BURASEK USZAMI NIETOPERZA już w Lublinie! SZUKA DOMKU!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 21, 2008 18:24

pixie65 pisze:
Anda pisze:Hypericum Perforatum?

Właśnie :wink:
Myślałam też o innym preparacie...Discus compositum...

Ale przy tym Traumheel??
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob cze 21, 2008 18:41

To może ja przedstawię wydatki.
W skarpeteczce Kotoperz ma 150 zł, dzieki ruru :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Pobyt w lecznicy kosztował 122 zł, dzięki pewnemu :aniolek: nie musimy się teraz martwić o jego spłacenie , Nifuroksazyd kosztował 10 zł, więc Kotoperzyna ma w skarpeteczce 140 zł :lol: i na pewno starczy na poniedziałkową wizytę u dr Zięby a potem na leki coś będzie lub ewentualnie karmę.
Obrazek

ewa13

Od: Czw wrz 06, 2007 22:36

Post » Sob cze 21, 2008 19:17

Anda pisze:
pixie65 pisze:
Anda pisze:Hypericum Perforatum?

Właśnie :wink:
Myślałam też o innym preparacie...Discus compositum...

Ale przy tym Traumheel??

Traumeel to nawet mam - ostatnio podawałam Grzywce.

Tylko nie wiem, co Ewa13 na to :?: :wink:

Ewa13 :!: Co Ty na to?

:D
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob cze 21, 2008 19:19

ewa13 pisze:na pewno starczy na poniedziałkową wizytę u dr Zięby a potem na leki coś będzie lub ewentualnie karmę.

Ja bym się w tej chwili ewentualnymi lekami nie przejmowała a na wizytę u Zięby wystarczy. Obstawiam zakup karmy - po Intestinalu Kotoperek nie ma biegunki.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob cze 21, 2008 19:49

pixie65 pisze:Traumeel to nawet mam - ostatnio podawałam Grzywce.

Tylko nie wiem, co Ewa13 na to :?: :wink:

Ewa13 :!: Co Ty na to?

:D

Chodzi Ci o Traumeel S? Taki na urazy? To i ja to mam, moja kocica dostawała. Nawet dużo jeszcze zostało.
Można podać, czemu nie, w koncu zaszkodzić nie powinno. Co prawda kotkę leczę homeo, ale żeby pomogło na układ nerwowy to aż tak daleko moja wiara nie sięga w homeopatię :) Ale można spróbować, czemu nie, jak nie pomoże to i nie zaszkodzi (chyba)

Po biegunce nie ma śladu, doktor radził spróbować po skończeniu Intestinala powoli wprowadzić zwykłą karmę żeby się przekonać czy biegunka wróci, to zobaczymy.

Z tą biegunką to było tak, że wieczorem koty dostały Orijena i Kotoperz miał ładną kupkę, rano zjadł śniadanie i zrobił ładny bobek a po kilku minutach nagle biegunka, może ja mu za dużo dałam? On taki łakomy jest.
Obrazek

ewa13

Post » Sob cze 21, 2008 20:51

ewa13 pisze:Chodzi Ci o Traumeel S? Taki na urazy? To i ja to mam, moja kocica dostawała. Nawet dużo jeszcze zostało.
Można podać, czemu nie, w koncu zaszkodzić nie powinno.

To świetnie, o ten właśnie preparat chodzi.
Zacznij mu podawać jak najszybciej. Cudu nie będzie, ale może chociaż trochę się poprawi.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob cze 21, 2008 21:08

Ale się ciotki wzięły za Kotoperzyka
Zaraz będzie jak ten rydz
a traumeel dobry
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob cze 21, 2008 21:08

pixie65 pisze:
ewa13 pisze:Chodzi Ci o Traumeel S? Taki na urazy? To i ja to mam, moja kocica dostawała. Nawet dużo jeszcze zostało.
Można podać, czemu nie, w koncu zaszkodzić nie powinno.

To świetnie, o ten właśnie preparat chodzi.
Zacznij mu podawać jak najszybciej. Cudu nie będzie, ale może chociaż trochę się poprawi.

Hmm, a jak to dawkować?
Jedna kotka brała 1/2 tabletki 3 razy dziennie a druga 1 tabletkę 3 razy dziennie, a jemu to nie mam pojęcia jak dawać
Obrazek

ewa13

Post » Sob cze 21, 2008 21:13

Możesz mu dawać 2 x 1/2 tabletki albo 1 tabletkę w całości dziennie.
Lepiej jest dzielić dawkę, ale jeśli miałoby to być dla Was kłopotliwe - dawaj raz dziennie.
W poniedziałek postaram się dostarczyć Hypericum.
Z Discusem też nie będzie problemu - gdzieś chyba pisałaś, że robiłaś zastrzyki, czy coś mi się pomerdało? :)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob cze 21, 2008 21:17

To podzielę , to żaden problem.
Zastrzyki owszem robiłam, ale jak są do wyboru tabletki to lepiej tabletki.
Przy zastrzykach trzęsą mi się ręce i niewykluczone że kot będzie potrzebował pomocy lekarskiej kolejnej... :?
Także dla dobra Kotoperzyny- lepiej tabletki
Obrazek

ewa13

Post » Sob cze 21, 2008 21:27

ewa13 pisze:To podzielę , to żaden problem.
Zastrzyki owszem robiłam, ale jak są do wyboru tabletki to lepiej tabletki.
Przy zastrzykach trzęsą mi się ręce i niewykluczone że kot będzie potrzebował pomocy lekarskiej kolejnej... :?
Także dla dobra Kotoperzyny- lepiej tabletki

OK, OK, OK :D :!:
To na razie Traumeel i Hypericum.
Niestety, Discus w tabletkach występuje tylko w Stanach - z zupełnie dla mnie niezrozumiałego powodu...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob cze 21, 2008 23:27

To szkoda że w Polsce nie ma tabletek :?
Gdyby to była kwestia życia lub śmierci to ja mu zrobię ten zastrzyk, ale jak tylko da się uniknąć to lepiej uniknąć.
Dziś wieczorem dostanie całą tabletkę Traumeelu, a jutro już będę mu dzielić na pół.
Obrazek

ewa13

Post » Nie cze 22, 2008 12:30

ewa13 pisze:To szkoda że w Polsce nie ma tabletek :?
Gdyby to była kwestia życia lub śmierci to ja mu zrobię ten zastrzyk, ale jak tylko da się uniknąć to lepiej uniknąć.
Dziś wieczorem dostanie całą tabletkę Traumeelu, a jutro już będę mu dzielić na pół.

Ewciu :D Pogadamy w poniedziałek - ja się do niedawna też zapierałam, że wżyciuleona nie zrobię kotu kuj...
Trzeba było - to robiłam, a ostatnio samodzielnie (prawie bez trzymanki) robiłam też DzikiemuDzikiemu Grzywce.
Insulinówki są the best :!:
Zapytam w aptece - jeśli uda się kupić 1-2 ampułki "na próbę" to popróbujesz (zastrzyki trzeba byłoby robić tylko 2-3 razy w tygodniu).
Jak uznasz, że nie da rady - trudno, może wymyślimy coś innego.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Nie cze 22, 2008 19:57

No to zobaczymy co z tym lekiem.

Dzisiaj rano Kotoperzyna zostawił urobek elegancko w kuwecie, tylko kawalątek obok ale jak na niego to sukces jest ogromny.

Poza tym podstępnie ukradł mi kanapkę ze śniadania ale zdołałam mu ją zabrać, czyli wyrwać z warczącej paszczy zanim pochłonął ją. To raczej nie jest kot dla kogoś kto nie potrafi odmówić żebrzącemu kotu bo się kot zatuczy raz -dwa... A jęczeć i żebrać o jedzenie to on potrafi :roll: tak samo jak o nie walczyć, ale to akurat świetnie ćwiczy refleks :wink: ugotowanie jedzenia w jego towarzystwie to niezła przeprawa :roll:
Obrazek

ewa13

Post » Nie cze 22, 2008 20:11

ewa13 pisze:No to zobaczymy co z tym lekiem.

Dowiedziałam się, że można podawać dopyszcznie :D
Hypericum injeel też.

ewa13 pisze:Dzisiaj rano Kotoperzyna zostawił urobek elegancko w kuwecie, tylko kawalątek obok ale jak na niego to sukces jest ogromny.

:D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

[poprzednia][następna]