Półsyberyjka Bambi - aniołek z łódzkiego schroniska

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 26, 2008 7:56

imię rewelacyjne, taka kobietka słodka musi mieć pasującą "ksywkę" ;)

czekam na fotki i dalsze relacje :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon maja 26, 2008 14:02

Witam po jednodniowej przerwie :)

Chałwa coraz bardziej zaaklimatyzowana.Jest okropną gadułą i żarłokiem 8O Wcina niemal wszystko jak leci (oprócz pasty Gimpeta, która z kolei rezydentka uwielbia). Nawet Thalia, która nie jest wybredna , nie ma tak szerokiego spektrum jeśli chodzi o rozdaje jedzenia. Chałwa wcina ze smakiem nawet witaminy, których Thalia nawet brzydzi się powąchać.
Dzisiaj planowałam wycieczke do Weta. Niestety jest tak okropny korek (jakiś wypadek i poza tym Kraków jest rozkopany do bólu - kto przejeżdżał ten wie :evil:) i jechałam z pracy do domu ok 2 h. Tak więc przekładam oficjalnie wizytę na srodę. Primo: Chałwa czuje się dobrze - brak kaszlu i prychania. Secundo: badanie krwi można zrobic i w środę. Tertio: I tak własnie w środę byłam umówiona na szczepienie Thalii na grzyba - więc od razu wezme oba futra (pożycze transporter od sąsiadki :))
Pupa i ogon Chałwy bez zmian niestety :( Nadal wygląda nieciekawie, tym bardziej, że mała się zawzięcie drapie i wylizuje. W akcie desperacji wczoraj wieczorem wzięłam szampon nizoral imokrą szmatką spróbowałam małej rufowe partie (i uszy) wymyć. Była dość brudnawa i dodatkowo chyba ten brud tez mógł jej skóre podrażniać. Spłukałam potem dokładnie ten nizoral i natarłam wszystko płynem przeciwgrzybiczym. Małą opatuliłam kocem i wszystkie poszłyśmy spać (Thalia burczała pod drzwiami podczas całej "operacji" a gdy Chałwa popiskiwała z niezadowolenia, rezydentka współczująco pomiaukiwała).
Tak więc jestem dobrej myśli jeśli chodzi o dalsze stosunki miedzykotne :) Oczywiście burczą na siebie ale zainteresowanie jest ogromne :)
Dzisiaj drugi raz obniosłam Chałwę po domu (wczoraj była premiera). Oczywiście Thalia udaje nasz cień. Dodatkowo, [ponieważ jest pięknie a Chałwunia jest bardzo grzeczna i nie wyrywa się) pokazałam jej ogród. Wykorzystałam tez parapet okna do dalszego procesu socjalizacji obu kocic. Chałwa po jednej a Thalia po drugiej stronie okna. było troszke burczenia (ale niewiele), Thalia odważna dzieki osłonie szyby próbowala łapoczynów i fuczenia, Chałwa była zaintrygowana. Na początku spaceru mała była nieco poddenerwowana i troszkę drżała ale po 5 minutach się zrelaksowała: interesowało ja wszystko w ogrodzie i wygodnie leżała u mnie na rękach. Tak więc sądzę , że idzie ku dobremu :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pon maja 26, 2008 17:18

Ale dobre wieści :D
czytałam z otwartą buzią, z największą radością :D

chętnie bym obejrzała foteczki dokumentujące pierwsze wspólne dni koteczek. Oczami wyobraźni widzę jak Thalia na paluszkach idzie za wami, zaintrygowana nowym domownikiem :D
Musisz mieć niezłe kino :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon maja 26, 2008 18:05

Aż miło czytać takie wieści, Chałwa ale Ci sie super domek trafił :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto maja 27, 2008 10:52

Ciekawa jestem tych jutrzejszych badań krwi - mam wielką nadzieję, że okaże się, że wszystko dobrze. I "ciotka-zamartwiaczka" :D Gosia odetchnie z ulgą :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto maja 27, 2008 12:37

My też czekamy niecierpliwie na foty!!!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto maja 27, 2008 16:32

ok :) zrobiłam foty :))
teraz szukam info jak je wstawić tutaj na forum (już kiedyś to robiłam ale zawsze zapominam :oops:)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Wto maja 27, 2008 16:51

upload.miau.pl
ObrazekObrazekObrazek

Zirael

Od: Pt kwi 18, 2008 21:29

Post » Wto maja 27, 2008 17:20

Chałwa na huśtawce (trzymana rzecz jasna :)) szuka Thalii (bo cholera jest na gigancie - miotnęła się tacie miedzy nogami i wypruła do ogrodu - na szczęście przychodzi jak tylko sie ją zawoła :)) - patrzy w jedną stronę...

Obrazek

i w drugą...

Obrazek

o jest ta Thalia!

Obrazek

może ja też bym wyszła?

Obrazek

mogę, co?

Obrazek

nie mogę? no to będzie mi smutno...

Obrazek

albo się wkurzę :twisted:

Obrazek

Łaski bez ...

Obrazek

...idę do siebie.

Obrazek
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Wto maja 27, 2008 17:25

no i zakładam nowy temat na kotach :) ze zdjęciami Chałwy i Thalii :))

tytuł - "Pierwsze koty za płoty - tarcia na linii Chałwa-Thalia"
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Wto maja 27, 2008 18:39

:love: Ta biała łapka mnie rozkłada normalnie. ;)

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

Post » Wto maja 27, 2008 18:56

Ogocha, jakie masz piękne koty!
Chałweczkę już znam, ale Thalia, jestem pod wielkim wrażeniem, piękna lamparcica :love: :love: :love: :love:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto maja 27, 2008 19:25

Piękne, szczęśliwe korty!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto maja 27, 2008 19:42

dzięki za komplementy :D

Chałwa oprócz rozczulającej białej łapki , ma rozkoszny rudawy trójkącik na prawej łopatce :)

A jeśli chodzi o Thalię to specjalnie jeszcze jedno zdjęcie dla ruru (sorry, że nie na temat tutaj ale własnie przez to, że dzis mi zwiała do ogrodu, strzelilam jej fotki :))

Obrazek

a dla ogółu jeszcze 1 zdjęcie Chałweczki zszokowanej otaczającym światem (słonce, huśtawka, ręce ją trzymające, Thalia w trawie, dużo dźwieków i jeszcze szalejące hormony... taaak chyba małej się rujka przyplątała)

Obrazek
grzybek na uszach ale za to oczka cudne :D
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Pt paź 30, 2015 21:34 Re: Półsyberyjka Bambi - aniołek z łódzkiego schroniska

Witam :)
Dawno, dawno mnie nie było i jestem ciekawa czy Pisiokot czasem tu bywa i czy moze jest jeszcze ktoś kto pamięta Bambi z łódzkiego schroniska? Ta śliczna ale wymizerowana Bambi, z powygryzanym futerkiem jest teraz baaardzo puchatą równie śliczną Chałwą :)
Postaram się wkleić zdjęcie by można ją było w pełnej krasie zobaczyć i porównać ze zdjęciami Bambi :) (jak sie nie uda to można ją zobaczyć w miniaturce w moim podpisie)
I coś Wam jeszcze napiszę. Chałwa jest zupełnie wyjątkowa. Podbiła serca moich rodziców i jest uważana przez nich i przez resztę najbliższej rodziny (przeze mnie - to wiadomo) za najmądrzejszego kota jaki chodził po powierzchni Ziemi. Nigdy, przenigdy Chałwiszcze nikogo specjalnie nie podrapało czy ugryzło. Gdy ktoś z mojej rodziny (czy to ludzkiej czy to kociej) źle się czuje albo jest zestresowany, Chałwa to czuje i wtedy towarzyszy danej osobie cały dzień i noc. Jest niesamowita. I moje obawy, że adoptuję dorosłego 2-3 letniego kota, z nieznaną ale na pewno niezbyt dobrą przeszłością, były niepotrzebne. Chałwa przezwyciężyła wszystkie traumy i jest zrównoważonym kociambrem, takim jak każdy kochany i wychowany od maleńkiego w dobrej rodzinie.
Dziekuję Pisiokot za to, że mi zaufała. Dzięki niej moja rodzina jest większa i bogatsza :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

[poprzednia][następna]