Z pamiętniczka karmicielki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 24, 2008 18:42

Nujazz pisze:Mam sporo rzeczy, które można by przeznaczyć na bazarek (ksiażki, firmowe ubrania, kosmetyki). Tylko nie mam czasu się tym zajmować..mogłabym je np przekazać Tobie Jolu, albo którejś z koleżanek, która ma więcej czasu i chęci :) Co Ty/ Wy na to?

Nujazz, mogę Ci tylko znów bardzo podziękować :aniolek:

Problem może być z przekazaniem fantów, ale moze coś da się wymyślić. (Dobrze, że nie napisałaś o tym dziś przed południem, bo wtedy pewien Forumowicz by mnie przeklął :wink: Już i tak dzięki mnie miał dziś bardzo urozmaicony pobyt w Stolicy :?)

U maluchów nie widzę żadnej poprawy... Dostały u weta lincospectin, zastrzyk bodźcowy i witaminowy, teraz sama im robię zastrzyki z antybiotykiem. I gentamycyna do oczu. I nic, a nawet gorzej, bo Trybulce też już zaczęły łzawić oczka. Jutro kupię polecaną przez jul-kota betadynę (byłam dziś w aptece i... zapomniałam nazwy).

Czarnulek cały czas oddycha pyszczkiem i wygląda tak jak wczoraj:

Obrazek

Usmarkany Delegat nie przejmuje się swym stanem:
Obrazek

Pipinka jeszcze trochę świszczy.

Zając dalej udaje zakichanego, ale jakby już z mniejszym entuzjazmem.
No cóż, łykanie dużych kapsułek nie jest przyjemne :wink:

---

jola.goc

Od: Śro mar 31, 2004 13:25

Post » Wto cze 24, 2008 18:46

jola.goc pisze:
(Dobrze, że nie napisałaś o tym dziś przed południem, bo wtedy pewien Forumowicz by mnie przeklął :wink: Już i tak dzięki mnie miał dziś bardzo urozmaicony pobyt w Stolicy :?

---

Kto wie Jolu , skoro ten forumowicz był w Warszawie to chyba nie sprawiło by mu problemu wzięcie jeszcze czegoś dla Ciebie :wink:
Ostatnio edytowano Śro cze 25, 2008 19:36 przez bubor, łącznie edytowano 2 razy

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto cze 24, 2008 18:52

Biedny ten czarnulek :( Oby szybko wrócił do formy.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Wto cze 24, 2008 18:54

My tu gadu gadu a tu temu zacnemu wątkowi stuknęła seteczka :D :D :D .

bubor

Post » Wto cze 24, 2008 18:57

Proponuję ustalić z kotami :regulamin: ,że nowa seteczka ma być bez glutów,smarków,operacji i innych atrakcji :roll:
Zdrowia koteczki.Zdrowia Jolu!

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Wto cze 24, 2008 18:59

bubor pisze:Kto wie Jolu , skoro ten forumowicz był w Warszawie to chyba nie sprawiło by mu problemu wzięcie jeszcze czegoś dla Ciebie :wink:

Cieszę, że już dotarłeś do domu, Buborku :D

Naprawdę nie sprawiłoby Ci to problemu?

Hmm.... w takim razie...
może następnym razem? :wink: :lol:

--

jola.goc

Post » Wto cze 24, 2008 19:04

MaybeXX, dziękujemy - i za życzenia, i jeszcze raz za wpłatę (już doszła, miałam pisać pw).

bubor pisze:My tu gadu gadu a tu temu zacnemu wątkowi stuknęła seteczka :D :D :D .

No właśnie :strach: Teraz nas zamkną.

Buborku, skróć proszę cytat, może dzięki temu starczy tej strony na dłużej :wink:

W ogóle nic już nie piszmy lepiej :?

---

jola.goc

Post » Wto cze 24, 2008 20:10

To ja czekam na jakies ustalenia :) Ewentualnie moge wyslac paczke kurierem z pracy, po preferencyjnej cenie, ale zawsze te kaske moglabym wlozyc do koperty na kieszonkowe dla Zajaca ;) Jesli zapadna jakies rozstrzygniecia, poprosze pw.

p.s. mam tez karme dla kociat do oddania, Hillsa i RC o ile dobrze pamietam.

Nujazz

Od: Sob paź 20, 2007 14:45

Post » Śro cze 25, 2008 1:56

Witaj Jolu,
Antybiotyk nie działa tak od razu, musisz trochę poczekać. Tymczasem mogę coś poradzić dla zasmarkanych kotów. Ja u siebie zakrapiam takim do nosków sulfarinol, którym kiedyś sobie wyleczyłem zatoki. Dodatkowo naświetlam i trochę rozgrzewam czoło i nosek żarówką z takiej odległości, żeby na dłoni odczuwać delikatne ciepło i kota nie oparzyć. Kilka razy dziennie po dziesięć minut. To taki odpowiednik solluxu dla ludzi. Do oczek używaj też betadynę, roztwór powinien mieć kolor herbaty. Jest nietrwały, kiedy zblednie, trzeba zrobić nowy. Betadynę zakrapla się na dziesięć minut lub więcej przed antybiotykiem.
Pozdrawiam, Juliusz.

jul-kot

Od: Wto sty 27, 2004 18:10

Post » Śro cze 25, 2008 20:23

Dziś, dzięki niezawodnemu Buborowi, dotarła do mnie karma - dużo karmy! - od jul-kota, i piękny dywan od Marty Chruściel :D

Jul-kocie - dziękuję! :1luvu:
Marto - dziękuję! :1luvu:
Buborze - dziękuję! :1luvu:

---

jola.goc

Post » Śro cze 25, 2008 21:01

Hmmm
zdrowiejcie maluchy
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro cze 25, 2008 21:42

Podsyłam wieczorową porą fotki najpiękniejszej szylkretki jaką do tej pory widziałem ( poza Kropcią oczywiście :wink: ) oraz jej rodzeństwa , mamy Pipinki i dwóch czarnych futerek którym bardzo spodobał sie nowy dywan :wink:
Prążki na jej łapkach i pod szyjką są niesamowite 8O , prawie pomarańczowe :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bubor

Post » Czw cze 26, 2008 10:55

Buborku, dziękuję za piękną fotorelację! Wreszcie jakieś ładne zdjęcia w tym wątku :D

Szkoda tylko, że małe obiekty nie były w dobrej formie...
U nich niestety bez zmian. Czarnulek praktycznie nie nie widzi na jedno oko i nie chciał już wczoraj jeść.
Karmię go przez strzykawkę convalescensem.
Martwię się o niego...

---
Ostatnio edytowano Czw cze 26, 2008 11:16 przez jola.goc, łącznie edytowano 1 raz

jola.goc

Post » Czw cze 26, 2008 11:00

Obawiam się, że gentamycyna jest za słaba.

Takie oczy dobrze się leczą zestawem difadol - braunol (betadyna) - tobrosopt albo floksal. Dwa - trzy razy dziesięć, zakraplanie w tej kolejności co 10 minut. Warto działać szybko, żeby nie zostały jakieś zmiany na oczkach.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw cze 26, 2008 22:36

Jolu daj znać co słychać :|

myshka

Od: Wto wrz 11, 2007 21:24

[poprzednia][następna]