Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Prosimy o zamknięcie wątku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 20, 2008 10:33

smoczyca3g pisze:A czy ja mogę poprosić Joasiu o jakieś zdjęcia zbliżeniowo-instruktarzowe mocowania tej siatki zabezpieczającej?

To jest siatka, którą fachowiec zatrudniony do jej montowania nabył na miejscowym targu od handlujących tam Rosjan. Zwie się to chyba "siatka rybacka". Jak zrobię fotki ukazujące sposób zamocowania, to prześlę ci na pv :) . Oczywiście fachowiec źle sobie obliczył, ile tej siatki potrzebuje i przy barierce musiał sztukować siatkę rybacką z siatką ogrodniczą :? . Na szczęście jakoś się to trzyma w kupie już trzeci sezon 8)

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto maja 20, 2008 10:43

JoasiaS pisze:To jest siatka, którą fachowiec zatrudniony do jej montowania nabył na miejscowym targu od handlujących tam Rosjan. Zwie się to chyba "siatka rybacka". Jak zrobię fotki ukazujące sposób zamocowania, to prześlę ci na pv :) . Oczywiście fachowiec źle sobie obliczył, ile tej siatki potrzebuje i przy barierce musiał sztukować siatkę rybacką z siatką ogrodniczą :? . Na szczęście jakoś się to trzyma w kupie już trzeci sezon 8)

Joasia

:lol: :lol: dobreee
trochę się boję co prawda miękkiej siatki... ale skoro u Ciebie to działa... :)
czekam na fotki i z góry dziękuję w imieniu Gabrysia i Misi! :)

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Wto maja 20, 2008 10:50

smoczyca3g pisze:trochę się boję co prawda miękkiej siatki... ale skoro u Ciebie to działa...

Działa, działa. A nawet spokojnie utrzymuje słodki ciężar ;-)
Obrazek

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto maja 20, 2008 10:52

JoasiaS pisze:
smoczyca3g pisze:trochę się boję co prawda miękkiej siatki... ale skoro u Ciebie to działa...

Działa, działa. A nawet spokojnie utrzymuje słodki ciężar ;-)
Obrazek

Joasia

Frodo! :love: Super!

Wiadomo siatka radziecka - gniotsja, nie lamjotsja :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto maja 20, 2008 13:17

ło maaaatko :) cuuudne :)

smoczyca3g

Post » Wto maja 20, 2008 13:50

Fotki ich troje w różnych wersjach prze,prze,przecudne :1luvu:
U mnie na balkonie są głównie siatki metalowe .Są cieńkie,mocne i z dołu nie widać :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto maja 20, 2008 14:02

amyszka pisze:Fotki ich troje w różnych wersjach prze,prze,przecudne :1luvu:
U mnie na balkonie są głównie siatki metalowe .Są cieńkie,mocne i z dołu nie widać :wink:

Amyszka! :) To ja Ciebie też poproszę pięęęęknie o foteczki :oops: :lol:
Opcja "z dołu nie widać" wielce mi odpowiada :) - te dodatkowe atrakcje - widok wiszącego w powietrzu kota dla obserwatorów na dole :lol: :lol: :lol:

smoczyca3g

Post » Wto maja 20, 2008 14:34

smoczyco kliknij na mój podpisik -do naszego wątku-tam są fotki balkonu ... :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro maja 21, 2008 6:40

bry :D
Joasiu, a czy ty już wyjaśniałaś, skąd wzięły się imiona dla twoich kociastych :?: (może już było, tylko mam sklerozę :oops: )

Jakby nie było, to może nam napiszesz... i ... wiesz ten...tego ....jakieś fotki dorzucisz?

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro maja 21, 2008 7:35

:?: :?: :?:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Śro maja 21, 2008 9:31

MarciaMuuu pisze:Joasiu, a czy ty już wyjaśniałaś, skąd wzięły się imiona dla twoich kociastych :?: (może już było, tylko mam sklerozę :oops: )

Jakby nie było, to może nam napiszesz... i ... wiesz ten...tego ....jakieś fotki dorzucisz?

Fajnie Marcia, że podsunęłaś mi dziś temat, bo chyba nic bym nie wpisała. U nas zimno, wieje, leje. Odnotowuję całkowity spadek formy :? .

W tym wątku pisałam tylko skąd się wzięło imię Sznycka. Nadał mu je Michał zaraz po tym jak kot się przybłąkał:

JoasiaS pisze:Na przekór temu jak wtedy wyglądał, mój Michał nazwał go Sznycel :D . Ku mojej rozpaczy to okropne imię od razu przylgnęło i wskórałam jedynie tyle, że zdrobniłam je na Sznycek.

Dziś „Sznycel” pasuje jak ulał.
Kto ma wątpliwości, niech zwróci uwagę na ten brzuchol ;-) :
Obrazek

Kocięta nazwałam sama.
Tak jakoś od razu dostały imiona.
Kropka ze względu na umaszczenie.
Taka mi się wtedy nakrapiana wydawała :lol: :
Obrazek
Obrazek

Rudas dostał imię na fali popularności „Władcy Pierścieni”.
Jego mała mordeczka skojarzyła mi się z hobbitem i został Panem Frodo:
Obrazek
Obrazek

A Milka początkowo i bardzo krótko była Łatką.
Michał przemianował ją na Milkę i to imię przylgnęło:
Obrazek
Obrazek

No i w zasadzie tyle mam do powiedzenia na temat imion moich kotów
:D

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro maja 21, 2008 9:40

:lol:

To sa imiona urzedowe :wink:

A w zaciszu domowym?

Dorota

Post » Śro maja 21, 2008 9:52

Witam, córka marnotrawna wróciła już na łono internetu :wink:

JoasiaS pisze:Kto ma wątpliwości, niech zwróci uwagę na ten brzuchol ;-) :
Obrazek

Joasia

No co? Ja też taki mam. Tworzymy ze Sznycelkiem mniejszość, więc proszę się nie nabijać i nie dyskryminować. To niepoprawne politycznie :lol:
Poza tym Julka też taki ma, bo TŻ opiekował się nią przez te kilka dni zbyt troskliwie :)

Lecę obniuchać pozostałe wątki, ale jeszcze tu zajrzę.
ObrazekObrazek

olaxiss

Od: Pt lip 06, 2007 17:15

Post » Śro maja 21, 2008 9:55

Dorota pisze:To sa imiona urzedowe :wink:

A w zaciszu domowym?

Sznycel - Gruby, Baryła, He (bo on tak nas zaczepia ;-) ), Bosman, Kogut (gdy zaczyna "piać" o 4-tej rano). Ale w chwilach ciocinej czułości - Kocie Serduszko, Kocie Słoneczko, Chłopczyk Malutki :oops:

Kropka - Kropa-Krops, Okropne-Kropstwo i... Romek (bo czasem robi minę jak lalka Romek ze skeczu kabaretu Ani Mru Mru)

Frodo - często zwracamy się do niego "Drogi Glodzie" (z filmu "Kapuśniaczek" z Louis de Funes'em. Główny bohater tak zwracał się do swojego sąsiada). Bywa też Rudą Małpą lub Łołkiem, gdy budzi nas o dzikiej godzinie uporczywym drapaniem w szafę ;-)

Milka - Milut-Szpilut, Chuda Glizda, bywa też nazywana bliżej nieokreślonym dźwiękiem Łełełe, nawiązującym do jej marudzenia o zabawę :D

Zdrobnień i czułych epitetów, które wymyślam w trakcie miziania i całowania po łapkach, główkach, brzuszkach i ogonkach nie jestem w stanie tu wymienić ;-)

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro maja 21, 2008 10:03

olaxiss pisze:Witam, córka marnotrawna wróciła już na łono internetu :wink:

JoasiaS pisze:Kto ma wątpliwości, niech zwróci uwagę na ten brzuchol ;-) :

No co? Ja też taki mam. Tworzymy ze Sznycelkiem mniejszość, więc proszę się nie nabijać i nie dyskryminować. To niepoprawne politycznie :lol:
Poza tym Julka też taki ma, bo TŻ opiekował się nią przez te kilka dni zbyt troskliwie :)

Witamy córkę!
Olu, jest tu na forum Klub Brzusiowatych - może rozważycie ze Sznycem i Julią przystąpienie? :lol:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

[poprzednia][następna]