CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ aż 41 kotów czeka na Domy!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 29, 2008 11:57

Widzę, że nikt nie jest chętny na łapankę w Bytomiu :evil:

Na kociarni jest nowa koteczka cudna szylkrecia, ale szczegółów jeszcze nie znam. Na pewno Adria napisze więcej.

Koteczków przybywa, tylko wirtualnych opiekunów chyba brakuje :roll:
Julcia już domek znalazła, ale Orfeusz, Samira, Oktawia, Aspazja, Misia i teraz to nowe cudo czekają ......

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw maja 29, 2008 13:07

Barbara Horz pisze:Koteczków przybywa, tylko wirtualnych opiekunów chyba brakuje :roll:
Julcia już domek znalazła, ale Orfeusz, Samira, Oktawia, Aspazja, Misia i teraz to nowe cudo czekają ......
- jeśli możecie poczekać, to od przyszłego miesiąca mogę zainwestować w któregoś krówka (czytaj: Oktawię, zgadnij, dlaczego ;) - chyba, że ktoś zaklepał ja wcześniej - to pierwszego wolnego futrzaka popłoszę 8) ) ). Mela mnie w tym miechu totalnie wyssała :?

A akcja wydobywcza - WOW! :D

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw maja 29, 2008 19:04

Czy Orfeusz ma szary ogonek?

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Czw maja 29, 2008 21:26

Dzisiaj wchodze na kociarnie a tam kotów nie ma 8O Wszytkie kociska wygrzewały się w słoneczku. Polowały na muszki i robaczki. Z wyjątkiem Honey, która polowała na inne koty a wszczególności na biednego Romeo :evil: Romeo za to skutecznie upolował moja noge, po czym zadowolony urządził sobie drapak z moich pleców...kochany łobuz z niego :oops:

Honey

Obrazek Obrazek Obrazek

Romeo

Obrazek Obrazek Obrazek

Ninka

Obrazek

Loa

Obrazek Obrazek z Ninką w tle :)

i reszta ekipy :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Wczoraj na kociarnie przyjęliśmy piękną szylkretkę. Strasznie zestresowana. Wałęsała się po osiedlu w Tarnowskich Górach. Pierwszy raz zauwazono ja pod koniec kwietnia. Koczowała gdzies w krzakach i kazdy ja widział, ale nikt nic nie zrobił. Kotka dostała w koncu rujki, ale na szczescie w pore trafiła do nas.

Obrazek Obrazek

Jakiś pomysł na imię dla szylkretki?

Czy Orfeusz ma szary ogonek?

czarno-szaro-pręgowany 8) Pooglądałam go dokładnie i nie porafię określić, czy jego ogonek bardziej jest czarny, czy moze bardziej szary :oops:

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pt maja 30, 2008 9:50

Chrzciny się odbyły - mój TeŻet, co to nie jest szcześliwy z posiadania kotów w łazience, został w ramach oswajania TeŻeta z kociakami powołany na ojca chrzestnego. Czarne z krawatką zostało nazwane Dot, a srebrna dwójka Net i Aurora.

Ładnie?:) DotNet (a właściwie .Net)to platforma programistyczna, na której pracuje, a Aurora to nazwa nazwa kodowa programu windows media player 11 dla Visty:P.

A niech mu będzie:>.

Maluchy jedzą dużo, na razie przestawiam je na suche. I ganiają za piłeczkami i dewastują łazienkę, która wydawała się nie-do-zdewastowania. Net zaczął mruczeć, Dot patrzy na mnie jak na zabójcę, ale daje się chwilę pogłaskać. W każdym razem zrezygnował z robienia phhhhh wrrrr phhhhh wrrrr phhhh na mój widok..

Niestety świerzb jest spory. I bardzo nie lubimy czyszczenia uszu... Jak się pozbędziemy robaków, to będzie dużo lepiej. Aha. A do czego służy kuwetka domyśliły się maluchy od razu - i chwała im za to:). Po wieczornym odpchleniu sprzątałam rano błyszczącą warstwę pchlich trupków - znak, że fiprex skuteczny:).

Kocia mama, już ciachnięta, dochodzi do siebie. Rozpłakałam się prawie jak się nam złapała:).

PS. Czy Oktawii nie było już wcześniej w azylu?
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt maja 30, 2008 9:58

423) Oktawia, w Bielsku-Białej, pod wirtualna opieką JaZuKaEl - w poprzednim wątku jest lista kociastych...
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt maja 30, 2008 10:12

luelka proszę nie mieszaj :D
W poprzedniej części wątku jest Oktawia, ale ta już dawno została wyadoptowana. Jest w liście kotów, które znalazły domek . Oktawia o której napisałam jest obecnie w domku tymczasowym u Macho i jest w tej części wątku w kotach obecnie na stanie. Imiona się mogą powtarzać, bo trudno spamiętać wszystkie koty, które już były :wink:

Barbara Horz

Post » Pt maja 30, 2008 10:17

EwKo bardzo Oktawia dziękuje :D .
Proszę o uzupełnienie pierwszej strony :wink:
Pozostałe kociaste Orfeusz, Samira, Aspazja i Misia dalej szukają wirtualnych opiekunów . Zdjęcia Misi doślę - jest u mnie na tymczasie.
Zapomniałam jeszcze o szylkreci bez imienia. Konkurs na imię został ogłoszony :D / na opiekuna też :wink: /

Barbara Horz

Post » Pt maja 30, 2008 10:31

Oczywiście, ze chodzi o Oktawie, która jest u Macho i nie ma w tej chwili opiekuna wirtualnego. Oktawią zosatła nazwana przez ciocię Stachurke, więc nie wypadało odmówić jej przyjemności wymyślania imion :wink: 8)
Może jeszcze dzisiaj Oktawia bedzie miała gości 8)

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pt maja 30, 2008 12:34

O tak... :)
Goście mają przyjechać ok. 19:00 :D
Z transporterkiem... 8)

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Pt maja 30, 2008 12:52

EwKo, oczywiście, że możemy poczekać :1luvu: serdeczne dzięki. Jeśli dziś znajdzie swoje miejsce na Ziemi - to wybierz dla niej zastępstwo z pierwszej strony :) Póki co Ci ją już dopisałam 8)

:love: :love: :love: dla wszystkich CK Netowych Opiekunów! Jesteście wspaniali. Uzupełniłam nieco pierwszą stronę, wieczorem wkleję fotki.

Macho, mocnooo trzymamy o godzinie 19 :ok: :ok: :ok: :D

Basiu, luelce chodziło o to, że zawsze pilnujemy w miarę możliwości, żeby imiona się nie powtarzały - bo potem trudno zidentyfikować nowych opiekunów, kiedy dzwonią i mówią, jakiego kota adoptowali. Oczywiście jakieś nieliczne powtórki imion zawsze się mogą zdarzyć :)

Dot, Net, Aurora :lol: świetne imiona. Kiedyś byli Admin i Moderator :lol:

Szylkrecia ma przepiękne pysio - długo nie posiedzi (mam nadzieję...) :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt maja 30, 2008 12:53

No proszę jaki ruch w interesie :D
Czyli nie chcę zapeszać, ale może EwKo będzie mogła sobie inną krówkę wybrać :D

Barbara Horz

Post » Pt maja 30, 2008 13:12

Dziękujemy za :ok: :ok: :)

A Admin to stoi na moim biurku w ramce ;)

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Pt maja 30, 2008 15:30

Macho pisze:A Admin to stoi na moim biurku w ramce ;)

ooo :D
Wiesz, że Admin zamieszkał u admina pewnego forum? :lol:
Trzeba uważać, jakie się kotom imiona nadaje :lol:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt maja 30, 2008 16:19

ryśka pisze:Wiesz, że Admin zamieszkał u admina pewnego forum? :lol:
Trzeba uważać, jakie się kotom imiona nadaje :lol:

Może to jest właśnie metoda :!: 8) :wink:

:ok: :ok: :ok:
Obrazek