Gryzencjusz.

Ale wiesz co, postanowiłam, że będę go oduczała. A co. Spróbować można, na naukę nigdy nie jest za późno :wink: Tylko jak :placz:
Na początek, przerwana zabawa, głaskanie - natychmiast! I ostre - nie wolno! Tylko, czy ja wytrzymam? To jest pytanie :)

Nelly

Post » Pt cze 27, 2008 9:14

Nelly pisze:Jak tam gryzoń? :wink:
Maurycy dostał przydomek Piraniuszek i Gryzencjusz.

Ale wiesz co, postanowiłam, że będę go oduczała. A co. Spróbować można, na naukę nigdy nie jest za późno :wink: Tylko jak :placz:
Na początek, przerwana zabawa, głaskanie - natychmiast! I ostre - nie wolno! Tylko, czy ja wytrzymam? To jest pytanie :)

Gryzoń jest strasznym żarłokiem. Przebił w tym względzie nawet Nikitkę, która do tej pory jadła najwięcej ze wszystkich. Rudi chodzi za mną i woła "JEŚĆ!!!!!!!!!!!", a jak zaczynam szykować miseczki, to już dosłownie jest koncert :wink: Rzuca się na michę tak, jakby z tydzień nic nie jadł. Wyjada ze swojej, a potem z 3 pozostałych. Ostatnio dorwał w kuchni opakowanie po suchym i rzucił się na nie, jak wygłodniały wilk...
Rysio i Mefisio zawsze byli niejadkami. Ich interesuje tylko sosik... reszte zostawiają. Rysiek jest największym niejadkiem, muszę go na siłę stawiać do miski i przeważnie nie jest w ogóle zainteresowany... Martwię się tym trochę, bo on chyba jest za chudy, naprawdę można mu wszystkie kręgi policzyć w kregosłupie... :?

Rudi gryzie nadal i nic na to na razie nie pomaga :? Ma przydomek GRYZIEL :wink: Mówię mu, że tak się z kotem nie będę bawić i że nikt go nie będzie lubił, jak będzie gryzł - bo pozostałe 3 też podgryza. Nikita i Mefiś wieją przed nim np na parapet, bo Rudi nigdzie wyżej nie wskoczy... A Rysio się odgryza, przeważnie skutecznie...

Rudi chętnie by sobie też wyszedł na spacerek :wink: Jak widzi kogoś w przedsionku, to pierwszy jest pod drzwiami i miauczy. Nie można spokojnie wyjść, bo pcha się między nogami na klatkę. No cóż, większość swego dotychczasowego życia spędził na wolności... Oczywiście żadnego wychodzenia, ja jestem przeciwko, tym bardziej, że Rudi nie słyszy i zaraz by wleciał pod jakiś samochód!
Obrazek

ewaw

Post » Pt cze 27, 2008 11:04

Hej, hej! Ja tez melduje sie na watku- z duza przyjemnoscia!!!!!!!!!!!!!
A kotki, ktore cierpialy głod zazwyczaj zostaja żarloczkami... Ciagle sie łudze, ze to z czasem przechodzi. Taaak, łudze sie tak juz pare lat :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 27, 2008 11:14

Nigdzie GRYZIELA nie wypuszczaj. Przyzwyczai się do życia w niewoli. Podobno.
Co do jedzenia, wiesz, są dwie możliwości. Albo się rozkaprysi z jedeniem po czasie i już nie będzie tak się rzucał na nie, albo już taki zostanie :lol:
Obie fajne. Lubię, jak kot się z wszystkożera przekształca w wybredzioszka :lol: Widać, jak mu dobrobyt uderzył do głowy :wink: I jak ma dobrze teraz.
Druga alternatywa też mnie rozczula, jak jest taki głodomór :D i z taką przyjemnością je. Miło patrzeć :D
No bo koty w ogóle są kofane, co nie? :)

Nelly

Post » Pt cze 27, 2008 11:16

jerzykowka pisze:A kotki, ktore cierpialy głod zazwyczaj zostaja żarloczkami...:

No, bardzo często :D

Nelly

Post » Pt cze 27, 2008 11:20

jerzykowka pisze:Hej, hej! Ja tez melduje sie na watku- z duza przyjemnoscia!!!!!!!!!!!!!

Witamy serdecznie :D :kitty:

No cóż, najwyżej Rudi zostanie żarłokiem i przystąpi do klubu Brzusiów, w którym zreszta moje pozostałe koty też już są, ale tylko Mefiś jako "brzuś", a reszta jako "sympatycy". Z Rysia-chudzielca to raczej już brzusia nie będzie, ale Nikita od sterylki sporo się zaokrągliła... robi się taka kluseczka...
Obrazek

ewaw

[poprzednia][następna]