CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ(72 koty) tragiczna sytuacja str.91,

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 12, 2008 11:14

Jeden dzień mnie nie było, czytam i czytam... Dziewczyny, ależ tu się dzieje!!! Jesteście NIE SA MO WI TE :king:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Czw cze 12, 2008 13:00

Anja pisze:chcialam prosic o jakies wiesci o Folku :D

Czuję się wywołana do odpowiedzi 8) Już nadrabiam zaległości :oops:
Folk bardzo lubi małe kotecki a właściwie bardzo lubi się nimi bawić :twisted: Muszę więc bardzo pilnować, żeby nie zagalopował się wtych polowaniach :wink:
Na początku bardzo nieśmiały kotek, teraz też nie lubi być brany na ręce, ale śpi w łożku, przychodzi sie przytulać, głośno miauczy gdy czegoś chce.
Ma specyficzny sposób podchodzenia na głaski...najpierw robi baranka, a potem nurkuje tak, ze do głaskania zostaje tyłeczek :twisted: A jak nikt go nie zacznie głaskać w ciągu 5 s, to wynurza się z czeluści i podgryza, po czym znowu nurkuje itd.. :lol:

Jest pięknym, smukłym kocurkiem. Oczka zrobiły mu sie bursztynowe. Bardzo smutne jest to, że nikt sie nim nigdy nie zainteresował. Napewno nie oddam go nikomu na jedynego kota w domu. On kocha inne koty, uwielbia ich towarzystwo, przytulanie sie i wspólne zabawy.

Z najświeższych wieści :kitty:

Lilith, nasz trikolorka miała dzisiaj gości. Odwiedzili ją ludzie, którzy ją znaleźli i oddali do nas. NIe dawało im to spokoju i całą rodziną przyjechali dzisiaj do CK, aby po wspólnych przemyśleniach zaopiekować się nią już na stałe :) Tak więc Lilith dzisiaj pojedzie już do swojego domku. :dance: :dance2:

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Czw cze 12, 2008 13:04

Adria, pieknie o nim piszesz. Zachwycila mnie jego wysmukla mordka, ktora prezentuje na zdjeciach. Jest naprawde niezwykla. Jego techniki zwrocenia na siebie uwagi sa nie mniej oryginalne, jakna posiadacza mordki przystalo :D.
Wierze, ze znajdzie swoj dom, bo jest wyjatkowy, uroczy i towarzyski, kto by nie pokochal takiego kota 8) .
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Czw cze 12, 2008 13:31

Lilith, nasz trikolorka miała dzisiaj gości. Odwiedzili ją ludzie, którzy ją znaleźli i oddali do nas. NIe dawało im to spokoju i całą rodziną przyjechali dzisiaj do CK, aby po wspólnych przemyśleniach zaopiekować się nią już na stałe Smile Tak więc Lilith dzisiaj pojedzie już do swojego domku. dance dance

Super wieści :dance: :dance2: :dance:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw cze 12, 2008 13:37

Barbara Horz pisze:
Lilith, nasz trikolorka miała dzisiaj gości. Odwiedzili ją ludzie, którzy ją znaleźli i oddali do nas. NIe dawało im to spokoju i całą rodziną przyjechali dzisiaj do CK, aby po wspólnych przemyśleniach zaopiekować się nią już na stałe Smile Tak więc Lilith dzisiaj pojedzie już do swojego domku. dance dance

Super wieści :dance: :dance2: :dance:

Rewelacja :lol: Szczęścia w nowym domku Lilith!

:dance: :dance2: :dance: :dance2:

Almacita

Od: Czw sty 11, 2007 11:18

Post » Czw cze 12, 2008 18:05

:D brawo dla wszystkich :) duzo pozytywnych rzeczy się dzieje!

A my wróciłyśmy od weta. Xena była baaardzo niezadowolona z wszystkiego: z patrzenia w uszka, z mierzenia temperatury, z noszenia na rękach (do wagi) - dosłownie z wszystkiego. Mam nadzieję, że mnie jeszcze lubi :wink:.
Wnioski wetowe są takie: zakraplamy jeszcze uszy dexorylem. Pani Wetka dała stronghold. Mimbla z maluchami dopiero za jakiś czas dostanie. Ale póki co będziemy dawać oridermyl.
Nie robiłyśmy usg, bo wetka założyła, że Xena zakłaczona i można jeszcze poczekać z takimi rzeczami - a jak nie to badanie krwi i inne takie. Poza tym za dwa tygodnie robimy powtórny wymaz z uchów.
No.
A maluchy dostaly dzisiaj trochę convalescensa bo darły się nie do wytrzymania :wink: Możliwe, że trzeba je będzie trochę podkarmiać, bo narazie jedyną zadowoloną jest Tocia :wink:
A tak w ogóle, to odkryłam dzisiaj, że Toćka nie wie do czego służy kuwetka. Uważa, że do tych celów dobra jest np. pusta miseczka 8O Popełniłyśmy z Mimblą jakiś bląd wychowawczy :wink: na razie przestawiłam kuwetkę w lepsze miejsce.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Czw cze 12, 2008 19:14

starchurka pisze:Popełniłyśmy z Mimblą jakiś bląd wychowawczy :wink: na razie przestawiłam kuwetkę w lepsze miejsce.

:ryk: :ryk: :ryk:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Czw cze 12, 2008 19:26

Mysmy bylismy z czarno-rudym Talibem na kontroli. Talib w drodze "tam" zrzucil bombe biologiczna. Ale sie wycwanilam :twisted: Miala w transporterze reczniki papierowe :twisted: W wetowskim kibelku wystarczylo wyjac, sposcic w klozecie i zalozyc swierze. Mina Selecty - bezcenna :twisted:
W ogladzie wetowskim - lepiej, wezly chlonne zmalaly, oczka wygladaja niezle, w nosie nie chlupie. Koktajl molotowa kontynuujemy.

W drodze "spowrotem" Talib zrzucil bombe tylna, poprawil przednia i wrzeszczal, ze cuchnie. Mialam ochote wrzeszczec tak samo :twisted:
Teraz Talib/Selecta szwenda sie po domu i roznosi smrod okrutny. Wyprac Taliba... nie wyprac? Oto jest pytanie :twisted:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw cze 12, 2008 19:33

A, i mamy piosenke podrozna. Specjalnie dla Seli:

(na znana melodie)

Ile slonca w calym miescie
nie widziales tego jeszcze
popatrz
oooo
popatrz

kiedy gnamy ulicami
smrod unosi sie za nami
poczuj
oooo
poczuj

...

itd
nie bede cytowac calosci :twisted:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw cze 12, 2008 19:37

:ryk: :twisted:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Czw cze 12, 2008 19:59

Myszka.xww jak zwykle :ryk:

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Czw cze 12, 2008 20:49

:mrgreen: :lol:

Wyprac Taliba... nie wyprac? Oto jest pytanie :twisted:

I co, wyprana, czy też podziałało podejście: na złość Seli będziem smrodek wdychać? :wink:

Lilith :ok: :wink:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw cze 12, 2008 22:27

Na CITO potzrebuje DT dla kotki przyniesionej do weta w celu uśpienia.
Kotka ma etykietke agresywnej. Miesiąc temu kicia pierwszy raz "zaatakowała" swoją opiekunke, która za to ja skarciła klapsem. Podobno był to delikatny klaps a właściwie muśnięcie. Nie będe się tutaj na ten temat rozpisywać. Od tego momentu kotka notorycznie "atakuje" panią. Np. napada na jej nogi, gryzie w łydkę i ucieka.
Pani tak bardzo się jej boi, że nie dała mi nawet czasu do jutra, aby się zastanowić i coś zorganizowac :evil: Tym sposobem kicia wylądowała u mnie. Jest to absolutnie awaryjna sytuacja. Kicia nie może u mnie zosatać. Wśród tylu zwierząt funduje jej dodatkowy stres.
Przyznać muszę, że kicia zachowuje się strasznie...rzuca sie w transporterku, wydaje przerazliwe odgłosy (moje wszytkie koty słysząc to pouciekały) :( Nie mam pojęcia co się stało w tym domu, ile prawdy jest w tym co ludzie mówią, ale bardzo trudno mi uwierzyć, że kotka, która była przez 2 lata domową kicia nagle zamieniła sie w demona.
Kotka ma 2 lata i troche. Opiekunowie zrobili jej wszystkie badania, łącznie z RTG głowy.
Szukam osoby, która ma dowiadczenie z kotami, może ją odizolować i obserwować. Sprawa bardzo pilna :!: :( [/list]

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Czw cze 12, 2008 22:49

podrzucam

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw cze 12, 2008 22:55

Założyłam osobny wątek. Może znajdzie się ktoś kto będzie chciał i mógł jej pomóc :(

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3176132#3176132
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Od: Czw lut 21, 2008 21:25

[poprzednia][następna]