CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ aż 41 kotów czeka na Domy!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 01, 2008 15:00

Barbara Horz pisze:Poprawka, to miała być Toscania :oops: , moje palce nie piszą tego co ja myślę :evil:

zmieniłam, dopisałam 8)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie cze 01, 2008 15:08

Czarny kociak ma fajną pozę:
a) a z podwójnego liścia zarobić chcesz??
b) jak dobrze, że cię widzę!

:lol:
Do wyboru.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie cze 01, 2008 15:39

Kurcze, tyle się dzieje, a powiadomienia nie przychodzą. :roll:

Pełnia sezonu... :( Tak bym chciała, żeby to sezon na domki był 365 dni w roku... :ok: :ok: :ok:

Tam w wątku, gdzie ktoś szuka miziaka z Krakowa, parę dni temu reklamowałam Czesia. Teraz Czesio ma domek ( :D ), a tam w wątku czytałam, że ten ktoś już ma na oku jakiegoś kociaka.

ryśka pisze:Obrazek

Obrazek

:love: :love: :love: Ja kcem na Łazienkową... :crying:

A jakie tu ostatnio imienne szaleństwo... :wink: :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Nie cze 01, 2008 15:48

Czarne jeszcze się nie zdecydowało, ale pewnie dzięki Luelce w końcu przejdzie na "b" :D. Genetycznie te dzikusy są obciążone byciem fajnymi kotami :D (Xena to przecież babcia :wink: )

Tocia brzuszek dalej duży i tłuczemy obcych pyranthelum. Czy można to łączyć z aniprazolem? I jedno i drugie bezpieczne, tyle tylko, czy Tycia się nie zatka kompletnie? Bym dała jej chociażby niedużą dawkę, tak jak w przypadku Wałeczków... chciałabym jak najszybciej "przywalić" całą dawką (wydaje mi się, że ma bardzo zamieszkały brzuś :( ). Jutro dzwonię do weta.

Mimbli z okazji nadmiaru mleka przystawiamy pijawkę. Pijawka ma na imię Tocia i na raz radzi sobie z czterema cycami 8O. Mimbla wygląda na zadowoloną z obrotu rzeczy, Pijawka też. Piersi nie napełnionej jak balon już nie rusza :lol:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Nie cze 01, 2008 19:46

Moim faworytem jest czarny Luelkowiec :mrgreen:

jest absolutnie rozkoszny :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie cze 01, 2008 21:20

Kociaki są boskie :love: Mogłabym z nimi cały dzień przesiedzieć - no w sumie dziś przesiedziałam :wink:
ObrazekObrazek
A teraz przedstawiamy się :D
Obrazek Santi z krótkim ogonkiem
Obrazek Lion
I jeszcze raz Lion Obrazek kurde zamknęli mnie
Obrazek Paryż jestem najpiękniejszy :wink: i najszybszy :roll:
Obrazek Marino trochę się boję :(
Obrazek Toscania

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie cze 01, 2008 21:44 przez Barbara Horz, łącznie edytowano 1 raz

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie cze 01, 2008 21:36

Dziewczyny tak trzymać :lol:

Tyle kotów znalazło domki a kotów jest coraz więcej :(

Dzisiaj z samego rana przyjechał facet z kociakami..twierdził, ze znalazł przy drodze. Maluchów sztuk 5, około 2 miesicznych. Część z nich wyglada jak mixy exotyków...płaskie mordki, duże oczka, umaszczenie dymne z białym. Tych jest dwóch. Dwa pozostałe to buraski a może srebrne tylko trzeba je doczyścić 8) No i jeden taki jakby nie z tego miotu. Jest wiekszy, ma duze uszka jak oriental :wink: i strachulec z niego.
Postanowiłyśmy je umieścic w pomieszceniu na strychu, który traktujemy jako kwarantanne. Kociaki mają 14 dni na znalezienie domków tymczasowych a najlepiej stałych.

Wieści z kociarni..Roma jest super pluszowa w dotyku, taka mieciutka :1luvu:
Julia biedna nie wychodziła z koszyczka.
Zołza Honey pogoniła Szanse i Szarusie a Domino spał jak zabity ;)
DO mnie dzisiaj przyjechała Marcysia.

hmm...niedziela to podobno dzien wolny :roll:

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Nie cze 01, 2008 22:48

Marcysia wlasnie zaadoptowala sobie moja poduszke. Ta sama, ktora juz wczesnie zajela Aspazja, i Jazz, i Folk, i moj Miki...i wszyscy razem chca na niej spac 8O Musze zrobic podzial majatku łóżkowego...a ja chyba poprostu kupie sobie legowisko :twisted:

Adria

Post » Nie cze 01, 2008 22:55

a co bedziesz kupowac - moge Ci wyslac. Piankowe, duze. Miesci sie w nim Hanka, Roland i Antonina :twisted:
Koszyka nie, bo w nim lezy moja poduszka :roll:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie cze 01, 2008 23:05

Myszka.xww pisze:a co bedziesz kupowac - moge Ci wyslac. Piankowe, duze. Miesci sie w nim Hanka, Roland i Antonina :twisted:
Koszyka nie, bo w nim lezy moja poduszka :roll:

bedziesz mnie miala na sumieniu...umre ze smiechu przez Ciebie :twisted:

Adria

Post » Pon cze 02, 2008 7:15

Adria pisze:Marcysia wlasnie zaadoptowala sobie moja poduszke. Ta sama, ktora juz wczesnie zajela Aspazja, i Jazz, i Folk, i moj Miki...i wszyscy razem chca na niej spac 8O Musze zrobic podzial majatku łóżkowego...a ja chyba poprostu kupie sobie legowisko :twisted:

Ada masz taki duuuuuuuuuży drapak, może na nim się zmieścisz :lol:

Barbara Horz

Post » Pon cze 02, 2008 14:56

To może zrobimy bazarek a dochód przeznaczymy na zakup łóżka i poduszek dla Adrii? ;)

A tu wieści od Oktawii :)

"Mała już się w pełni zadomowiła, poznała wszystkie zakątki domu, rządzi starszymi kotami, pierwsza ładuje się w miskę jedzenia, je za dwóch i jest mistrzem w gonieniu własnego ogona.[...]Jest niesamowita, zaraz po przyjeździe, bez obaw zaczęła zwiedzać dom, nie przejmowała się, że starsze koty na nią syczały i trochę prychały (ale już im przeszło). "

I fotki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Pon cze 02, 2008 15:26

Jaki krówkowy urwis przesłodki! :1luvu:
Ona Rudego Wuja w piętę gryzie? 8O :lol:

Matko, jaki koci urodzaj :(

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon cze 02, 2008 20:53

Tak ;) Ona uwielbia Rudego Wuja w pięty gryźć ;)

A jej siostra bryka tu na całego ;) Właśnie mi siedzi na stopie ;) uwielbia jeść, tulić się i spać w łóżku z człowiekiem :) często w nocy budzi mnie... mruczeniem :1luvu:

Właśnie wróciłam od Kongo ;) Kot, który u mnie znaczył teren, nie dawał się pogłaskać i ogólnie żył w swoim małym-wielkim świecie ;) teraz jest... zupełnie I-N-N-Y ;) przychodzi żeby go głaskać, uwielbia towarzystwo 4 innych kotów, nigdzie nie znaczył terenu, śpi w łóżku... :)
Miewa swoje charakterki, ale dla mnie to i tak kot nie do poznania ;)

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Wto cze 03, 2008 7:41

Toscania, Lion, Paryż, Marino i Santi są doskonałe. Brykają, śpią, upominają się o mizianki, miauczą jak się od nich wychodzi, bo bardzo chcą być w centrum uwagi. Jak zdążą to robią w kuwetce, ale nie kiedy jakiś kącik jest po drodze to z niego korzystają :twisted: Uszka kociaków żyją własnym życiem, to znaczy mają świeżbowca /jak na moje oko :roll: /. Wczoraj kociaki miały gości, może się goście namyślą, którego by chcieli, bo jak na razie to zakochani są we wszystkich. Tak to jest jak się ma za duży wybór :evil: .

Wczoraj widziałam kocicę z budynku w którym są lub były kociaki. Kocica była bardzo smutna, a kociaki się nie pokazały :evil: Nie mam tam jak wejść, żeby zrobić przegląd budynku i bardzo mnie to gryzie.
Na podwórku na którym karmię koty jeden z bywalców był wczoraj w kiepskim stanie. Nie chciał jeść i zauważyłam, że ma trudności również w piciu wody - chciał ale odskakiwał od niej. Wróciłam do domu po klatkę łapkę, bo to totalny dzikus i na tuńczyka udało mi się potffora złapać. O dziwo tuńczyka zaczął jeść :roll: . W zasadzie go lizał, ale tzn. , że ma apetyt tylko coś mu w jedzonku przeszkadza - ja stawiam na zęby, ale okaże się dziś, bo jadę z nim do weta. W ubiegłym roku ten sam kocur miał całą mordę zakrwawioną, a potem zniknął - myślałam, że po kocie. W tym roku wczesną wiosną znowu się pokazał i był w niezłym stanie - nie wiem co to było :?

Barbara Horz

[poprzednia][następna]