Chełm k/Lublina, czyli o kotach z Koszarowej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 17, 2008 19:11

do gory, moze ktos zainteresowany zajrzy, a ja od razu napisze ze pewnie fundusze jakies trzeba bedzie zbierac na forumie, bo bez tego sie nie obejdzie :(

jestem juz w kontakcie z dziewczyna, ktora dokarmia te koty.

a rudzielec to niestety nie ten ktorego ja wycielam... chyba ze sie przerpowadzil daleeeeekoooooo, w co watpie...

mama007

Od: Czw lut 17, 2005 14:43

Post » Śro cze 18, 2008 18:05

mama007 pisze:XAgaX - uswiadomie dziewczyny osobiscie jak tylko znajde wolna chwile.

i tak na marginesie - rozgrzesz dziewczyny - w chelmie NIE MA zadnego stowarzyszenia zajmujacego sie zwierzetami. ochrona srodowiska i urzad miasta nawet durnej klatki lapki nie chca kupic. od nich niczego sie nie doczekamy. kastracje mam u weta taniej dla bezdomniakow. to taniej mimo wszystko jest jednak bardzo duzo jak dl amnie w tej chwili, a na pewno dla takich 13-latek...

rozgrzeszam :D , na pewno wystawię bazarki jak przyjdzie co do czego, a teraz mam nadzieję, że chociaż hormony bedą podawane- bez tego dokarmianie to niedźwiedzia przysługa, przynajmniej w moim odczuciu.

swoją drogą zaskoczyłaś mnie informacją o ich wieku- niejedna osoba 10 lat starsza pisze/wypowiada się mniej dojrzale :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob cze 21, 2008 11:01

Mama 007, napisałam Ci już e-mail. Bardzo się cieszę, że ktoś z Chełma chce nam pomóc. Sytuację kotów opisałam Ci już w e-mailu. Zaraz wstawię nowe zdjęcia kotów w poście początkowym. A, tak dla wiadomości innych: potrzebna jest pomoce finansowa! Zastanawiali się nawet nad uśpieniem kotów! 8O Nie możemy do tego dopuścić! Pomóżcie, Chełmscy miłośnicy kotów!

swoją drogą zaskoczyłaś mnie informacją o ich wieku- niejedna osoba 10 lat starsza pisze/wypowiada się mniej dojrzale Smile

Aga, nie przesadzaj już tak. ;)

Filemona

Od: Śro cze 04, 2008 18:20

Post » Sob cze 21, 2008 12:22

dziewczyna pisze rozsadnie i konkretnie :)

po niedzieli mysle ze cos zaczniemy dzialac

ponoc pojawily sie nowe kociaki :( jak tylko je zgarne to beda szukac domu (moge przetrzymac u siebie ZA tydzien PRZEZ dwa tygodnie, potem - mogila...)

mama007

Post » Sob cze 21, 2008 20:20

Dobra, to się jeszcze zgadamy na ten temat.

Filemona

Post » Nie cze 22, 2008 1:16

Filemona pisze:
swoją drogą zaskoczyłaś mnie informacją o ich wieku- niejedna osoba 10 lat starsza pisze/wypowiada się mniej dojrzale Smile

Aga, nie przesadzaj już tak. ;)

nie przesadzam o tyle, że pracuję i studiuję z kilkorgiem dwudziestoparolatków, których dojrzałość wiele pozostawia do życzenia ;)

trzymam :ok: za akcje :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie cze 22, 2008 18:35

Aga, no chyba że. ;) Ale ja jakoś nie uważam się za wybitnie dojrzałą w wypowiedziach.

Mama, mam nadzieję, że w jakiś sposób uda nam się pomóc kotom. ^^

Filemona

Post » Wto cze 24, 2008 12:00

Podnoszę temat.

Filemona

Post » Wto cze 24, 2008 16:12

jutro jade ogladac koty....

szczerze mowiac juz sie boje... :roll:

NAPRAWDE POTRZEBUJEMY POMOCY, zeby zajac sie tymi kotami.

czy ktokolwiek moze nam pomoc...?

mama007

Post » Wto cze 24, 2008 19:05

Och, nie bój się... Chociaż cóż... :roll: W najlepszym stanie to one nie są. Teraz jest trochę lepiej, ale naliczyłam ich 13, a tych ludzi po prostu nie stać na zatrzymanie wszystkich. No to do jutra. ;D

Filemona

Post » Wto cze 24, 2008 19:08

a ja jeszcze przed chwila dostalam info z innego zrodla o karmiacej kotce z 3 kociakami, ktora wcale ale to wcale nie boi sie ludzi..... :crying: :crying: :crying:

mama007

Post » Wto cze 24, 2008 19:59

Och, mam nadzieję, że ją ktoś zaadoptuje... Podobnie jak te koty. ;)

Filemona

Post » Śro cze 25, 2008 7:10

do gory

chyba odcieli mi neta w domu :evil: fotorelacji z dzisiaj nie bedzie :?

mama007

Post » Śro cze 25, 2008 9:11

mama007 pisze:
chyba odcieli mi neta w domu :evil: fotorelacji z dzisiaj nie bedzie :?

Jakby co, to wezmę aparat. :) I mam nadzieję, że szybko wróci Ci net.

Filemona

Post » Śro cze 25, 2008 16:09

internet mi wrocil 8)

i na tym koniec dobrych wiadomosci... :(

mam u siebie kotke z trojka maluchow. tylko jednemu kociakowi widac przeswit oczu, pozostala dwojka - krwawa masa :cry: :cry: :cry: zrobie zdjecia i wrzuce do wieczora, ale wyglada naprawde zle

kotka wyglada jak ćwierćkot, ma anemie, jest odwodniona, ma szmery w oskrzelach, wet zalamal rece jak ja zobaczyl...

reszta kotow jest ogolnie w lepszym stanie. widzialma tego podrostka, widzialam tak przepiekna szylkrecie, ze serce sie wyrywa po prostu zeby ja natychmiast zabrac, jest druga kotka z malymi - kotka w duzo lepszym stanie, maluszki mniejsze, ale oczy JESZCZE zdrowe.

nie moglam wziac wszystkich :( wzielam te najgorsze...

nawiasem mowiac wywoluje Tiger do odpowiedzi... (bo tylko ja ze SdZ znam...) - ci panstwo mowili ze od grudnia straz dla zwierzat obiecuje im pomoc :( ci ludzie nie sa zli, naprawde opiekuja sie kotami w miare mozliwosci, nie maja serca ich potopic (kociakow), po wypadku jednego kocura chodzili do weta - ja wiem ze dla nas to normalne, ale to jest starsza kobieta 80-letnia, schorowana i jej syn....

mama007

[poprzednia][następna]