Chełm k/Lublina, czyli o kotach z Koszarowej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 25, 2008 19:16

No ja mam nadzieję, że uda się odratować kociaki i ktoś je do siebie weźmie... :( I nie wiedziałam, że z kotką jest aż tak źle. Biedaczka... ;(

Filemona

Od: Śro cze 04, 2008 18:20

Post » Śro cze 25, 2008 20:09

Obrazek
najgorsze oczka :(

Obrazek
ten siwo-srebrny srednie oczka
Obrazek

Obrazek
tri-panienka najlepsze oczka (zaczyna broic :) )

Obrazek

tri-panna sie najadla (wyjadla mamci z miski troche), potem pospala, potem wstala, zwrocila to co zjadla i.. poszla bawic sie kratka od transporterka...

mama007

Od: Czw lut 17, 2005 14:43

Post » Śro cze 25, 2008 20:37

Ludzie, obudźcie się! My naprawdę potrzebujemy pomocy, żeby jakoś odratować te koty i zacząć sterylki... :(

Filemona

Post » Śro cze 25, 2008 21:35

Zajrzałam na wątek , bo lubelskie ...a tu okazuje się , że mnie wywoływali ....... :oops:
Nic nie wiem żeby ktoś z Chełma dzwonił z interwencją, zwłaszcza "kocią" , ale jutro się dopytam .....

U nas, w SdZ niestety ogromny problem finansowy :(
Brak funduszy na cokolwiek ..... nie ma na paliwo żeby pojechać na interwencje .....ja jeżdzę na swoim paliwie ....
U nas - w lubelskim ....ludzie nie mają na życie .....a co mówić na wspomaganie organizacji prozwierzęcej :(

Te koty trzeba przede wszystkim powycinać .......
Spróbuję coś załatwić .....ale kotś z Chełma musiałby jakoś wyłapywać te koty , niestety najlepiej jak najwiecej naraz ........:(
Spróbowałabym kilka chociaż talonów na sterylki w Lublinie załatwić i pobyt kotów 8 dni po zabiegach

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro cze 25, 2008 21:40

Tiger_ pisze:Zajrzałam na wątek , bo lubelskie ...a tu okazuje się , że mnie wywoływali ....... :oops:
Nic nie wiem żeby ktoś z Chełma dzwonił z interwencją, zwłaszcza "kocią" , ale jutro się dopytam .....

U nas, w SdZ niestety ogromny problem finansowy :(
Brak funduszy na cokolwiek ..... nie ma na paliwo żeby pojechać na interwencje .....ja jeżdzę na swoim paliwie ....
U nas - w lubelskim ....ludzie nie mają na życie .....a co mówić na wspomaganie organizacji prozwierzęcej :(

Te koty trzeba przede wszystkim powycinać .......
Spróbuję coś załatwić .....ale kotś z Chełma musiałby jakoś wyłapywać te koty , niestety najlepiej jak najwiecej naraz ........:(
Spróbowałabym kilka chociaż talonów na sterylki w Lublinie załatwić i pobyt kotów 8 dni po zabiegach

Gosia, ja tylko Ciebie z ww instytucji znam, wiec pytam... odezwij sie na gg to napisze Ci do kogo bezposrednio ten czlowiek dzwonil (podal nazwisko)...
u nas jest ze wszystkim ciezko :( finanse, czas, LUDZIE - przede wszystkim nie ma nawet chetnych do pomocy, sama zreszta wiesz.

a propos zarobkow, rzowoju itp to chelm to taki hmmmm mega-zadupny-lublin. tu by pasowal taki jeden ktory mowil ze nic nie bedzie.
bo tu nic prawie nie ma!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

mama007

Post » Śro cze 25, 2008 22:07

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

odpukac w niemalowane, ale wyglada na to z bedzie lepiej... :))

mama007

Post » Czw cze 26, 2008 4:17

Tiger - jesli dalabys rade zdobyc talony to daj znac, w ciagu nastepnych 2 tygodni jestem dyspozycyjna po pracy, wiec moge pomoc. potem mnie nie bedzie :( a w sierpniu nie mam pojecia co i gdzie bede

kotka przywitala mnie glosnym miauczeniem i chciala dac dyla z lazienki :) a potem rzucila sie na jedzenie :) oczy maluchow lepiej - tylko jeden mial zaklejone oba oczka na tyle, ze nie mogl ich otworzyc

mama007

Post » Czw cze 26, 2008 8:28

Melduję się do pomocy.
Aga mogę pomóc finansowo ... karma, żwirek. Daj znać.

Oczy faktycznie dużo lepsze, zobaczysz będzie z nimi dobrze

Dziewczyno o której Ty wstajesz 8O
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw cze 26, 2008 9:03

Amika6 pisze:Melduję się do pomocy.
Aga mogę pomóc finansowo ... karma, żwirek. Daj znać.

Ania, pomoc jedzeniowa jest bardzo potrzebna bardzo :( tym kotom na miejscu ja kupilam wczoraj pare tanszych puszek i wzielam z garazu reszte karmy suchej ktora karmie moje osiedlowce - dzisiaj im to zawioze. to kropla w morzu :(

i trzeba bedzie ciułać na sterylki, bo to teraz najwazniejsze poza kociakami....

a mamuska, ktora jest u mnie je za trzy koty - jak rano weszlam malo mnie nie zjadla. na razie jeszcze mam co jej dac, schody sie zaczna niedlugo jak zostane bez kociego porzadnego zarelka, zeby ja odzywic...

zwir mi sie skonczyl, mam nadzieje ze mi dzisiaj wyplata przyjdzie bo chyba im tam gazety porwe.... :roll:

Amika6 pisze:Oczy faktycznie dużo lepsze, zobaczysz będzie z nimi dobrze

jak zobaczylam wczoraj te slepka to az mi sie serce uratowalo (a Asia ze zdziwieniem podeszla i mowi 'Mamo, one jednak maja oczy!!')

Amika6 pisze:Dziewczyno o której Ty wstajesz 8O

stanowczo za wcześnie :?

mama007

Post » Czw cze 26, 2008 10:05

Wczoraj jak wianowałam moje stadko do DT (Aga wielkie dzieki za Pana A.) znalazłam nowy, super dobrze zaopatrzony sklep (jedzenie z wyższej półki dla małych i dużych, sporo w promocji). Dostałam rabat i dodatkowo drobny upominek dla mamuśki. To koło Tesco, możemy tam się umówić po pracy i zrobić jakieś zakupy, a przy okazji poprosić o wsparcie bezdomniaczków.

Aga wolałabym umawiać się tel. a nie przez neta
Obrazek

Amika6

Post » Czw cze 26, 2008 10:48

No to mam nadzieję, że kociaki znajdą dom, jak polepszy im się z oczkami. :)

Filemona

Post » Czw cze 26, 2008 11:28

Amika6 pisze:Wczoraj jak wianowałam moje stadko do DT (Aga wielkie dzieki za Pana A.) znalazłam nowy, super dobrze zaopatrzony sklep (jedzenie z wyższej półki dla małych i dużych, sporo w promocji). Dostałam rabat i dodatkowo drobny upominek dla mamuśki. To koło Tesco, możemy tam się umówić po pracy i zrobić jakieś zakupy, a przy okazji poprosić o wsparcie bezdomniaczków.

Aga wolałabym umawiać się tel. a nie przez neta

wiem gdzie to jest. mozemy sie tam spotkac.

wiem Ania, tylko ja do 15tej nie zawsze moge rozmawiac, wiesz jak to jest jak szef nad glowa wisi... :roll:

mama007

Post » Czw cze 26, 2008 13:29

[quote="mama007

wiem Ania, tylko ja do 15tej nie zawsze moge rozmawiac, wiesz jak to jest jak szef nad glowa wisi... :roll: [/quote]

A do kibelka nie wychodzisz :D możesz stamtąd :twisted:
Ostatnio edytowano Czw cze 26, 2008 13:30 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Czw cze 26, 2008 13:30

Podnoszę wątek. :)

Filemona

Post » Czw cze 26, 2008 13:38

Amika6 pisze:
A do kibelka nie wychodzisz :D możesz stamtąd :twisted:

z kibelka sie niesie do glownej, bo ma gabinet obok :evil:

Ania jesli pasuje Ci dzisiaj kolo 16-tej to daj znac na tel, umowimy sie pod tym tesco :)

Filemonko do zobaczenia po 15tej :wink:

mama007

[poprzednia][następna]