UWAGA ŁÓDŹ!Zaginął kotek-błagam pomóżcie!ZNALEZIONY!!!:)))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 21, 2008 17:29

Wydaje mi się, że kocio krąży gdzieś blisko domu, nie sądze, żeby odszedł daleko. Nie zna terenu, będzie się bał.
Kiedyś mój kot wyskoczył (wypadł) przez niezabezpieczone okno, był wtedy dopiero od kilku dni u mnie w domu (to było 10 lat temu, wtedy nic nie wiedziałam o zabezpieczeniach okien, to był mój pierwszy kot, a ja byłam głupia jak but :oops: ) W tym czasie byłam w pracy, jak przyszłam to kota nie było. Odchodziłam od zmysłów, sprawdziłam wszystkie piwnice, do których mógł wejść, prosiłam sąsiadów by mi je otwierali, obeszłam całe osiedle z kilkadziesiąt razy. Chodziłam wiele godzin, Pisio znalazł się w miejscu obok którego przechodziłam z kilkanaście razy, kilkadziesiąt metrów od bloku, pod jakimiś rumplami przy śmietniku. Musisz chodzić, szukać, rozglądać się, dopóki bedziesz cokolwiek coś widziała i miała siłę chodzić, do oporu. I od rana to samo. A ja się tam jutro przejdę na spacer, a może ?

Browarna ile ? pokręcę się przy bloku na początek.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro maja 21, 2008 17:39

mieszkam na ciołkowskiego, będę mieć oczy otwarte i wypatrywać kotka. najlepszym posunięciem byłoby odszukanie lokalnych kamicielek i wypytanie, czy nie chowa się tak w piwnicy itd to żmudna robota, trzeba zrobić małe dochodzenie, ale warto. kota najlepiej szukać w nocy, jak jest już spokojniej w tej ruchliwej okolicy, więc pewnie około 1,2 rano.weź jego suchą karmę, potrząsaj nią głośno i nawołuj.
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Śro maja 21, 2008 20:20

pisiokot-dzięki,to kamienica przy numerze 14:(łaziłam właśnie przez kilka godzin i nic:(
karoluch-dziękuję za pomysł,na pewno poszukam karmicielek,wiem już kogo zapytam na początek,ale to dopiero jutro niestety:(
co do suchej karmy to nie jadł jej nigdy bo nie lubił więc to niestety nie wypali:(

Nikozja

Od: Śro maja 21, 2008 11:37

Post » Śro maja 21, 2008 20:47

A psy go nie znajda?W łodzi padało caly czas , wiec moze gdzieś sie zaszył?
Trzymam kciuki za odnalezienie!!!!

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Śro maja 21, 2008 21:11

Mogę tylko cię pocieszyć,że koty się znajdują nawet po dwóch miesiącach,ale zwykle nie trwa to tak długo.Wiem to,bo zgubiłam kota podczas transportu i forumowicze bardzo mi pomogli.Dostałam mnóstwo linków o zagubionych kotach,przeczytałam wszystkie i stąd moja wiedza.Mój tymczas wrócił na swoje stare śmieci.Pokonał 14 kilometrów,w tym most.Nie trać nadziei,może być w piwnicy, w krzakach,koło śmietnika,wszędzie.Trafi do domu jak znudzi mu się wolność i zgłodnieje.

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 21, 2008 21:19

gisha-jakoś te moje psy niekumate są i nie współpracują w tym temacie:(
ewar-dzięki za słowa otuchy,staram się trzymać jakoś,ale ciężko mi idzie;(

Nikozja

Post » Śro maja 21, 2008 21:27

Ależ ja cię rozumiem.Też traciłam nadzieję,rozpaczałam.Wróci,zobaczysz.Ja bym przede wszystkim spenetrowała piwnice.

ewar

Post » Śro maja 21, 2008 21:47

jak zacznę świecić latarką po piwnicach w nocy to mnie policja nie zgarnie??bo jeżdżą tam często-taka okolica...

Nikozja

Post » Śro maja 21, 2008 21:55

Jesli taka okolica, to uważaj gdybyś chciała chodzic po piwnicach, i raczej nie sama! Policja... gdyby sie trafiła, zgarnij ich do pomocy w szukaniu kota ;)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro maja 21, 2008 22:02

Mogę tylko bardzo mocno trzymać kciuki. :ok: Oby kocurek szybko się znalazł. Będę wyczekiwać dobrej wiadomości. :ok:

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

Post » Śro maja 21, 2008 22:25

w takim razie ja zgodnie z radami wyruszam na poszukiwanie Czarnuszka.Uzbrojona w latarkę i mojego faceta(dzięki Sis za troskę).
Czy jest jeszcze coś,co powinnam wiedzieć??
aniaposz-bardzo bym chciała szybko tę dobrą informację przekazać:(

Nikozja

Post » Czw maja 22, 2008 13:02

szukałam wczoraj do 2 w nocy i nic:(dziś wstałam o 5 rano i znów łaziłam ponad 2 godziny,kotów spotkałam kilka,w tym nawet jednego czarno-białego,ale Czarnuszka ani widu ani słychu;(
właśnie dzwoniła jakaś pani,która twierdzi,że widziała go 2 dni temu w okolicach Ciołkowskiego/Smoczej/Myśliwskiej/Sokola...nie znam niestety za dobrze tych ulic,bo mieszkam tu dopiero pół roku i raczej chodziłam na spacery w stronę parku k. Uniwersalu niż w stronę blokowisk...ale jak wywieszałam tam plakaty to kocurka nie widziałam:(pójdę tam zaraz raz jeszcze:(
jestem przerażona,to już 3 noc poza domem;(

Nikozja

Post » Czw maja 22, 2008 14:14

Idę tam pospacerować, może...
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw maja 22, 2008 16:51

wróciłam właśnie z czterogodzinnego obchodu osiedla. Rozkleiłam kolejne plakaty,Czarnuszka nie spotkałam;(
przy Ciołkowskiego jeden chłopiec powiedział mi,że przed chwilą widział przy bloku kota z mojego zdjęcia,ale jak tam poszłam to już go nie było:(chwilę później zobaczyłam kawałek dalej czarno-białego kota-podejrzewam,że to jego widziała ta Pani,co do mnie dzwoniła:(
Mój ukochany kotek przepadł jak kamień w wodę;(((( co robić??:(
daję ogłoszenia na wszelkich możliwych portalach(w przerwach, kiedy nie chodzę szukać i plakatować),niebawem dam też do gazet,ale jutro jestem cały dzień w pracy:((
Czarnuszku gdzie jesteś??????????;((((((((((((((((((((((((

Nikozja

Post » Czw maja 22, 2008 16:58

Nie martw się na zapas.To jeszcze bardzo krótki czas.Zobaczysz,ze okaże się,ze siedział gdzieś niedaleko.Koty mają doskonały zmysł orientacji.A może wrócił tam,gdzie poprzednio mieszkaliście?

ewar

[poprzednia][następna]